Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Prosztatavizsgálat esetében...

Prosztatavizsgálat esetében el lehet kerülni a hírhedt (és megalázó) vizsgálattípust valahogy?

Figyelt kérdés

Tudjátok, azt amihez ezek a "poénok" tartoznak: [link]

Ki lehet ezt valahogy kerülni? Nem nagyon rajongok az ötletért, hogy "belém nyúljon", különösen nem, ha "poénkodós" orvosról van szó (súlyommal kapcsolatos poénkodás, "mind a 10 ujjam elöl van" - """poén""" stb.) és ráadásul megalázó is. Nem lehet ezt elegánsabban és kevésbé megalázóan megoldani? Nem tartunk még itt 2020-ban? Mekkora esélyem van rá? Mit lehet tenni, ha az orvos "vicceskedik" vagy direkt megaláz?

#megalázás #nem vicces orvosok #prosztat-vizsgálat
2020. szept. 20. 22:42
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:

Nekem évente 1x egyéb problémám miatt el kell mennem urológushoz egy teljes kivizsgálásra, nem olyan nagy szám a vizsgálat. Nekem nem volt probléma a prosztatámmal, de ettől függetlenül a doki minden éven felnyúl és megtapintja. A prosztata vizsgálatnál kb 1 percig van fent a doki ujja a végbeledbe, semmi fájdalommal nem jár. Ahova én járok ott a vizsgáló asztalra kell ráhasalni, és úgy nyúl fel. Veszel pár mély levegőt, ellazulsz és kibírod az az 1 perces betapintást.

Saját egészséged érdekében történik.

2020. nov. 11. 09:59
 42/56 anonim ***** válasza:
1 perc? Az alatt meg is műtenek. Nekem sose tartott 5 másodpercnél tovább.
2020. nov. 11. 11:36
 43/56 A kérdező kommentje:

Futottam már bele bunkó füll-orr-gégészbe, kicsit sem volt kellemes, ahogy tolta az önjelölt kabaréját, "záporoztak a poénok", csak azért, hogy bevágódjon az asszisztensénél, aki jókat szórakozott a "viccmester" poénjain. Ez még ott is nagyon kínos és megalázó volt, ez egy urulogián még rosszabb lehet. Honnan lehetne megtudni, hogy éppen bunkó-e az orvos? Sajnos az alacsony létszámuk miatt eléggé monopolhelyzetben vannak, így a bunkót is megtűri a legtöbb SZTK, 'mert nincs másik helyette'. És az ő segítségükkel jönnek létre a régi rádiókabaréba illő "helyzetkomikumok", amikor jó hangosan kiabálva mondja el a beteg - kínos - problémáit, vagy ilyesmi.

A legrosszabb - megtörtént - eset egy szülészorvhoz tartozik, aki nagyban poénkodott a frissen szült nővel miközben éppen varta össze - egy csomó másik orvos szeme láttára. Nesze neked diszkréció, és még "humorkodik" is. Persze könnyen, mert az adott nő mozogni alig tud. Így azért lehet "babérokat aratni" a kollégák előtt, más rovására.

És kicsit bizarr gondolat, hogy utána beszélgetsz egy olyan emberrel akinek az ujja nemrég még a végbeledben volt. Valamelyik "nagyon humoros" válaszoló beírta a farok-dolgot, de őszintén mondom, az engem nem zavar, ha látja az orvos meg a segédje, szerencsére nincs vele gond. A fogdossa egy orvos, az már zavarna. Utána mégis hogyan lehet úgy beszélgetni, mintha mi sem történt volna, meg ez teljesen rendben volna? Nincs rendben.

2020. nov. 11. 17:35
 44/56 anonim ***** válasza:
Komolyan el kellene beszélgetned kérdező egy pszichológussal.
2020. nov. 11. 17:38
 45/56 anonim ***** válasza:
Engem mar vagy 3 orvos mogyorozott meg, ketten voltak a fenekemben es ket doktorno fogta meg a pocsom. Az egyik nevetett is majdnem. Szerintem ha komolyan viselkedsz veled is ugy fognak.
2020. nov. 11. 22:28
 46/56 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne beszélgetni a vizsgálat után? És egyébként se "beszélgetsz" hanem elmondja mi a bajod, vagy mi nincs, oda adja a leletet, meg esetleg felír gyógyszert és mehetsz is. Nem fog neki állni megtárgyalni veled azt, hogy mi a kaja otthon....
2020. nov. 12. 06:25
 47/56 anonim ***** válasza:

Pedig teljesen rendben van, egy nagyon alap vizsgálat, elvégzik szinte mindenkinek.

4 urológusnál jártam eddig, mindegyik alaposan megtapintotta a prosztatámat, egyszer nem poénkodott senki. A prosztatát nem lehet a szádon át megvizsgálni,azt csak végbélen át lehet.

Egyébként meg nekem nem kellemetlenebb a prosztata vizsgálat, mint a heréim markolászása, tapintása.

2020. nov. 12. 06:48
 48/56 anonim ***** válasza:

Szerintem az urológus mellett pszichiátriára vagy pszichológushoz is el kéne menned.

Paranoiás vagy és mániákus, legalábbis úgy tűnik.

Az élettársam többször volt urológusnál, az ég világán semmire sem panaszkodott. Én is voltam nőgyógyásznál, nem kellemes, de mivel már nem vagyok 5 éves, sem 10, felnőtt módon reagálom le.

Túl sok videót nézel.

Volt 1x dolgom gúnyos vigyorgású nőgyógyásszal, aki sürgősségin vizsgált meg ultrahanggal, ami olyan alakú, mint egy vibrátor, és figyelt, hogy élvezem-e. Nem élveztem, nem mentem bele a játékba, ezért nem volt játék, sem móka, sem viccelődés. Vette a lapot, hogy velem nem lehet ezt csinálni.

Neki ez a szakmája, boncolásokon vett részt, tudja, mi lehet benned. Mi ebben olyan különös? Mindannyian ugyan olyanok vagyunk, miért gondolod, hogy a te s_gged különlegesebb?

2021. febr. 4. 23:55
 49/56 anonim ***** válasza:

48

Olyasmiről, hogy "önbecsülés, önérzet" esetleg "szégyenérzet" hallottál már??

2022. júl. 19. 09:56
 50/56 anonim ***** válasza:

MRI vizsgalat.Medence MRI.

Az fajdalommentes.

2022. júl. 26. 12:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!