Tényleg egészségtelen mikrózni az ételeket és az italokat?
"Az azért logikusnak tűnik, hogy evolúciósan nem a villany és a mikrohullámok vagy az általuk befolyásolt ételek hatásához alakultunk. "
Evolúciósan az ember (is) a nyers, természetben elöforduló ételekre és hideg vízre alakultak ki!!!!
Ha meg már fözöd az ételt, akkor teljesen mindegy, milyen módon, mert a fizika/kémia ugyanúgy hat rá.
Én is hallottam ezt. Utána meg azt, hogy hülyeség. xD
Egyébként ha lány vagy, és ha a haladnál van a mikró, mikor működik, ne állj elé. Rosszat tesz a méhednek (vagy valami hasonlónak nem a legjobb, a lényeg, hogy a gyereknemzéshez van köze)
11-esnek "Ha meg már fözöd az ételt, akkor teljesen mindegy, milyen módon, mert a fizika/kémia ugyanúgy hat rá."
Úgy érted a mikrohullámú sugárzás ugyan úgy hat a molekulákra, mint a fénynél hosszabb hullámú sugárzások?
Ha már a tudomány nevében hülyeségnek kiáltotok ki valamit, legalább az alapvető fizikai jelenségek mentén érdemes logikusan végiggondolni a dolgokat.
10-esnek:
"Erre igen kiváncsi lennék, hogy ezt akkor is "érzed-e", ha nem tudod, hogy mivel melegítték a vizet - mert úgy, hogy te melegíted, akármit beképzelhetsz közben."
Igen erre én is kíváncsi lennék. Ezért írtam, ha lesz időm majd kísérletezek vele, ill. kérdeztem, hogy valaki találkozott-e erre vonatkozó vizsgálatokkal...
vagy mindenki csak az középiskolai fizika tanulmányaira hivatkozva állítja, hogy "tudományosan" mi a logikus, és ily módon vitathatatlanul igaz?
ma 09:29-es: a 11-es vagyok és igen, úgy értem.
Ugyanis a mikróhullám is meg a hösugárzás is az anyagban lévö molekulákat mozgatja, ami a fözés lényege, az étel átmelegszik és megfö/megsül. Mivel a különbség csak annyi, hoyg a mikrohullámok azonnal az ételre hatnak, a hösugarak meg elöször a fözölapot, utána az edényt melegítik fel, és csak ezután a benne lévö ételt, ezért tart tovább és ezért rosszabb a hatásfoka.
15-ös.
A kérdés az, hogy ugyan úgy hat-e. Az hogy "mozgatja a molekulákat", az a kölcsönhatásnak csak egy részlete, következménye.
És tévedsz. Nézz utána az elektromágneses sugárzások tulajdonságainak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!