Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A konyhasóban lévő káliummal...

A konyhasóban lévő káliummal mérgeznek minket?

Figyelt kérdés

Ez elég kemény... :

[link]

[link]

2011. aug. 21. 12:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Igen, kemény baromság. Először is a kálium sóknak nem olyan az íze, mint a NaCl, ezt bárki kiszúrja - konkrétan keserű. Másodszor előállítása sokkal drágább, mint a konyhasóé, elég hamar megéreznéd az árán is, ha olyat kapnál.
2011. aug. 21. 12:18
 2/13 anonim ***** válasza:
15%
Olvastam már régebben. Igen, mérgeznek minket. Tiszta, kóser sót kell venni
2011. aug. 21. 12:18
 3/13 A kérdező kommentje:
Kedves első kérdező én azt írtam, hogy bizonyos mennyiségű kálium van a konyhasóba keverve, csak az a baj, hogy semmi keresnivalója benne.
2011. aug. 21. 12:23
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

Én meg azt magyaráztam, hogy nincs belekeverve. Benne van, természetes körülmények között is, semmi szándékosság nincs. Mi kibányásszuk, eladjuk, nyilván benne marad. Csak bocs, több tízezer éve ez van, és azóta nincs rá panasz, hiszen alkalmazkodtunk hozzá az idő során.

Egyébként ha ennyire izgat, akkor gyógyszertárban lehet venni tiszta NaCl-t, tűrhető áron.

2011. aug. 21. 12:41
 5/13 anonim ***** válasza:
93%
Jézusom... Úgy fel tudom húzni magam ezeken a baromságokon, hogy nemigaz. Minden élő sejt belseje rendkívül gazdag káliumban. A zöldségekből, sőt a húsokból is nagy mennyiséghez jutunk hozzá. A fenntartó adag, ami a napi vesztést pótolja, kb. 5 gramm KCl naponta. A vesénk evolúciósan a K-többlethez, és a Na-hiányhoz van szokva, és nagyok a tartalékai a K-többlet kiürítése, és a Na-konzerválás szempontjából. Nem az átlagember tehet róla, hogy ilyen bődületes hülyeségekkel etetik, hanem az oktatási rendszerünk! Alapvető élettani dolgokat legkésőbb a középiskolában helyre kellene tenni, mondjuk egy kicsit a verselemzések rovására.
2011. aug. 21. 12:57
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem lehet a gyógyszertárban kapni már tiszta NaCl-t mert az ÁNTSZ betiltotta...

Olvassátok el amiket linkeltem fent, csak aztán osszátok itt az észt...

2011. aug. 21. 13:00
 7/13 anonim ***** válasza:
83%

Álljon meg a menet, véleményt kértél. Az, hogy mások vélekedése nem egyezik a tiéddel, nem a mi hibánk.

Mellesleg nem vitatkozom tényeken. Tanultam hat évet az egyetemen, korrigáltam sok-sok elcsúszott ionháztartást, és a saját szememnek jobban hiszek, mint internetes linkeknek. Változatlanul nem gondolom, hogy a konyhasóban lévő kálium halálos veszélyt jelentene az emberre. Ha ez neked észosztás, akkor ne vedd figyelembe, ennyi.

2011. aug. 21. 13:25
 8/13 anonim ***** válasza:

13:03-nak. Egyértelmű, hogy jobban tudod, mivel foglalkozom, mint én magam.

"A napi K+ felvétel vegyes táplálkozásnál kb. 50-100mmol:

- a napi szükséglet kb. 60-80mmol"

"1g KCl 13,4 mmol K+"

Szerény számításaim szerint 70/13,4=5,22 gramm/nap KCl

(Pénzes István-Lencz László: Az aneszteziológia és intenzíb terápia tankönyve, Alliter Kiadó 2003. 185-186. oldal)

Ha ez nem tetszik, itt van ez is:

[link]

Egyébként igen, vannak még olyan idealista őrültek, mint én, akik úgy gondolják, hogy illene tenniük valamit az egészségkultúráért, ha már ezen a területen tanultak. Meggyőztél, semmi értelme...

2011. aug. 22. 19:18
 9/13 anonim válasza:
11%

Ha-ha-ha... Látom, beletrafáltam...!

Kedves barátom! (Bár nem vagy az, de lásd hogy én nem vagyok az ellenséged!) Az a könyv amit emlitettél, a gyógyszeripar által pénzelt orvosképzés része. Eleve hazugságokra épül. Ha te abból, olyanokból tanultál, akkor sajna, de téged megvezettek. Mellesleg, nekem is meg van, s így van összehasonlítási alapom, miután rendelkezésemre áll a 70-es évekbeli és az előtti majdnem az összes egyetemi tankönyv. Az azokban foglaltak a valóság. Ami eltér, az már nem az. Kérdezz egy ~70 éven felüli magyar orvost a káliumról. Meg fogsz lepődni. Persze, mondhatnád, azóta volt fejlődés. Nos igen. Visszafejlődés, az volt. Bizonyos érdekek, érdekkörök jóvoltából. Ők írták, iratták neked, nektek, a hazug egyetemi tankönyveiteket.

Az idős orvost azért hangsúlyoztam, mert ők még gyógyítottak. A maiak döntő többsége pedig csak pénzt keresni akar. A gyógyítás sokadranguvá vált. Ahelyett a betegen tartás a cél, hiszen az hoz folyamatosan hasznot az emlitett érdekköröknek. S hogy azt is megindokoljam hogy miért hangsúlyoztam ki hogy magyar orvost kérdezz, nos azért, mert ma már a legtöbbjük nem magyar identitásu, nem érdekelt a magyar nép egészségének a javításában.

Te komám, te hova tartozol? - Ne felelj, kitalálom. (Nem irom le ide.) Ha tévednék, akkor bocs. Viszont akkor nem ártana ha felébrednél, mert te barátocskám abban a "virtuális" világban leledzel, vergődsz, amit pont az ilyeneknek kreáltak mint te.

Ha azt majmolod amit neked tanitottak, akkor elvesztél, - lesüllyedhetsz olyan mélységekbe ahonnan nem lesz egyszerü kijutnod ha majd egyszer mégis eszmélnél.

Ennyi. Nincs harag, remélem, bár én, nem örültem hogy eltüntetted amit írtam, mert hiszen abban nem volt semmi rossz. - Az a rossz, ahogyan te, látod a dolgokat.

Végezetül: Nem kell aggódnod, nbem jövök ide többet, mert minek. Tekintve hogy a valóságot nem ezen a helyen kell keresni és ezt elmondom majd más fórumokon ha lehetőség nyílik rá. Ugye nem bánod? (Persze mindegy mert úgyis elmondom.)

2011. aug. 22. 20:02
 10/13 anonim ***** válasza:
57%
20:02, Pénzes professzor úr nemrég ünnepelte a 70. születésnapját. :-) Feltehetően hasonló véleményen van az elektrolitok élettanáról, mint a könyv megírásakor. :-)
2011. aug. 22. 20:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!