Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogy zajlik egy fitymaszűkület...

Hogy zajlik egy fitymaszűkület kezelés?

Figyelt kérdés

Szaisztok!

Holnap (ma) megyek dokihoz, de még csak konzultálni szeretnék vele, és igazából félek az egésztől. Kérdezni szeretném, hogy ez hogy zajlik, mennyire rossz, meddig gyógyul? Bármi érdekel!

Üdv

2010. jan. 20. 01:12
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:

Szia EE!

Az a baja a fültisztítós megoldással, hogy iszonyatosan érzékeny a makkom. Úgy oldom meg ezt a problémát, - remélem megoldom - hogy felhúzom, ameddig tudom, odakenem a kenőcsöt, utána pedig visszaengedem a bőrt. Remélem ez így jó.

Viziten a doki megnézte, hogy gyógyulgat, és mondta, hogy próbáljam húzogatni.

Attól félek, hogy az baj, hogy most még nem jön fel teljesen a bőr. Szerintem, ha nem lenne ott a seb, akkor feljönne. Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a módszerrel szerinted minden rendben lesz?

2010. jan. 29. 21:27
 32/57 anonim ***** válasza:
86%

Tehát lejjebb húzod a fitymát a makkról, bekened a kenőcsöt, és visszatolod a bőrt?

Sztem ez nem jó megoldás, azonban, ha nem emeled le a (duzzadt) fitymádat a makkodról, úgy félő, hogy odatapad, ugyanis a szmegma termelődése nem áll meg, viszont megköt7.

Mégha be is van dagadva a bőr, akkor is meg kellene kísérelni hátrahúzni, vagy ha azt nem is, akkor benyúlni az előzőleg Betadine-nel lefertőtlenített, körömkikefélt ujjaddal a fitymád és a makkod közé, megelőzvén bármiféle problémát, letapadást.

A fültisztító-pálcikás megoldást azért javaslom, mert kicsi, könnyen helyettesítheti az ujjadat a sebhez történő hozzáférésben, és -- bár nem tudom mit értesz a te esetedben érzékenység alatt (fájdalmat, viszketést, azonnali erekciót... stb.) -- azt a kis kellemetlenséget úgy vélem könnyebb elviselni megfelelő odafigyeléssel (koncentráció elnyomja a fájdalmat, kellemetlenségérzetet), ráadásul ha a fityma és a makk közé nyúlsz vele mjuk megnedvesített, Betadine-os véggel, egyrészt az érzékenység is csökken, másrészt fenn tudod tartani a higiéniát odabent. Az a kis kellemetlenség, amivel ez jár, meg úgy glom, hogy kibír6ó. Az esetleges kellemetlenség és a duzzanat hűtéssel, jegeléssel csökkenthető. Éppen ezért előzőleg mártsd be a brét hideg vízbe 5-10 percig, addig lohad a gyulladás.

A sebet kell bekenned, nem a környékét, és ahogy régebben végezted a fitymatágítást is, úgy ezt is csinálnod kell!

Első az érzéscsökkentés, csak aztán a kencélés!

Üdv: EE

2010. jan. 30. 04:39
 33/57 A kérdező kommentje:

Szia EE!

Ugyebár az a gondom, hogy a seb és a varrat sajnos a bőr belső felületén van, ezért nem lehet hozzáférni. Eddig úgy csináltam, hogy hátrahúztam a bőrt, ameddig csak jött, bekentem a kenőccsel, és visszaengedtem. Azóta új technikát fejlesztettem ki, mégpedig az az új technika, hogy merev állapotban kenem be a makkom tövét a kenőccsel, (megjegyzem, merev állapotban semmi gond nincs vele, teljesen feljön a bőr, pont ameddig kell) így biztosan bekerül a sebbe. Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted ez így jó-e, és hogy egyáltalán miért belül van az a seb? Egyáltalán nem gondoltam, hogy majd belül lesz, nem is értem, hogy miért ott van. A másik kérdésem, hogy így, ahogy csinálom, van rá esélyem, hogy normálisan begyógyuljon a seb?

Továbbá azt mondta az orvos, hogy a varratok majd ki fognak ázni. Na ezt sem értem túlzottan, hogy hogy ázhat ki a varrat, illetve ezentúl még felmerült bennem az a kérdés, hogy ha nem látszik a varratom, akkor az majd ki fog tudni ázni?

2010. jan. 31. 02:25
 34/57 anonim ***** válasza:
78%

Hali ismét!

Bocs, hogy egy kicsit később írok, mint válaszoltál, de jobbnak láttam egy kicsit kivárni, mi történik a barátommal, ugyanis az ő esetében épp a minap kezdtek "kiázni" a varratok. Az ő elmondása szerint e varratok egy része kiszikkadt szálanként magától leoldódik, leválik a többiről, a többi pedig magától felszívódik. Egy varratdarabot a jövő héten várok tőle, hogy analizálhassam, mivel "kiázó", ill. "felszívódó varratokkal" még nem volt dolgom... (remélem, nem is lesz... -- KOPPKOPPKOPP!!!) Azon varratdarabok, amelyek nem látszanak, nagy valószínűséggel nálad is felszívódnak majd, úgyhogy ezen nem hinném, hogy aggódnod kellene.

M Á S

Hogy jó-e, hogy belül van-e a seb, mivel nem láttam, nem vizsgáltam, nem tudom megmondani. Azt glom, hogy a fitymád belső lemezéből nagy vszséggel többet vágtak le, mint a külsőből, ezért lehet talán belül. Szerencsésnek nem hinném, hogy szerencsés, mert így fülledt környezetben marad a fityma és nem tud kipárologni rendesen, és ugye nyirkosabb közeget a kórokozók is jobban szeretik. Sztem próbáld meg a gyógyulást elősegítvén lehetőleg hátrahúzva hordani a brét, még akkor is, ha az úgy kényelmetlenebb.

Ami még így eszembe jutott, hogy otthon lehetőleg gyakrabban tartózkodj meztelen alsótesttel. A szabad levegő ill. közeg, környezet kedvez a gyógyulásnak.

Ami a kenegetős megoldást illeti, sztem jobb, ha KÖZVETLENÜL a sebbe kened a kenceficét (nemtudom, milyen kenőcsöt kaptál rá...), mint az a módszer, amit kifejlesztettél, ugyanis a tapasztalatom az, hogy a közvetettség nem mindig előnyös, és higiénét sért. Ugyanis, a makkodon van a faggyú, és ha az keveredik a krémmel, akkor már mindjárt sérül a higiénia alapelve.

Ha már érzéketlenné vált a heg, lassan elkezdheted majd a fitymádat húzogatni, tornáztatni is, azonban most még talán ne verd ki! Nemsokáig kell már csak kihúznod, úgyhogy türelem. :-)

Nem tudom, te írtál-e a privimre, hogy válaszoljak már, ha nem, akkor bocs, ha igen, próbáltam visszaírni, de a spamdémon miatt sztem nem jutott át az üzi.

Mindenesetre, -- még ha nem is te voltál, de -- ha úgy glod, szeretnél közvetlenebbül IS dumálni velem, akkor írd meg priviben az MSN-címedet, és felveszlek. :-)

2010. febr. 5. 02:41
 35/57 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Éppen most jövök fürdésből (koncertünk volt), és örömmel jelentem, hogy kiesett az utolsó varratom is, tehát nincsen több varrat:)

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, aki próbált segíteni, különösen EE-nek, aki nagyon sokat segített!

Köszi!

Sziasztok!

2010. márc. 3. 02:55
 36/57 anonim válasza:
100%
Sziasztok 14 éves vagyok és fitymaszűkületes és nagyon félek ettől az egésztől.Mi a tehendő?am 14cm a péniszem
2011. jan. 6. 21:32
 37/57 anonim ***** válasza:
81%

Hali!

Nem csodálom, hogy félsz, hiszen most serdülsz, és ilyenkor minden serdülő bizonytalan, aggódik szinte minden miatt, kivétel nélkül. De ne aggódj! Nincs okod parázni! :-)

Maga a fitymaszűkület -- a súlyosságának megfelelően -- orvos nélkül vagy orvosi beavatkozással egyaránt megoldható, szóval emiatt nincs miért paráznod, műteni meg nem biztos hogy kell. Igaz ezen topik Kérdezője úgy nagyjából egy szűk éve Részleges KörülMetélésen (RKM-en) esett át, és feltételezem, azóta már jól van. Azonban minden FSzlet másként néz ki, máshol van a szűkület helye és változó a bőrgyűrű szorítása is, ami a fitymád belső lemezén van. Ezek mind olyan tényezők, amelyek alapján el le7 dönteni, milyen kezelést le7 ill. érdemes alkalmazni megoldásképpen.

Félned most még nincs miért, még a műtéttől sem. Az sem biztos, hogy műteni kell (fitymatágító gyakorlatok végzésével), ha meg mégis, vannak a TKM = Teljes KörülMetélésnél különb megoldási alternatívák is, (pl.: bemetszés, Z-plasztika, és az RKM, amin e topik kérdezője is átesett egy profi dokinál. ;-) ), azonban ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, ahhoz egy megbíz6ó, kooperatív (együttműködő) orvosra is szükség van. Az orvosok többsége uis a számukra (és nem a pácienseik számára) legegyszerűbb, legjobb módon akarják TKM-mel rövidre zárni ezt a kérdést (minden fitymát levágnak), a pácienseik bánatára éppen ezért nem árt IDŐBEN TÁJÉKOZÓDNI az egyéb megoldási le7őségek felől, az orvosnál pedig résen kell lenni, nehogy rábeszéljenek vmi olyasmire, amit nem szeretnél, és aztán megbánd, hogy "belevágtál"... d0.ob

** ** **

Ha úgy érzed, szeretnéd, hogy segítsek megoldást találni neked a problémádban, írj egy >>privit nekem, és benne nyugodtan átgondolva, részletesen válaszolj az alábbi topikban általam feltett beszámozott kérdésekre, figyelembe véve a kérdések számozását is. Okés? ;-)

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__9..

Ne parázz, Öcsi! FEL A FEJJEL! ;-)

2011. jan. 6. 22:12
 38/57 anonim válasza:
100%
Csá és otthon h lehet kezelnii?
2011. jan. 7. 14:52
 39/57 anonim ***** válasza:
81%

@ Előző hszóló:

Ha a szűkület engedi (nincs összenőve a fityma vége, vagy a szűkület azért engedi "némiképp/vmennyire" hátrahúzódni a fitymát hátrahúzásra), akkor ún. "fitymatornával", vagy más néven "fitymatágítással", fitymanyújtó-gyakorlatok végzésével le7 nyújtani a fitymát, amellyel akár még makacs szűkület esetében IS le7 némi JAVULÁSt elérni. Erre azonban semmi garancia nincs, hiszen minden szűkület egyéni, tehát ha a helyzet javul, akkor az is egyéntől függ, többek között türelemtől, pozitív hozzáállástól, kitartástól, a módszerbe vetett hittől. Ha ezek nincsenek meg, hozzá se kezdj!

Mindenki emlegeti itt a fórumon a meleg fürdővízben történő húzogatást, de azt SENKI nem írta eddig oda szinte, hogy mindez CSAK AKKOR SEGÍT7, HA A HÍMVESSZŐ MEREV! Petyhüdten uis hiába húzogatod a fitymádat, nincs ami szétfeszítse a fitymát.

Ennek érdekében az alábbi lépéseket kell tenned:

1.) Fürödj egy kicsit MELEG vízben.

2.) Ha kellően kiázott a fitymád, HOZD a péniszedet MEREV ÁLLAPOTBA HOZNI, vagyis kezdj el önkielégíteni! (ami a fitymatágítással szinte megegyezik klasszikus értelemben, csak a célja nem uaz! A maszturbálás az élvezetről szól, míg ez esetben edzeni kell a fitymát.)

3.) Amint a hímvessződ eléri a MEREV állapotot, változtass a húzogatáson! Kezdd el lassan és ÓVATOSAN EGYRE HÁTRÉBB HÚZNI A beszűkült FITYMÁDAT, mindig egy kicsivel tovább, MINDIG EGY KICSIVEL HÁTRÉBB, mint ahogyan eredetileg bírnád fájdalom nélkül! Ez egy kicsit kellemetlen lesz, mivel fájni fog, ha a szűkület olyan mértékű, azonban MINDIG CSAK ADDIG HÚZD HÁTRA, AMEDDIG BÍROD!!!

========

KÉT DOLGOT NE CSINÁLJ!

======

X1.) SOSE ERŐSZAKKAL HÚZD HÁTRA, HIRTELEN!!!

_ Akkor uis bereped7 a fitymád, akár el is szakad6, a fékedről nem is beszélve, és akkor azonnal ambulancia, esetleg TKM (mivel az orvosok zömének az a leg1xűbb... d0.ob )!

X2.) SOSE ERŐSZAKOLD HÁTRA TELJESEN A FITYMÁDAT A MAKK ALÁ/MÖGÉ!!!

Ha a fitymád nagyon szűk, de hátraerőszakold úgy, hogy előzőleg nem tágítottad ki hosszasan a fitymádat, tehát a fitymád mereven képtelen lenne normálisan a makk alá húzódnia félő, hogy "PARAFIMÓZIS" alakul ki!!! Ez annyit jelent, hogy a szűkület annyira szorít, hogy amint a makk mögé ér ez a bőrgyűrű, (ami ezt az egészet okozza,) hogy MEGAKAD ott, NEM MEGY VISSZA RÁ!!!

Ha ez (a fityma makk alá történő beszorulása) megtörténik, az fájdalmas lesz, mert a vér útját a szűkület elszorítja a hímvesszőben, a makkban megáll a keringés, az egész hasonló lesz, mint a "priapizmus" (fájdalmas merevedés) esetén csak a makkra korlátozva. A makk nagyon megduzzad ilyenkor, hiszen ha megtelik vérrel akkor megnagyobbodik, és kifeszül, és mivel rugalmatlanná válik, nem tud visszabújni a beszűkült bőrgyűrűn a fityma alá.

========

!!! HA BÁRMI BALUL ÜTNE KI...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ...MARADJ HIGGADT ÉS ÉSZNÉL!!! Akkor nem lesz baj!

========

BALESET #1.)

_ Ha a fityma vagy a fék szakadni akarna: AZONNAL HAGYD ABBA A FITYMATORNÁT, és kezd meg a gyulladáscsökkentést folyó HIDEG VÍZZEL! A hideg hatására a sejtek összehúzódnak, és a feszüléstől begyulladt fityma hőmérséklete így módon normalizál6ó. Ezt a folyatást egy darabig végezni kell, legalább 10 percig!

Az intenzív hűtést követően PHLOGOSAM vagy TETRAN KENŐCCSEL BE KELL KENNI, és a szabad levegőn kell hagyni egy picit, amíg a fityma/fék megnyugszik.

BALESET #2.)

_ Ha a fityma vagy a fék berepedt vagy elszakadt, vérezni fog, utóbbi bőségesen, noha nem olyan vészes, mint amilyennek látszik! A víz egy picit csípheti a frissen kialakult vérző szakadt sebet, de érdemes megmosni, majd leBETADINE-ozni, (lefertőtleníteni) miután gézzel (vagy, ha nincs más: száraz papírzsepivel,) felitattad róla a véres vizet.

Ha sikerült a vérzést minimálisra leredukálni (lecsökkenteni), akkor az így kiszárított sebet NEOGRANORMON vagy TETRAN KENŐCCSEL kell BEKENNI, majd gondosan bekötni. Ha a seb mély, fordulj orvoshoz azonnal, mert le7 össze kell varrni a sebet, és inkább lássák el azt a sebet, minthogy egy csúnya heg maradjon a helyén, vagy összehegesedik az egész, emiatt pedig súlyosabb beavatkozásra (pl. TKM) legyen szükség...

BALESET #3.)

_ Ha PARAFIMÓZIS alakult ki, nem szabad bepánikolni, HIGGADTNAK KELL MARADNI!!!

Tartsd a brét folyó HIDEG víz alá, hogy a bré megnyugodjon, a sejtek pedig összehúzódjanak (a szűkület közben gyullad, az nem fog egyhamar). Egy rövid idő után óvatosan a fogó kezed 2-3. ujját a fék alá helyezve a hüvelykujjat szembefordítva velük a makkra helyezve IGGGEN ÓVATOSAN ÉS LASSAN (!!!) el le7 kezdeni a makk végétől visszafelé a makkból enyhén kipréselni a vért. Ezzel lassacskán esetleg el le7 érni azt, hogy a makk enyhe nyomása a hideg víz miatt összehúzódott barlangos testeket ismét tágulásra kényszeríti, így a vér esetleg képes lesz eltávozni, így a makk méretre ismét összemehet, s át tud bújni a beszűkült fitymán, ami így az eredeti állapotába visszahúz6óvá válik majd.

A parafimózis ellátása szinte teljesen megegyezik a BALESET #1.) pontban általam leírottakkal a fentiekkel kiegészítve.

=====

!!! HA NEM MERED, NEM TUDSZ HIDEG FEJJEL GONDOLKODVA ÓVATOSAN CSELEKEDNI, AKKOR NE VÁRJ, NE PRÓBÁLKOZZ, HANEM SÜRGŐSEN JUTTASD MAGAD AZ ÜGYELETRE, ÉS NE ÉRDEKELJEN AZ, HOGY SZÉGYELLED MAGAD! Szégyen ide-szégyen oda, HA NEM KERÜLSZ ORVOSHOZ 6 ÓRÁN BELÜL, A MAKKOD ELHALHAT és akkor nagy vszséggel súlyosabb műtétre is szükség lesz, tehát INKÁBB EGY KISEBB BEAVATKOZÁS, MINT EGY NAGYOBB ELTÁVOLÍTÓ MŰTÉT!!!

=====

Egyelőre ennyi.

Már több hónapja dolgozom időközben egy saját módszeren is, amit az eddig rendelkezésemre álló ill. bocsájtott információk alapján dolgoztam ki. Ennek tesztelésében jelenleg több fitymaszűkületes srác is a segítségemre van.

Az eddigi tapasztalatok igen kedvezőek és ez a fitymatágítós módszer a tesztelők szerint jól működik, ha azt a panaszos megfelelő belé vetett hittel és elszántsággal csinálja, és betartja a megfelelő sorrendet is. Anélkül nem működ7.

A teszteléshez olyan makacs fitymaszűkületeseket kerestem, akiknek merev állapotban egyáltalán nem jött hátra a fitymájuk. Az egyikőjük épp a napokban jelezte, hogy a fitymája VÉGRE TELJESEN HÁTRAJÖN mereven, pedig vizsgáltam neki az elején, tehát tudom mennyire nem ment hátra neki először. Csakhogy azóta eltelt lassan 4 hónap is és úgy kb. 2-3 hónapja biztosan használja ezt az "EE-féle módszert" :-)

Egy másik srác is beavatott a szűkületének súlyosságába vizuálisan, ő pl. még (kamilla)teát sem tudott főzni addig, amíg meg nem tanítottam rá weben xtül. Ahhoz képest a mai állapota sokkal jobb, igaz neki majd ennek ellenére is szüksége lesz egyfajta beavatkozásra, de már önbizalmilag is sikerült őt vmennyire rendbe szedni részben a gyakorlatokkal, részben őszinte, bizalmas beszélgetésekkel.

Ha be akarsz segíteni a tesztelésbe, szeretettel várlak! ;-D

2011. jan. 9. 05:54
 40/57 anonim válasza:
100%

Kedves EE!

egy elég kényes, de annál ijesztőbb dologgal fordulok hozzád:

összegezve arról lenne szó, hogy egy nővel voltam, aki enyhén szolva azt se tudta mit kell csinálni egy fasszal, ugyhogy ennek örömére ugy megrángatta a tököm, hogy azóta rohadtul fáj, és háromszorosára van dagadva a fitymam. kamillaztam meg betadine-val fertőtlenitettem, de nem nagyon javul, söt mintha még romlana a helyzet....

tudnál segiteni hogy ilyenkor mit érdemes még tenni, vagy orvoshoz kell-e fordulni?

köszönöm szépen a segitséged!!

2011. febr. 12. 10:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!