Anyám ordibál azért, mert nem tudok elaludni, de nem tehetek róla. Mit csináljak?
Így megy már kb fél éve,egyszerűen csak szenvedek. Próbáltam különböző időpontokban lefeküdni ; hol később,hol korábban, de az eredmény ugyanaz: hajnal 1,inkább 2-ig szenvedek,forgolódok, aztán fél három felé elalszok,de reggel hatkor már kelnem kell. Napközben sportolok,futok,van hogy esténként elmegyek kondizni,nem eszek lefekvés előtt,már rengeteg gyógyteát kipróbáltam semmi sem ér. Többször volt,hogy végképp nem tudtam elaludni,már a sírás kerülgetett, fogtam magam elkezdtem hajnal 2-kor könyvet olvasni,reggel fél hétre kiolvastam, és úgy mentem iskolába,hogy nem aludtam egy percet sem. Egyedül hétvégén tudom rendesen kialudni magam,akkora már érzem a fáradságot,éjfél körül elalszom,és 11-12-ig húzom. Most is kb el tudnék úszni Afrikáig meg vissza :D Mit csináljak? Anyám ordít,hogy nincs olyan hogy nem alszok...stb,de egyszerűen nem tudok. Tudtok valamit?
16L
Ezzel én is voltam így már hosszabb-rövidebb ideig, és ha valami feszültté tesz, ma is bármikor előjön.
Szerintem is lehet az is, hogy már annyira rástresszelsz az alvásra, hogy nem bírsz aludni, illetve, ha már épp elaludnál, rád nyit anyukád. Így nem lehet pihenni. Mondd meg neki, hogy ne nyitogasson be folyton, mert attól is ideges vagy, hagyjon békén éjjelre.
Annak idején az én anyukám is volt már, hogy kiabált, de többnyire inkább elmagyarázta, hogy próbáljak relaxálni elalváskor, mikre gondoljak ilyenkor. Valami kellemes dologra kell mindenképpen, valamire, ami jó érzésekkel tölt el. Ne akkor kattogj azon, hogy reggel fel kell kelni. Este szűnjön meg minden, este felejtsd el, hogy lesz holnap, csak élvezd a pillanatot, a puha párnát, a nyugodt légvételeket, képzeld, hogy egy szép mezőn vagy, stb, ami neked jó lenne.
Nekem az is sokat segített, hogy arra gondoltam, hogy az sem baj, ha nem alszom egy szemhunyást sem, mert már az is pihenteti a testem, ha fekeszem éjjel nyugodtan 8 órát, sőt az agyat is, ha kellemes dolgokon gondolkodsz közben, tényleg, ami relaxál téged. Még ha el sem aludtam, arra gondoltam, azét ez mégis csak pihenés volt.
A másik meg, hogy érezd azt, hogy nem vagy beszorítva. Na és? Mi van akkor, ha csak reggelre alszol el? Mi van akkor, ha kihagysz egy napot a suliból? Mi van akkor, ha otthon maradsz? Beszélj erről anyukáddal, hogy végső esetben tudsz-e számítani ilyen megoldásra. Ebben az esetben persze tényleg el kell menni orvoshoz is, hogy ne legyen rendszer belőle. De a lényeg az, hogy érezd, a körülményeid semmilyen szinten nem tudnak beszorítani téged, felette állsz a hétköznapjaidnak, ura vagy, nem roppanthat össze a suli sem, mert na puff, mi van, ha nem mégy egyszer suliba? Mi van, ha nem lesznek olyan jók az eredményeid? NA mi van? Akkor leszel ügyes másban, de te egy nagyon értékes emberi lény vagy, aki önmagában is értékes, nem az eredményeid, nem a sulid tesz azzá.
http://www.youtube.com/watch?v=5JYueTqWmyo
Én erre mindig elalszom. Nem is figyelek a szövegére, csak úgy átadom magam.
Raknék zárat az ajtómra helyedben. 6csavar és fent van. Aztmondod anyádnak méginkább nemtudsz aludni mert nézeged, uh ezzel is csak az alvásodért teszel nem ellene.
Én jó alvó vagyok,ritka ha nem tudok elaludni,bár éjszaka nekem is több energiám van,mint nappal,ilyenkor szoktam néha tanulni is :P Ha kivételesen nem tudok elaludni,ami ritka,akkor azt csinálom,:
1. Akár félóráig is forgolódom,hogy naggyából kényelmesen feküdjek,nem feltétlen a legjobb,csak annyira,hogy ne feküdjek a kezemen vagy hasonlóak,becsukom a szemem,az egyik kezemmel megfogok valamit (takarót,ágy szélét ... stb.) és próbálom ellazítani kezemet,annyira,hogy alig érzem néha és úgy elalszok.Arra gondolok,hogy milyen az,hogy hozzáérek a takaróhoz,mi az,ami kiváltja,hogy én érzem és próbálom minimálisra csökkenteni az érzését annak,hogy bármi is hozzáér a kezemhez.
2. Vagy a másik a zene.Mindig hallgass egy-két számot elalvás előtt,de mindig ugyan azt és próbálj néhány hét múlva folyamatosan hamarabb lefeküdni,20-30 percekkel. :D Nem muszáj nyugis számnak lennie,én Christian Epidemicre szoktam aludni.(Eltöröl világ album x) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!