Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hálapénz = bűncselekmény....

Hálapénz = bűncselekmény. Valóban jó ötlet volt?

Figyelt kérdés

Idéntől bűncselekmény adni, és hálapénzt elfogadni.

Az orvosok fizetését habár csekély mértékben megemelték, de egy 10-15 évet végig tanult orvos, aki más emberek életéért, egészségéért felelős, még mindig potom 300-400 ezer forintokat keres, ráadásul az új katonai rendszer szerint már bárhova áthelyezhetik őket az egész országban indoklás nélkül.

Kérdem én, vajon jó ötlet volt ez? Mi célja volt ennek?

Aki el tudott végezni egy orvosi egyetemet, az vélhetőleg több nyelven is beszél. Mi a legnagyobb akadálya a külföldön való munkavégzésnek? Nyelvtudás. Tehát innentől kezdve mi fog visszatartani egy 30-35 éves fiatal orvost attól, hogy itt hagyja ezt az egész szarkupac országot, és kimenjen dolgozni külföldre a jelenlegi fizetése majdhogynem húszszorosáért? Mi lesz akkor, ha az amúgy is szar egészségügyi rendszerünkből még több orvos fog kiürülni? Ki fog ellátni az sztk-ban? Nem hinném, hogy mindenki magánklinikát fog alapítani, vagy magánklinikára fog menni rendelni ha már ekkorát kell váltani... de ha még így is lenne, megint tettünk egy lépést az egészségügy szétrohasztása felé. Tényleg érdekel a többi vélemény, mert én ezt + 1 koporsószög beverésének érzem. Ha én orvos lennék, akkor joggal mondanám, hogy ha már életeket mentek, és 15 évet tanultam, akkor keressek annyi pénzt, hogy ne legyenek filléres gondjaim.

#hálapénz #orvos #paraszolvencia #jatt #fizetés orvosnak #orvospénz
2021. júl. 7. 10:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 A kérdező kommentje:

"rengeteg embernek nincs meg a képessége.."

A legelején leszögeztem, hogy az átlagemberekről beszélek, és őszinten nem értem miért kell végletekben gondolkodnod.

"van, aki orvos szeretne lenni, énekes, programozó, de egyikőjüknek sincsenek olyan képességeik, hogy felvegyék őket ezekre a szakokra, nyilván tisztában vagy te is vele, hogy vannak gyengébb tanulók, akiknek nem fog menni az egyetem, akkor sem, ha beleszakadnak"

Ezt úgy ahogy van cáfolnám. Szoftverfejlesztőként dolgozom, és végigbukdácsoltam az egész iskolát matekból, diplomám nincs, érettségit is utólag csináltam meg. Hogy létezik? Nem állambácsinál dolgozom, hanem egy profitorientált külföldi cégnél főállásban. Egy másodfokú egyenletet sem vagyok képes megoldani. Hogy lehet ez?

Aki egészséges, mi az, hogy nem tud orvos lenni? Nem tud a seggén ülni, és megtanulni háromezer oldalt, nem bírja a vért, a halottat, a betegeket? Pedig nagyon sokan megtették már... én lehet lekaparnám az arcom, de tudom, hogy képes lennék rá ha NAGYON akarnám (nyilván nem akarom).

"tanár szeretne lenni, de skizofrén, pilóta szeretett volna lenni, de volt a gerincével valami"

Hát ezek aztán tényleg mindennapi, hétköznapi esetek. Ez kicsit olyan - már meg ne haragudj - mintha csak ezek jutottak volna eszedbe nagyon nagyon sok gondolkodás után.

"óriási hitelt vettek fel a szülei, így hogy vissza tudja fizetni, éjjel-nappal dolgozik, szerencsétlen sokszor éhezik is"

Hát, az régen rossz ha a gyerek azért dolgozik, mert a szülei hitelt vettek fel. Semmi köze hozzá tudtommal, mindenki szabad emberként születik erre a világra. Ha meg nem fizeti elviszik a fedezetet legrosszabb esetben ( a házat). Ettől fügettlenül még albérletben lehet élni, és lehet tanulni. (ez is egy véglet, és van ismerősöm aki járt ebben a gödörben. Kimászott, mert akarta. -1 ház, de van már jó fizetése és megbecsült szakmája)

"bionikára ment volna, de szülei belekényszerítették másba"

Ez egyéni döntés. Mi az hogy belekényszerítették? Fegyvert tartottak a fejéhez? Két napig láncon tartva ütötték amíg százszor meg nem ígérte, hogy nem bionikát fog tanulni? Nem értelek. Ha én azt mondom neked, hogy ne csinálj valamit akkor hallgatsz rám, vagy leszarod, és megcsinálod amit akarsz?

"mélyszegénységben él, muszáj volt dolgoznia gimi után és mellette is, pedig gyógytornász szeretne lenni..."

Én is munka mellett tanultam, ez sem lehet kifogás. Mi az, hogy támogatni kell a szülőket? Nem lehet egyszerre dolgozni, tanulni, és támogatni a szülőket? Megint nem értem miért zárja ki az egyik a másikat. Évekig dolgoztam szalagmunkásként, árufeltöltőként amíg annyira dühös nem lettem, hogy elég motivációt szerezzek ahhoz, hogy kitörjek ebből. Rajtam kívül rengeteg embernek sikerült már, és nekem is.

Nekem az a problémám veled kedves 49-es, hogy más nyomora mögé bújva próbálod nekem megmagyarázni azt, hogy miért NEM lehet tanulni, miért NEM lehet előrelépni. Holott te is tudod azt, hogy tanulni bármikor elkezdhet bárki (a végleteket leszámítva, mert pilóta, űrhajós és politikus valszeg tényleg nem leszel már). A saját tapasztalatomból, és az ismerőseim tapasztalatából kiindulva nagyon mérges vagyok rád, hogy van képed ilyeneket írni. Szegény csóró srácok voltunk, mindenknek voltak problémái, de a kötelesség az kötelesség, a motiváció meg motiváció. És te meg akarod nekem magyarázni, hogy én, és pár barátom nem érhettük volna el azt amit akartunk, mert *kifogás*kifogás*kifogás*kifogás

Ezért tartalak gyengének, és ostábank. Ne haragudj meg rám.

2021. júl. 7. 18:18
 52/71 anonim ***** válasza:
(Figyelj, ez a martirkodas a gyuloletrol, amit levagtal, amugy kiakaszto, csak mellekesen mondom)
2021. júl. 7. 18:30
 53/71 anonim ***** válasza:

nem a saját bizonyítványomat magyarázom, tudom, milyen a padlóról felállni, nekem is csórók voltak a szüleim, nekem is van egy elég súlyos mentális problémám, engem is a záróvizsga évében erőszakolt meg a barátom, és én is próbáltam kinyírni magam pár hónappal később, és tessék, most mégis kutató vagyok

de nem mindenki képes felállni és megtenni a szükséges dolgokat a sikerhez

gusztustalan ez a szöveg, amit itt lenyomtál, én komolyan mondom, hogy beszélj egy pszichológussal, hogy megértsd ezeket, mert elképesztő, hogy mennyire arrogáns és rosszindulatú vagy

te az a típus vagy, aki ha hallja, hogy emesét folyamatosan veri a férje, akkor azt mondod, hogy miért nem hagyja ott, hát hülye ez a nő? ..

remélem, egyszer felfogod

2021. júl. 7. 18:34
 54/71 A kérdező kommentje:

53 - szerintem te vagy rosszindulatú, hogy mindenkit elásol rögtön, és életre alkalmatlannak bélyegzel, mintha már előre meg van írva, hogy ki lehet mi - és mi nem.

"te az a típus vagy, aki ha hallja, hogy emesét folyamatosan veri a férje, akkor azt mondod, hogy miért nem hagyja ott, hát hülye ez a nő? .."

Hm... szerinted itt mi a helyes megoldás? Ott maradni? Vagy te milyen megoldásokat látsz ebben a helyzetben? :D Tényleg érdekel mostmár, mert ha az egyetlen logikus döntés szerinted nem megfelelő, akkor nem értelek valóban :D

2021. júl. 7. 18:59
 55/71 anonim ***** válasza:
90%

te nem érted, amit írok, sőt, a fogalmakkal sem vagy tisztában, nem ásom el, pusztán megértem és nem okolom, ha nem sikerül neki, elég nagy különbség..

igen, nos, én itt hagytam abba veled, ha nem beszélsz szakemberrel, legalább olvass utána, hogy miért kreténség ezt mondani

(és nem arroganciából írtam a pszichológust, bár minden falra hányt borsó volt neked gondolom, de hátha egyszer képes leszel az empátiára)

2021. júl. 7. 19:12
 56/71 A kérdező kommentje:

55 - ebben azért még segíts kérlek (bár tudom, okos enged), de ezt kérlek még magyarázd el:

tehát ha egy férfi veri a feleségét, akkor szerinted nem az a megoldás a problémára, hogy a nő otthagyja a férfit a lehető legrövidebb úton?

Ha szerinted nem, akkor véleményed szerint maradjon ott a nő ahol verik?

Kicsit olyan mintha ezt mondanád.

2021. júl. 7. 19:16
 57/71 anonim ***** válasza:

azt írtam, hogy ilyet mondani kreténség, nem azt, hogy maradjon ott

egyrészt gyakran - rengetegszer - észre sem veszik a nők, hogy bántalmazó kapcsolatban élnek, azt gondolják, hogy full normális, ami történik, és mások kapcsolata is ilyen

(millió történet van a neten erről, pl. hogy a kapcsolat egyre jobban eldurvult)

másrészt nem mernek lépni, mert mondjuk halálos fenyegetéseket kapnak a pasitól minden héten, vagy a gyereküket fenyegeti

a nane oldalán van erről pár írás, azt javaslom, mert jobban leírják, mint én

2021. júl. 7. 19:34
 58/71 A kérdező kommentje:

"azt írtam, hogy ilyet mondani kreténség, nem azt, hogy maradjon ott"

Attól, hogy azt mondod kreténség, még nem oldódik meg a probléma.

"egyrészt gyakran - rengetegszer - észre sem veszik a nők, hogy bántalmazó kapcsolatban élnek, azt gondolják, hogy full normális, ami történik, és mások kapcsolata is ilyen

(millió történet van a neten erről, pl. hogy a kapcsolat egyre jobban eldurvult)"

Ez tényleg nem ide tartozik, de ezzel nem tudok igazából mit kezdeni. Olvasgatni kell, biztos beszélgetnek, valaki előbb utóbb felvilágosítja őket, vagy nem tudom.

"másrészt nem mernek lépni, mert mondjuk halálos fenyegetéseket kapnak a pasitól minden héten, vagy a gyereküket fenyegeti"

Ezt mindenki el tudja dönteni szerintem maga. Az esetek legnagyobb részében ez kamu, és nem is érdemes ilyenekkel foglalkozni. A megoldásra kell törekedni, ez is ilyen kifogás szagú nekem.

2021. júl. 7. 19:41
 59/71 anonim ***** válasza:
89%
Rájöttem, hogy a kérdező miért fosik a hálapénz eltörlésétől. Akkora orvosi eset, hogy őt csak pénzért vállalná be bárki is.
2021. júl. 7. 20:14
 60/71 anonim ***** válasza:
90%

"Ezt mindenki el tudja dönteni szerintem maga. Az esetek legnagyobb részében ez kamu, és nem is érdemes ilyenekkel foglalkozni. A megoldásra kell törekedni, ez is ilyen kifogás szagú nekem."

benned 0 empátia van. és tuti olyan városban laksz, ahol volt sok lehetőség, és fizetni se kellett annyit.

Meg a szegénységről sincs fogalmad.

Pl. maga a szomszédom nem tudott bejárni a 10 kmre- lévő városba se, mert az idióta anyja nem szerzett neki bérletet 1000 forintért se. Akkor az apja magához vette, ott tudott tanulni. De ha apja sincs ilyennek, vagy nem olyan helyzetben?

16 év tanulással kijön egy általános iskola, mire lehet menni azzal, ha állja az állam.

jajj , bocs. Az oktatást állja. De könyveket, felszereléseket, nem.

hogy jön ide az usa is? ott is vannak állami helyek.

plusz nem ennyit keresnek, és sokan el se adósdnak a legdrágább magániskola után se

a kérdést is feltetted, de nem fogadsz el válaszokat, csak az orvosét, de abba is belekötöttél.Jó.

De a legundorítóbb, legijesztőbb, hogy az elesettekre így reagálsz. Ez enyhén valami pszichopátiára vallhat

2021. júl. 7. 20:41
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!