Be szeretném perelni a fogorvosom.Ismertek erre
specializálódott ügyvédi irodákat?
Magával a fogsorral kapcsolatban az lenne az érdekes, hogy a felsők és alsók hogy állnak egymáshoz képest, főleg oldalról! Kiindulási képed valószínűleg nincs, de egy mostani kép érdekes lenne, hogy fogszabályozás után hogy néz ki.
2021. dec. 23. 11:50
Nem tudom mennyit fizettél ki, de esetleg kártérítési perre mehetsz.
Nem kaptad meg amiért fizettél.
De műhibaper ebből nem lesz.
2021. dec. 23. 11:50
43/58 A kérdező kommentje:
[link]
A fogorvosom szerint ez a tökéletes okklúzió.
40:pl azon panaszkodom h 2mmrel több lett az ínymosolyom, ami sokat ront az arcesztétikámon és tokás lettem.
700e volt a szabályozás kb.
Előre leszögezem, hogy nem ellened vagyok, kérdező, viszont nagyon nem igaz, amit korábban írtál, hogy durván befelé állnak a fogaid! Ahogy az se igaz, hogy a mandibulád vonala eltűnt és hogy annyira hátracsúszott a mandibula, hogy a légzésben akadályozna.
Itt inkább az irreális elvárások esete áll fenn. Fogpótlásoknál és felnőtt fogszabályozásnál gyakori, hogy valamit elképzel a páciens, a valóság pedig alul múlja azt. A fogorvos is ezzel fog érvelni, hogy hozott anyagból dolgozik, 100%-ban tankönyvi okklúzió nem lehet minden esetben elvárás, de a te majdnem tökéletes, lényeges anomáliáktól mentes okklúziód jó eredmény. Ha esetleg van röntgenfelvétele vagy megtartotta a régi gipszmintát és ahhoz képest javult az okklúziód, akkor nyert ügye van. Ez kényes téma az esztétikai vonatkozások miatt, de a szakmai protokollok nem az esztétikára helyezik a hangsúlyt, hanem a funkcióra (adott okklúziós viszonyos esetén adott kezelési terv-e a megfelelő).
2021. dec. 23. 12:52
45/58 A kérdező kommentje:
44 köszi a kulturált véleményt, de sztem akkor sem irreális elvárás, hogy az elején ne verjen át és elvegye a lehetőséget h egy hozzá értő szakember kezeljen olyan technológiával ami a harapásomnak jó. Gondolok pl itt szájpadlás tágításra stb. Am sztem nem olyan rosszak a fogaim h egy normál okklúziót ne lehetett volna létre hozni. Egyszerűen az én harapásom egy bonyolultabb esett, de láttam pár esett tanulmányt, hogy igenis lehetséges lett volna a tökéletes okklúzió létrehozása,csak nyílván jó szakembet kellett volna hozzá.
46/58 A kérdező kommentje:
[link]
Am ennyire állnak befelé, ennél a képnél falhoz álltam
#44 vagyok. Sok mindent nem tudok hozzáfűzni, mert nem tudom miből indult ki és mit miért csinált. Csak a végeredményt látom, ami az én véleményem szerint egy 4-es osztályzatot érdemel, de semmiképp nem 1-est. Azt viszont azért elmondanám, hogy ezek az esettanulmányok úgy működnek, hogy adott "sztárfogorvos" körbe haknizza a világot konferenciákon úgy, hogy kiválasztja az egy-két leglátványosabb esetét. Na most ha az egész fogszabályozásért "csak" 700ezer forintot fizettél egy tök hétköznapi magyar fogorvosnak, attól nem fogsz az amerikai sztárfogorvosok leglátványosabb esetei közé bekerülni.
2021. dec. 23. 13:30
48/58 A kérdező kommentje:
Sztem magyarországon is lett volna aki megcsinálja, csak lehet mondjuk 3 milla lett volna,ahogy voltam pár konzultáción, de sztem elfogathatatlan h még az arcom is változott emiatt, nem ért ennyit ez a szar. Am meg simán kifizettem volna bármennyit, ha azt mondják h annyiba kerül és akkor jó lesz. Nem a pénz szűke volt a probléma h csak ennyire tellet. Am ilyen fogszabályozást a happy smile meg ilyenek csinálnak kb 300ezerért.Am a kiindulás kb ugyanez volt, csak picit forgatgatta a fogakat. Amit mutattam oldalt ott kb semmi nem történt okklúzió szempontjából.
Olcsó húsnak híg a leve. 700 ezerért mégis mit vártál? Nekem 20 évvel ezelőtt is belekerült 500 ezerbe, de tökéletes fogsorom lett.
2021. dec. 23. 14:49
ne mondd már, hogy 700 ezer ft olcsó lenne... Kb az összes fogászatnál, ahol nézem ennyire jön ki, ha nem damon porcelánból választ
2021. dec. 23. 15:11
További kérdések: