Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hálapénz = bűncselekmény....

Hálapénz = bűncselekmény. Valóban jó ötlet volt?

Figyelt kérdés

Idéntől bűncselekmény adni, és hálapénzt elfogadni.

Az orvosok fizetését habár csekély mértékben megemelték, de egy 10-15 évet végig tanult orvos, aki más emberek életéért, egészségéért felelős, még mindig potom 300-400 ezer forintokat keres, ráadásul az új katonai rendszer szerint már bárhova áthelyezhetik őket az egész országban indoklás nélkül.

Kérdem én, vajon jó ötlet volt ez? Mi célja volt ennek?

Aki el tudott végezni egy orvosi egyetemet, az vélhetőleg több nyelven is beszél. Mi a legnagyobb akadálya a külföldön való munkavégzésnek? Nyelvtudás. Tehát innentől kezdve mi fog visszatartani egy 30-35 éves fiatal orvost attól, hogy itt hagyja ezt az egész szarkupac országot, és kimenjen dolgozni külföldre a jelenlegi fizetése majdhogynem húszszorosáért? Mi lesz akkor, ha az amúgy is szar egészségügyi rendszerünkből még több orvos fog kiürülni? Ki fog ellátni az sztk-ban? Nem hinném, hogy mindenki magánklinikát fog alapítani, vagy magánklinikára fog menni rendelni ha már ekkorát kell váltani... de ha még így is lenne, megint tettünk egy lépést az egészségügy szétrohasztása felé. Tényleg érdekel a többi vélemény, mert én ezt + 1 koporsószög beverésének érzem. Ha én orvos lennék, akkor joggal mondanám, hogy ha már életeket mentek, és 15 évet tanultam, akkor keressek annyi pénzt, hogy ne legyenek filléres gondjaim.

#hálapénz #orvos #paraszolvencia #jatt #fizetés orvosnak #orvospénz
2021. júl. 7. 10:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 A kérdező kommentje:

60 - szerintem fogalomzavarban szenvedsz. Az empátia nem egyenlő a siratóasszonykodással... véleményem szerint ha valakinek problémája van, akkor a megoldásra kell törekedni, segíteni kell hogy a lehető leghamarabb és legjobban megoldjuk. A hisztériának, felesleges cselekedeteknek, érzelmi kitöréseknek, rohamoknak nincs helye. Téged rendkívül túlfűtenek ezek a dolgok ez látszik, véleményem szerint a hétköznapi életben sem lehetsz egy kiszámítható / beszámítható valaki, feltételezem a munkahelyeden ezt jól leplezed, vagy egész egyszerűen nincsen szükség megfelelő pszichikai jelenlétre.

"tuti olyan városban laksz, ahol volt sok lehetőség, és fizetni se kellett annyit."

Igen, már ott lakom. Ide kellett költöznöm, ez is a probléma megoldás része volt. Miért kellett volna ott maradnom? Megint síránkozol, megint minden más hibás, csak te nem. Ha rossz helyre születtél, el kell jönni. Ez ilyen egyszerű

"Meg a szegénységről sincs fogalmad."

Ezen jót kacagtam. Gondolom te is voltál csöves 1 hétig, aludtál az utcán úgy, hogy nem volt sehova se menned egy vadi új városban.

"Pl. maga a szomszédom nem tudott bejárni a 10 kmre- lévő városba se, mert az idióta anyja nem szerzett neki bérletet 1000 forintért se"

Fura. Ez biztos nem ilyen fekete fehér ahogy beállítod. Biztos lett volna épkézláb megoldás erre a problémára. Szerintem felnagyítod (mint eddig mindent)

"16 év tanulással kijön egy általános iskola, mire lehet menni azzal, ha állja az állam.

jajj , bocs. Az oktatást állja. De könyveket, felszereléseket, nem."

16 év tanulással az általános iskola? Valóban? Nem tudom, én egyszer sem buktam meg. De ha buktam is volna, akkor nem többször. 16 év tanulással van egy általános iskolád, egy szakmád / vagy 2 éved az érettségiig. Ezidáig vagy tanköteles. De megint a végleteket nézed, mintha már 16 éves kor után mindenki aknamezőn járna be az iskolába olyan nehéz lenne. Nekünk se volt mindig pénzünk könyvekre. Volt támogatás amit igénybe lehetett venni, voltak évek amikor használt könyvekből tanultam. És? Mi, és pár osztálytársam meg tudtuk oldani, akkor más is meg tudta.

"De a legundorítóbb, legijesztőbb, hogy az elesettekre így reagálsz. Ez enyhén valami pszichopátiára vallhat"

Nem, az az ijesztő amiket te írsz... mintha minden nap az apokalipszist élnéd meg, mintha minden nap géppuskatűz alatt kéne boltba menni, nehogy véletlen meghaljunk. Kb így felsted le az átlag ember életét magyarországon. Nagyon nagy bajok lehetnek a toronyban.

2021. júl. 7. 21:33
 62/71 anonim ***** válasza:
100%

milyen szakma van meg 2 év alatt?

3 év minimum a középiskola, miről beszélsz?

jajj, ezek a jellemrajzaid rólam nagyon kis viccesek, van baj, látom, valóban...erőlködj csak, ha ez boldoggá tesz

miközben az se tűnik fel, hogy nem egy emberrel beszélsz...

annyira drámai akarsz lenni, engem nem hatsz meg vele, de ezek az erős vagdalkozások szintén nem ép lélekre vallanak. Manipulálós vagy...biztos nekem is van bajom, de neked is bőven

2021. júl. 7. 21:40
 63/71 anonim ***** válasza:
ugye tisztában vagy vele, hogy 3 különböző emberrel beszélgetsz?
2021. júl. 7. 21:40
 64/71 anonim ***** válasza:
Nincs vele tisztában xd
2021. júl. 7. 21:43
 65/71 A kérdező kommentje:

Tényleg hülye vagyok, mert akkor mindhárman pontosan ugyan olyan buták vagytok, hogy összekevertelek titeket.. viszont ez így még ijesztőbb.

(bár szerintem csak 3 fiókod van, de sebaj)

Jóéjt

2021. júl. 7. 21:46
 66/71 anonim ***** válasza:
Kérdező, nekem nincs szakmám, de tanultam pszichológiát. Rendkívül előnytelen személyiséged van és még finoman is fogalmaztam. Lehet, hogy van jó munkahelyed, lehet van bőséges jövedelmed, de emberileg nulla vagy! Alázatot kellene tanulnod, egyből máshogy látnád a világot.
2021. júl. 7. 21:47
 67/71 anonim ***** válasza:

3 fiók, igen :D

ne vedd el tőlem az ijesztőzést, legyél mér eredeti

2021. júl. 7. 21:53
 68/71 anonim ***** válasza:
Egyébként már két orvost megbuktatott az NVSZ, ha nem is épp hálapénzként adott pénzzel kapcsolatban, hanem ennél korruptabb történettel. De ebben szerintem annak is szerepe van, hogy az ilyen pofátlan hozzáállásúakat könnyebb megbuktatniuk, ezért foglalkoznak egyelőre főleg ezekkel. Az egyik egy sportorvos volt, aki pénzért kiadott sportigazolást anélkül, hogy egyáltalán látta volna a kérelmezőt, a másik pedig valamelyik kórház valamelyik osztályának az osztályvezető főorvosa, aki pénzért olyan papírokat gyártott, amivel később kell bevonulni ülni. Csak az volt a peche, hogy egy NVSZ-es tiszt is kért tőle egy ilyet, és 300 ezer forintért annak is kiállította. Természetesen mindkettőt azonnal feljelentette az NVSZ. Volt amúgy pozitív példa is, az egyik krónikus osztály osztályvezető főorvosának ajánlott egy NVSZ-es tiszt pénzt, ha soron kívül beveszi az állítólagos rokonát betegként az osztályra, de a főorvos határozottan visszautasította az ajánlatot, így ő sikeresen vette a megbízhatósági vizsgálat jelentette kihívást.
2021. júl. 10. 07:09
 69/71 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én még soha nem láttam albérletben tengődő orvost alacsony fizetéssel. De biztos vagyok benne, hogy ezután se fogok. A volt háziorvosunknak olyan villája van egy megyeszékhelyen nagyon elit helyen, amit nem túl sokan engedhetnek meg maguknak. Amúgy ez jó döntés volt, meg az is hogy jelentősen megemelik a fizetésüket.Ne legyen már annyira a szegényebb beteg kiszolgáltatva az orvosnak, ha nem tud hálapénzt fizetni, és ne múljanak az ilyen dolgokon életek. Eddig is istent játszottak az orvosok, élet és halál urai voltak, akiket a pénzeddel tudtál befolyásolni, mert féltél hogy pl hogy sikerül a műtét, vagy nem kap megfelelő ellátást a beteg. De ennek hálapénz nélkül is jól kéne működnie, egy lelkiismeretes orvosnál, és főleg nem a pénz kellene hogy motiválja, hanem az, hogy szereti a munkáját, ért hozzá, jó érzéssel tölti el, ha tud segíteni egy egy betegen. Ajándékot viszont lehet adni alkalmanként 8000 ft értékhatárig. ( Tojást, tyúkot, szalámit,alkoholt, félsertést, akármit)
2021. júl. 14. 16:34
 70/71 anonim ***** válasza:
#69 Az összes orvostól megkérdezted hol laknak? :D Megjegyzem jókat írtál, csak az első két mondatod vicces. Abban egyetértünk, hogy valószínű, hogy továbbra sem fogod látni, de van jó pár doki albérletben, biztosíthatlak. Igaz, akiket én ismerek, még nem szakorvosok.
2021. júl. 14. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!