Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogy zajlik egy fitymaszűkület...

Hogy zajlik egy fitymaszűkület kezelés?

Figyelt kérdés

Szaisztok!

Holnap (ma) megyek dokihoz, de még csak konzultálni szeretnék vele, és igazából félek az egésztől. Kérdezni szeretném, hogy ez hogy zajlik, mennyire rossz, meddig gyógyul? Bármi érdekel!

Üdv

2010. jan. 20. 01:12
1 2 3 4 5 6
 51/57 RELIKVIA1212 válasza:
100%

Üdv, nekem volt egy kis fityma fék műtétem, de csak részben lett "elvágva" (mert nem teljesen lett megszűntetve), egy elektromos kütyüvel, ami kb úgy funkcionált mint egy ipari hegesztő :D Mikor égették?Vágták?Hegesztették? azzal az elektromos cuccal (nem lézer) kb 4 cm es füst szállt fölfelé a répámtól a levegőbe de folyamatosan, ezért is bátorkodtam hegesztőnek nevezni. Esküszöm ugyan olyan volt, ugyan úgy durrant néha 1 et 1 et mint ahogy a pálka szokott, fényt is adott, mert részben be be villogott a műtő. Nagyon kaptam rajta a képeket... Életemben nem gondoltam volna hogy ilyen :D

Azért vicces a dolog, mert mindenki fél hogy úúúú fájni fog?

De! Szerencsére felfedezték a lidokaint...

Nos, én is azt kaptam és meg kell mondjam, az első szuri után (ami nem fájt mert 2 mm re szúrják csak be) kb 30-45 mp re azt sem éreztem hogy van brokim :D Mármint nem csak a hegyét, hanem kajakra az egészet nem éreztem, mint ha nem is létezne... :D Egyedül azt éreztem mikor egy picurkát hozzáért a bőr alatt a makkhoz azzal a kütyüvel forrasztás közben, de azt nem fájdalom érzés volt, hanem mintha rezegne...pedig bizony hogy az áram volt :D Mert tényleg az volt... csak nem áramként éltem meg hanem bizsergésként, rezgésként... Szóval végig dumáltam a dokival műtét közben, egy olyan 7 percig tartott az egész, 3 szuri társaságában (az volt a "legkegyetlenebb" része :) ). A doki fiatal Dr volt jó arc,(Dr.Tóth Sándor Árpád - Debrecen, Klinika) humoros, és megnyugtató volt a jelenléte. Most vissza kell majd mennem még 1 műtétre, tovább kell menni, az egész fitymaféket eltüntetni mert nekem abból eredően van egy kis fitymaszűkületem, de először csak kb 1 cm-t adtunk a féknek, hogy meglássuk mit mutat. Nekem "vér" brokim van, ami ugye kicsi alapból és nagy mereven, nem pedig "hús" broki ami alapból is nagy, de kevesebbet merevedik mint a vér broki. Így aztán elég nehéz kiokosítani hogy mennyi az optimális beavatkozás, ezért is hagytuk kicsit rövidebbre hogy hátha, de sajna nem. De kajak nem izgat mert egyáltalán nem volt vele gond. Most viszont... bepukkant az egész fitymám. Véget ért a kapcsolatom és hát magam maradtam (ha mindenki érti a célzást) :D És valami miatt úgy bedurrant hogy csak na... (de a műtét óta volt már minden szóval jelenleg csak találgatok). Vizenyős lett, egész kemény, hátrahúzhatatlan, de nem fáj, meg semmi... érdekessége hogy annyi idő alatt pukkant be, ami alatt a brokim elernyedt az élvezethajkurászás után meg kb 3-4 perc míg kimentem vc re, de akkor már fura is volt hogy 1,5 x ére puffadt a makk körüli rész. De erről még kikérdezem az orvost... amúgy sajog a bal herém is élvezés után, és a hímtagon a bőr alatt van 1 fél cm-es kis göb ami nem tudom mi szóval kivagyok...(lelkileg), jaj igen, az aranyerem is kijött, mert hegyet másztunk és kicsit túlerőltettem magam (van még más is, de az már nem ebbe a kategóriába tartozik) ... szóval mi ebből a tanúlság? Mindig jól válassz magadnak párt mert ha szakítasz vele 5 év után tönkremész mint egy zsák sz*r, mert ki hiszi ki nem, a lélek nyelve a betegség... minden mi történik a lélekből ered, ami nekem betyárosan elfogyott :) Szóval gyerekek! 1 p*nci sem ér annyit hogy megpusztuljatok! van még 1000 hal a tengerben!

Oh majd el feledtem, műtét után ha fájt ha nem jelentkezhet szédülés a lidokain hatására, + azért is mert attól hogy nem érzed, a szervezeted (tested) egy traumát szenved el, attól függetlenül hogy mentálisan megvisel e vagy sem. Szóval ha ilyen van nem kell parázni, nem a halál árnyékában jársz, csak a műtéti utóhatás :)

Ha pedig még sem így lenne, kezdj neki:

"S még ha a halál völgyének árnyékában is járok, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy...."

Ahogy ezeket a sorokat írom, már viszket/ég egy kicsit a figymám belső része O_o, ebből ma doki lesz. Feszült vagyok kegyetlenül, ma nem tudtam elaludni pedig 5:15 van...

Remélem hasznos volt :)

2012. aug. 2. 05:16
 52/57 anonim válasza:
100%
Engem ugyanez a doktor műtött!!:) Velem is nagyon rendes volt, elbeszélgettünk + volt még 2-3 segédje, velük is beszélgettem! Én a végén majdnem összehánytam magam mikor kiment a lidokain, de ez tejesen normális. 3-4 napig fáj, másfél hét alatt kiestek a varratok, egy hónap után meg minden működött! :) A kezelése pedig neugranormon-nal történik, naponta kétszer! :) bekened és kész! Ugyanúgy förödhetsz,csak ne áztasd stb!
2012. szept. 26. 20:41
 53/57 anonim válasza:
82%
Szintén a fent nevezett orvos műtött, csak ajánlani tudom én is. Közvetlen, humoros, megnyugtató jelenléttel bír. Nekem teljes körülmetélés volt+fitymafék átvágás.
2013. ápr. 7. 08:43
 54/57 anonim ***** válasza:
40%

Az egy dolog, hogy valaki jófej és humoros! De a munkája a lényeges, mert le7 brokit úgyis elcsexni, hogy az orvos közben mosolyog!

Ez a topik a RÉSZLEGES KÖRÜLMETÉLÉSRŐL szól!

Olyan orvosokat ajánljatok, akik RKM-et ill. keresztirányú ill. szimpla hátoldali bemetszést is végez, mert TKM-et akármelyik doki megcsinál, akár szépen, akár kontár módon! TKM az ide OFF, RKM-mel és fitymaplasztikával segítsetek, elsősorban Debrecenből, ha le7, mer' ott akárkiről beszélünk csak TKM-el, holott egyetemi város Orvostudományi Egyetemmel, és szégyen, hogy egyetlen kib*szott orvos nem képes tiszteletben tartani a betege RKM, vagy egyéb mód iránti igényét!!! >:-o

Ha már segítetek, tartsátok tiszteletben a topik jellegét, és úgy segítsetek, hogy az másoknak hasznos legyen! Ha a doki végez RKM-et ill. fitymaplasztikát, és van olyan, aki ezt fényképes módon is alátámasztja, akkor azt a dokit valóban érdemes itt ajánlani! A TKM itt érdektelen!

Kérjük a topikszabályt tiszteletben tartani!

Üdv: EE

2013. ápr. 7. 10:15
 55/57 Krew57 válasza:
100%

Akkor, hogy hozzak Debrecenből egy pozitív példát! Múlthét pénteken végzett rajtam dr. Murányi Mihály részleges körülmetélést a DEOEC Klinikákon. Igaz, hogy a konzultáció idején rögtön TKM-el nyitott, azonban rögtön feltettem a kérdést, hogy miért lenne szükség a teljesre. A doktor úr megkérdezte, hogy én hogy képzelem, mit szeretnék, elmondtam neki, hogy szeretném a lehető legtöbbet megtartani a fitymámból, így részlegesben állapodtunk meg.

Az ambuláns kezelőlapra fel is került, hogy a "Részlegeset [circumcisio] preferálja.".

Konkrétan a műtét előtt fel is ajánlotta, hogy igazából nem emlékszik már, mekkora mértékű volt a szűkületem, hagy nézze már meg gyorsan még egyszer, mert lehet, hogy elég lesz egy bemetszés is körülmetélés helyett. Sajnos nem lett volna elég, de úgy gondolom, vele lehet beszélni erről. Empatikus is egyébként, műtét közben figyel a betegére, általában ő is szokott beszélgetni műtét közben a beteggel, hogy oldja az asztalon fekvő feszültségét. Műtét közben kérdezgeti, hogy érzel-e valamit, mert például nálam a műtét vége felé, az összevarrásnál kellett még lidokaint beadni. Amikor már elkezdtem egy kicsit is érezni, hogy fáj, érzem, amit csinál, megkértem, hogy hagyja abba, és adjon lidokaint, ő pedig ennek eleget is tett.

Műtét után még egy óráig ott kellett csücsülni, aztán megnézte, hogy rendben van-e, és haza lehetett jönni.

Ennyi tapasztalattal tudok szolgálni Debrecenből, hallottam még a Tóth doktor úrról is a Klinikákon (a teljes nevét pontosan nem tudom), őt is dicsérik ilyen téren, és ő is fiatal (mindkettő 34-38 közötti szerintem). Remélem tudtam segíteni olyanoknak, akik ezen a környéken vannak, és félnek a csonkolóktól, valamint el akarják kerülni azokat. :)

2013. júl. 1. 16:47
 56/57 anonim ***** válasza:
42%

@ Krew57:

Köszönjük, hogy megosztottad velünk élményeidet, kedves előző, s örülök, hogy elégedett vagy orvosod teljesítményével! Uakkor vmilyen szinten továbbra is él bennem a szkepticizmus az általad említett dokiról, becenevén, "rezzenéstelen arc"-ról, mivel több munkájával kapcsolatban érkeztek az elmúlt években visszajelzések, ami által a róla bennem kialakult kép vmelyest ambivalens. Egy orvosi beavatkozást követően fontos azt is mérlegelni, hogy az eredmény MILYEN VOLT előtte, ill. MILYEN LETT a beavatkozás után. Sok TKM-re sajna uis ráfogják, hogy RKM, mivel a makk pereméig meghagyják a bőrt, erre alapozzák azt, h. maradt egy kis rész, miközben egy RKM-elt vágás határát a makk pereménél vmelyest följebb, annak kb. 2/3--1/2 részétől a makk csúcsa felé ejtették meg, ergo a makk vmelyest fedett marad lega petyhüdt állapotban.

Ha neked így csinálták, és ezt előtte/utána képpel alá is tudod, vmint hajlandó is vagy támasztani, úgy látok némi esélyt finomítani Dr. Murányi Mihályról kialakult állásponton.

A szkepticizmusomat erősíti vmelyest,...

"...hogy a konzultáció idején rögtön TKM-el nyitott,...", és csak viszontkérdés hatására volt hajlandó rákérdezni az elképzelésedre, ergo, ha most egy olyan srác odaállít, aki egész addigi életében meg sem mert mukkanni arról, hogy fitymaszűkülete van, akkor őt is kapásból majd a TKM-mel fogja lesokkolni "rezzenéstelen arccal", aki meg meglepetésében nem tud mit reagálni, s ezt tudomásul véve belemegy egy TKM-be, holott le7ne erre akár enyhébb megoldás is? (Lásd a TE esetedet.)

˙

Hiába hangsúlyozom itt a GyK-n,... nem tudom elégszer, hogy EGY MŰTÉT olyan mint egy nagy életesemény, amelyRE RÁ KELL KÉSZÜLNI!

˙

Félre ne érts, örülök, hogy úgy érzed, jól sikerült, és hogy elégedett vagy, de szembeállítva az eddigi beszámolókat a mostaniakkal egy kissé ellentmondásos kép jön ki,... (:-o

Ha a munkája valóban alátámasztja állításodat végeredményben, akkor talán nem veszed zokon, ha megkérlek, mutasd meg >>priviben, milyen volt, és milyen lett!? Szeretnék most már én is kellemese(bbe)n csalódni a debreceni orvosokban ennyi negatívum után, amit eddig hírből, képből és negatív beszámolókból bemutattak, addig úgysem fogom tudni nyugodt szívvel ajánlani azoknak, akiknek szüksége lenne egy megbíz6ó urológusra Debrecenben!

Üdv: EE

2013. júl. 1. 20:57
 57/57 Krew57 válasza:
100%

Kedves Topic látogatók, a jó múltkorában írt hozzászólásom bizony (sajnos) korrekcióra szorul, mivel tudatlanságomból adódóan én naiv azt mertem hinni, hogy valóban egy RKM-en estem át a DEOEC Klinikákon a Murányi doktor úr keze alatt, azonban a műtét végeredménye TKM-nek ítélhető meg, mindannak ellenére, hogy az előzetes konzultáción RKM-ről volt szó. Ennek tudatában legyetek kedvesek jobban utána nézni, hogy Debrecenben egyáltalán ki az, akihez nyugodt szívvel lehet fordulni bárminemű probléma esetén!

Tanuljatok az én káromon.

2013. okt. 8. 15:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!