Betegség első tüneteinél mit tudok tenni, hogy ne legyen rosszabb?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy azt kezdem érezni, hogy talán megfáztam. Viszont szombaton-vasárnap nagyon fontos dolgom lenne, egyszerűen most nem lehetek beteg. Fárasztó hétvége lesz enélkül is, hihetetlen, hogy most kell még ennek is jönnie. Eddig semmi komoly, a torkom fáj egy kicsit, meg a közérzetem nem a legjobb. Van valami tippetek, hogyan tudnám megelőzni, hogy lebetegedjek, és ez rosszabb legyen? Teázok, gyógyszert még nem szedtem be. Tudom, hogy kb csodára lenne szükség, de annyira jó lenne ezt megúszni most.ma 02:09
1/1 anonim válasza:
Ezzel el tudod mulasztani, és nem is kell belőle sok. Általában 1, de kettő három pasztilla biztosan segít. (utána nem lehet enni, inni fél óráig - szopogatós gyógyszer, bevonatot képez a torkon.)
C vitamint napi 3x1 1000 mg, amíg nem múlik a fertőzés.
Ha fejfájás, lázad is van, akkor csak sima Algopyrin, vagy ha az nincs, akkor vény nélküli a Panalgorin tbl. napi 3x1, amíg van tüneted.
Tea jó ötlet. Fokozhatod a hatást citrom karikákkal, és mézzel, csak arra ügyelj, hogy langyos teába tedd ezeket, különben a hatóanyagok megsemmisülnek, ha forró teába tennéd őket.
A citromnak van egy kis fertőtlenítő hatása, a mézben pedig természetes antibiotikum van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!