Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha nem tudok...

Mit csináljak ha nem tudok felkellni ha a gyermekem sír?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a problémám akadt hogy éjszaka, illetve kora hajnalban nem mindig tudok felkellni ha a gyermekem sír.

Sajnos elég gyakran fáj a fejem, ilyen migrénes fej fájásnak mondja a szakorvos.Van 2 nagyobb cysta is a fejemben ahonnan általában jön a fejfájás. Van rá példa hogy, ha fáj a fejem, és szedtem be rá gyógyszert, illetve sikerült vissza aludnom, és mondjuk 1 óra után mellettem sír a 2 hónapos kisfiam nem kelek fel rá, csak úgy ha valaki jön és felrángat.

Eléggé gáznak érzem, szerencsére nem mindig történik ez meg csak ha nagyon mélyen elalszok.

Megyek majd márciusban vissza a fejfájás klinikára. De addig ez a helyzet nekem nagyon nehéz..

Van valami tippetek addig hogy tudnám orvosolni a helyzetet?

Illetve milyen orvoshoz kellene még esetleg fordulnom?

Válaszotokat előre is köszönöm.

20/L

febr. 14. 11:15
1 2
 1/12 Metionin ***** válasza:
83%
Olyankor keljen fel az apja. Nem azért nem kelsz fel, mert szarsz a gyerekre, ez orvosi probléma amivel kezelnek is. Innentől kezdve a másik szülő szépen erőltesse meg magát, nem téged kell felrángatni. Te szépen menj el a kivizsgálásra stb. ez a legtöbb, amit tehetsz. Amúgy sem értettem soha ezt a ki kel fel cuccot, én a fölöttünk lakó csecsemő sírására is keltem éjszakánként, az hogy lehet hogy a családtagok nem ébrednek fel rá alapból? Vagy ezekben a családokban csak az anyuka hallási frekvenciáján sír a gyerek, apa nem hallja?
febr. 14. 11:26
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Bébiőr a párna mellé
febr. 14. 11:27
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

"Bébiőr a párna mellé"

"...mellettem sír a 2 hónapos kisfiam..."

A gyerek van mellette.

Ne szedj be gyógyszert, ha egyedül vagy a gyerekkel.

febr. 14. 11:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

2

Miért kellene bébiőr mikor a gyerek mellette van.

Sajnos itt csak apuka tud segíteni vagy nagyszülő ha együtt laktok.

febr. 14. 11:32
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Metionin

Van, aki fuldugoval alszik, van aki anélkül, is olyan me,yen alszik, hogy nem hallja, van ahol nincs apuka és van ahol senki más sincs. Döbbenet, nem?

febr. 14. 11:36
 6/12 Metionin ***** válasza:
100%

#5. Jesszus, nyilván nem arra gondoltam, ahol nincs apuka...

Hát ha valaki a gyereksírásra nem ébred fel és egészséges hallása van, akkor azt baromira irigylem és egyben kíváncsi vagyok, hogy akkor az ébresztőjére hogy kel fel.

febr. 14. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:
40%
Nos, az én ébresztőm az okosoram rezgőre állítva.
febr. 14. 11:56
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Apuka nagyon sokat segít mikor otthon van, de hajnalban 5-6 óra körül nehezen tudna segíteni, amikor reggelesbe megy dolgozni, olyankor 4 órakor indul el otthonról. Anyósommal élek ő jött be ma is felkelteni, de nem tervezek sokáig vele maradni...

Sajnos ez nem az első eset volt amióta otthon vagyunk (kb a 4.-5. alkalom volt hogy nem keltem fel), így mikor a párom elmegy reggelesbe dolgozni felkellek és hozzom magam mellé a gyereket, mert amúgy a kiságyában alszik, de ez sem segít mindig, hogy felkeljek...

Orvosokhoz folyamatosan járok, csak a Magyar közegészség... Kértem decemberbe időpontot a fejfájás klinikára kontrollra, és kaptam márciusra...

Hétfőn tervezek elmenni a házi orvosomhoz elmondani mi a panaszom, hátha tudd valami okoságot mondani amíg nem jutok el a klinikára...

Probálom tartani hogy ne szedjek gyógyszert, de nem mindig sikerül, miután az ember másfél órát szenved az éjszaka közepén a görcsös fejfájással, akkor muszáj vagyok szedni be egyet, mert utána meeg azért nem kelek fel.

Probáltam azt is hogy állitok ébresztőt, elötte egy fél órával mielött kelne a gyerek, de az sem igazán jött be...

Most azon leszek hogy, megprobálom hogy magamon altatom el mikor nincs otthon az apukája, hátha arra felkelek már, ha konkrétan a fülembe sír..

febr. 14. 12:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem tudod úgy eltolni a napirendet hogy mindig ébren légy mikor a párod elment? Mindenesetre nehéz helyzet :-( Reméljük a háziorvos tud segíteni.

(Amúgy nekem apukám sose ébredt fel a gyereksírásra. Próbált anyának segíteni, beköltözött a gyerekszobába matracon hogy ő kel éjszaka, de hiába, anya ébredt csak fel pedig ő 3 csukott ajtó választotta el.)

febr. 14. 14:07
 10/12 anonim ***** válasza:
73%

Csak egy TÁRS a megoldás, az apuka vagy nagymama...

De aki felébred a sírásra, az ne téged ébresszen fel miatta, hanem oldja meg ő a baba lecsillapítását (tisztába tevés, cumisüveg...)!

Mi értelme van, hogy a másik felkel azért, hogy téged felrázzon?

febr. 15. 08:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!