Hálapénz = bűncselekmény. Valóban jó ötlet volt?
Idéntől bűncselekmény adni, és hálapénzt elfogadni.
Az orvosok fizetését habár csekély mértékben megemelték, de egy 10-15 évet végig tanult orvos, aki más emberek életéért, egészségéért felelős, még mindig potom 300-400 ezer forintokat keres, ráadásul az új katonai rendszer szerint már bárhova áthelyezhetik őket az egész országban indoklás nélkül.
Kérdem én, vajon jó ötlet volt ez? Mi célja volt ennek?
Aki el tudott végezni egy orvosi egyetemet, az vélhetőleg több nyelven is beszél. Mi a legnagyobb akadálya a külföldön való munkavégzésnek? Nyelvtudás. Tehát innentől kezdve mi fog visszatartani egy 30-35 éves fiatal orvost attól, hogy itt hagyja ezt az egész szarkupac országot, és kimenjen dolgozni külföldre a jelenlegi fizetése majdhogynem húszszorosáért? Mi lesz akkor, ha az amúgy is szar egészségügyi rendszerünkből még több orvos fog kiürülni? Ki fog ellátni az sztk-ban? Nem hinném, hogy mindenki magánklinikát fog alapítani, vagy magánklinikára fog menni rendelni ha már ekkorát kell váltani... de ha még így is lenne, megint tettünk egy lépést az egészségügy szétrohasztása felé. Tényleg érdekel a többi vélemény, mert én ezt + 1 koporsószög beverésének érzem. Ha én orvos lennék, akkor joggal mondanám, hogy ha már életeket mentek, és 15 évet tanultam, akkor keressek annyi pénzt, hogy ne legyenek filléres gondjaim.
itt te vagy az, aki vergődik azon, hogy milyen keveset keresnek szegény orvosok, írtam is egy szóval, hogy én elégedetlen vagyok? engem nem motivál a pénz, ezen mi nem világos?
rajtad kértem számon, hogy azon miért nem hisztizel, hogy más majdnem 10 évet töltött felsőoktatásban, és feleannyit keres, holott a tudása többszöröse egy mesterdiplomásénak
nagyon nem sikerült válaszolni erre, sőt
20 - te eléggé el vagy tévedve. Egy normális fizetés 4-5 év tapasztalattal körülvelül 800 ezer - 1,3-5 millió forintra rúg a megfelelő cégnél / saját vállalkozásodban (burkoló, villanyszerelő, mérnök stb)
21 - ismét felteszem, ha téged nem motivál, akkor miért lovagolsz a témán? Én biztos nem dolgoznék ingyen, és ezzel az emberek 99%-a így van szerintem. Önző dolog azt várni mindnekitől, hogy úgy éljen mint te.
"rajtad kértem számon, hogy azon miért nem hisztizel, hogy más majdnem 10 évet töltött felsőoktatásban, és feleannyit keres, holott a tudása többszöröse egy mesterdiplomásénak
nagyon nem sikerült válaszolni erre, sőt"
válaszoltam a kérdésedre, csak vélhetőleg nem sikerült értelmezni. Szakmát kell váltani, olyan szakmát kell tanulni / végezni ami megéri. VAGY más országba kell menni dolgozni. Ez a normális és helyes gondolkodás. Csak ennek az lesz az eredménye, hogy nem lesz majd orvos, aki a kötelezően fizetendő tb után majd meggyógyít, mert nem lesz senki a közkórházakban.
Normalis fizetes 4 - 5 ev tapasztalattal 5 millio forint havonta?
Mondom en hogy minden magyarnak legalabb 4 multija van Svajcban, Nemeto-ban, Ausztraliaban meg Amerikaban.
Mindjart ki is derul hogy a magyaroke Hollywood.
"Normalis fizetes 4 - 5 ev tapasztalattal 5 millio forint havonta?"
Ez hol? Én is oda akarok menni dolgozni. Hol hallottál erről?
"Egy normális fizetés 4-5 év tapasztalattal körülvelül 800 ezer - 1,3-5 millió forintra rúg a megfelelő cégnél / saját vállalkozásodban (burkoló, villanyszerelő, mérnök stb)"
A pofám leszakad tőled, kérdező. A lényeg, hogy mindenki tanulatlan legyen, burkoló, villanyszerelő... véletlenül se tanuljon senki
még mindig nem válaszoltál, és még mindig nagyon másról beszélsz, itt nem rólam van szó, nagyon félreérted azt, hogy én min lovagolok
gondold már végig, hogy mit írsz.. mondogathatjuk ezt, hogy "olyan szakmát kell tanulni / végezni ami megéri" de akkor is szükség lesz minden másik munkára is, ez nem normális és nem helyes gondolkodás, hanem önző és végtelenül ostoba, nem tudom, hogy gondoltad azt, hogy ez az óriási megoldás, "mindenki tanuljon jól fizető szakmát", aha, oké, csak kábé másodpercek alatt dőlne be az egész társadalmunk
Szerencsére nem sok dolgom volt eddig az egészségügyben, úgyhogy még sosem adtam hálapénzt és tervben sincs. Arra emlékszem, hogy mikor anyámat évtizedekkel ezelőtt műtötték, az orvos nem fogadta el a borítékot, bár tudom, nem ez az általános.
Mindenesetre nem gondolnám, hogy megszűnt a hálapénz ettől a törvénytől, csak okosban intézik. Szerintem aki akar, az most is megtalálja a módját.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!