Hogy zajlik egy fitymaszűkület kezelés?
Szaisztok!
Holnap (ma) megyek dokihoz, de még csak konzultálni szeretnék vele, és igazából félek az egésztől. Kérdezni szeretném, hogy ez hogy zajlik, mennyire rossz, meddig gyógyul? Bármi érdekel!
Üdv
hello!
végig olvastam a topicot. az lenne a kérdésem hogy így a műtét után, majdnem jó félév elteltével mik az észrevételeid? akad valami problémád a magánéletben vagy esetleg a szexben? azért érdekel mert lehet hogy rám is ez a "sors" vár.
sziasztok!
Szolnokon tudtok ajánlani magánklinikát? Vagy nem kell tartani attól, hogy a kórházban az urológián "pörgetik" az embereket és nem szánnak időt a helyes diagnózisra (teljes vagy részleges KM)?
üdv
@ 21:32 (előző):
Magánklínikát személyszerint nem,... azonban azt tudom, hogy Dr. Fontos Gyula egy empatikus, normális orvos, betegközpontú, és úgy tudom, nem metél azonnal, le7 vele beszélni. Az ő páciensei közül 3 ajánlás érkezett eddig, mind3 pozitív.
Rendelésének helye:
MÁV Kórház és Rendelőintézet Szolnok
5000 SZOLNOK, Verseghy F. u. 6-8.
Telefon: 56/524-633
A többi szolnoki urológusról nem érkeztek eddig visszajelzések.
Ha Szolnok nem felel meg, akkor csináltasd meg Szentesen Lakatos dokinál, róla azóta is jókat hallottam. Viszont ucsak a szentesi kórházban Pásztor Imre főorvossal vigyázni kell, mert ő még egy igen enyhe szűkületből is teljes metélést (TKM-et) csinál, és erről túlzottan jól meg is győzi betegeit, akkor is, ha egyébként nem így van! :-o
Visszajelzést róla itt olvas6sz:
>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..
@ [06-13 15:33]-as, (előző előtti):
Kihez szól a kérdésed?
Ha a Kérdezőhöz, akkor azt írd oda, mert így az alany nélkül maradt! (Nem le7 tudni, pontosan kihez címezted.)
Azonban azt tudd, hogy a Kérdező műtétje nem "majdnem jó félévvel", hanem "majdnem jó MÁSFÉL évvel" ezelőtt volt. Nézd meg a kérdés kiírásának dátumát figyelmesebben!
Ha itt nem válaszol, van >>privije neki is, akár ír6sz is neki. Bízom benne, hogy örömmel segít neked (is). :-)
(Amúgy engem is érdekelne, hogy le7 most a Kérdezőnk...)
Üdv: EE
Kedves EE!
Köszönöm a válaszodat, jövő héten beszélek is Fontos doktor úrral.
Sajnos az utóbbi 1-1,5 év alatt alakult ki nálam, hogy egyre szorosabbá vált az a "gyűrű" (végigolvastam az egész topicot, ahogy láttam így hívják) ami a fityma végén van. Bár az érdekes az, hogy a féket mindig is kissé rövidnek találtam (ha teljesen hátrahúztam a fitymát merev állapotban, akkor a vége elkezdett lehajlani. A fitymaszűkület szerintem pedig a legutóbbi kapcsolatom és rendeltetésszerű használat :) után fokozatosan vált a kis mikrosérülések (és ebből adódó hegesedés) miatt egyre súlyosabbá. Miután újra szabad lettem, nem is tulajdonítottam neki túlzottan nagy jelentőséget, de most már megelégeltem. Mivel higiénikusnak azt tartom, ha minden fürdésnél a bőrt hátrahúzva alaposan megmosom a szerszámot, elég bosszantó, hogy ezt ma már csak lankadt állapotban és némi fájdalommal tudom megtenni. Meg ugye barátnő téren megint alakulóban vannak a dolgok és nem akarom, hogy ez bármiben akadályozzon a továbbiakban.
Tehát jelenleg lehet, hogy fék és (részleges) metélés lesz a vége a dolognak... Nem vágyik erre senki, de csak lehet élni vele, elég sokan teszik.
Viszont amit itt ezen az oldalon a hasonló témájú topikokban olvastam, hogy ha valakit teljesen körülmetélnek, akkor a makk foltos, kiszáradt, bőrkeményedéses, repedezett lesz, ez eléggé rosszul hangzik...
@ 21:32-es hszóló:
Nincs mit! :-)
Igen, sajnos ez a bőrgyűrű ez okozza a szűkületet, és elég gyakran rásegít a kialakulásában a fék rövidsége is. A fékműtétet azt asszem nem kerül7ed el, ha valóban rövidnek érzed annyira, hogy az már gátol, viszont ha rám>>privizel abben a topikban az időkódodra hivatkozva és pontosan beavatsz a problémádba, talán segít7ek kideríteni neked azt, hogy a problémád milyen súlyosságú fázisban van, és hogy milyen beavatkozás lenne ésszerű az esetében!?
Azt tudnod kell hogy az, hogy vkinek kiszárad lesz a pénisze, nem feltétlenül jelenti azt, hogy esztétikátlan is lesz. A makk szárazsága nagyban függ attól, hogy a makkból mennyi érintkezik a szabaddal!? A körülmetélteknél ugye alapból, mert a makk felszínének egészéből kipárolog a nedvesség, a makkárki faggyúmirigyek pedig nem képesek felvenni a versenyt a párolgással, így NORMÁL esetben, a makknak a szabadon lévő része ki fog száradni, ha fityma nincs rajta, vagy annak közvetlen közelében.
Amit itt egy bizonyos hozzászóló sérelmez (kérgesedés, foltosodás, kirepedezés, bőrkeményedés... stb.), az már egy RITKÁBB mellékhatása le7 a dolgoknak,... (azért írom, hogy le7, mert bár mindenhová kiírja, még senki nem látta, ahogy a "kísértetjárást" sem,) ...amely sokmindentől függ, pl. attól is, hogy...
_ Milyen anyagú, rugalmasságú ill. sérülékeny a bőröd?
Uezek a kérdések merülnek föl a fitymabőröd esetében is a szűkületed kapcsán, ill. hogy...
_ A sérülése a fitymának hol alakult ki!? (Hol a szűkület pontos helye a makkhoz viszonyítva?)
_ Milyen mértékű hegesedésről beszél7ünk? Mennyire szorít a beszűkült bőrgyűrű?
Uis mindettől nagyban függ7 a szükséges beavatkozás/kezelés jellege is.
Más kérdés uakkor a körülmetélés során végzett orvosi munka végeredményének esztétikuma. Ezzel kapcsolatban sokaknak vannak fenntartásai,... nekem is. Azonban a munka precízsége javarészt a bőrödtől, vmint az orvos munkájától, a beavatkozáskor használt eszköztől és technikától is függ. (Úgy tudom, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy Szolnokon van lézer az urológián. Kérdezz rá erre, és jelezz vissza, hogy mivel tudnák megcsinálni szikén kívül!? Eletrokauterrel vagy CO2-lézerrel is akár?)
Egyelőre ennyit tudtam segíteni a témádban így nyilvánosan.
Ha pontosítanál a problémádon, keress meg >>priviben és egy életkort is adj meg benne! ;-)
Szia EE!
Tanácsot kérnék tőled!
Lehet hogy pontosan nem is tudom körülírni a problémát!
Van egy "enyhe" figymaszűkületem, mert a bőr átmérője a makk tetején kicsi hogy lecsússzon. ez a kisebb probléma, ezt tágító gyakorlatokkal lehetne javítani. viszont ha a bőrt elkezdem lefelé húzni, akkor a pénisz alján lévő húgycső-höz hozzá van abban a csíkban ragadva.
Tehát nincs az egész péniszre ráragadva a bőr, csak abban a kis csíkban.
Mit tudsz javasolni?
Az orvosi beavatkozást mellőzném :-)
Köszi!
17/F
lehet hogy az nem a húgycső, nem tudom mi az, nem vagyok felkészült ilyen téren. (a pénisz alján lévő csőszerű rész, ami befelé halad!)
remélem érthetően írtam :)
Hali 17/F! :-)
Hát, hogy őszinte legyek, csak gyanúm van arra nézve, hogy mi bajod le7!? Pontosan valóban nem tud6om a leírásod alapján. :-T Éppen az ilyen esetek miatt szeretek beszélgetni az emberekkel, felvilágosítani, pontosítani őket, ha az szükséges, annak érdekében, hogy később könnyebben ki tudják fejezni magukat, és hogy ne okoz6son problémát a dilemma körbeírása.
Keress meg >>priviben, hivatkozz erre a topikra és az időkódodra, vmint adj egy MSN-t, úgy könnyebben pontosít6unk a problémádon, hogy közben kérdezek. Benne vagy? :-)
Hali!
Nekem hátrahúzáskor ha teljesen hátra akarnám húzni, a legvégén megáll, és nem tudom a leggvégéig húzni a fitymát, vagyis nem tudom teljesen lehúzni a makkról. Szerintem le van tapadva, mert merevedéskor is majdnem végigmegy fájdalom nélkül, de a legvégén nem tudom lehúzni. Ez magától el fog múlni? Kell ehhez orvosi kezelés? Szerintem le van tapadva ott a legvégén, eddig semmilyen problémát nem jelentett (még szűz). 17 éves vagyok, nem tudom mi a teendő. Vki tud esetleg vmi tanácsot adni?
@ előző [14:31-es]
Hali!
Én szívesen segítenék, és ha te írtad, akkor megkaptam a hozzászólásod kiírása után 7 perccel írott >>prividet. Azonban a levelezőrendszeredre nemtom elküldeni válaszomat, mert a postaszörny folyton visszadobja, addig pedig, amíg a kommunikációs kapcsolat nem megoldott, addig segíteni akármilyen módon is képtelenség.
A >>privit innen sikeresen megkapom, nálad azonban nincs >>privilink beállítva, ergo: nincs mire ráklikkantani.
Javaslom >>privizd el SkyPE/MSN-címedet >>priviben, úgy könnyebb lenne konzultálnunk a problémádat illetően, ha már segítséget kértél.
Amennyiben mégsem te írtad pénteken 14:38-kor azt a >>privit nekem, akkor elnézést, viszont a felajánlásom ettől függetlenül feléd is áll. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!