Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hálapénz = bűncselekmény....

Hálapénz = bűncselekmény. Valóban jó ötlet volt?

Figyelt kérdés

Idéntől bűncselekmény adni, és hálapénzt elfogadni.

Az orvosok fizetését habár csekély mértékben megemelték, de egy 10-15 évet végig tanult orvos, aki más emberek életéért, egészségéért felelős, még mindig potom 300-400 ezer forintokat keres, ráadásul az új katonai rendszer szerint már bárhova áthelyezhetik őket az egész országban indoklás nélkül.

Kérdem én, vajon jó ötlet volt ez? Mi célja volt ennek?

Aki el tudott végezni egy orvosi egyetemet, az vélhetőleg több nyelven is beszél. Mi a legnagyobb akadálya a külföldön való munkavégzésnek? Nyelvtudás. Tehát innentől kezdve mi fog visszatartani egy 30-35 éves fiatal orvost attól, hogy itt hagyja ezt az egész szarkupac országot, és kimenjen dolgozni külföldre a jelenlegi fizetése majdhogynem húszszorosáért? Mi lesz akkor, ha az amúgy is szar egészségügyi rendszerünkből még több orvos fog kiürülni? Ki fog ellátni az sztk-ban? Nem hinném, hogy mindenki magánklinikát fog alapítani, vagy magánklinikára fog menni rendelni ha már ekkorát kell váltani... de ha még így is lenne, megint tettünk egy lépést az egészségügy szétrohasztása felé. Tényleg érdekel a többi vélemény, mert én ezt + 1 koporsószög beverésének érzem. Ha én orvos lennék, akkor joggal mondanám, hogy ha már életeket mentek, és 15 évet tanultam, akkor keressek annyi pénzt, hogy ne legyenek filléres gondjaim.

#hálapénz #orvos #paraszolvencia #jatt #fizetés orvosnak #orvospénz
2021. júl. 7. 10:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg nem orvosira keszulsz vagy orvos van a csaladban, vagy te vagy orvos?

Jobban fel vagy haborodva mint a kozvetlen erintettek...

2021. júl. 7. 11:27
 12/71 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy aki nem szeretne itthon maradni, húzzon el külföldre. Ilyen egyszerű. Egyébként, én konkrétan ismerek egy főorvost aki nettó 1,5 Millió forintot kertes /hó.
2021. júl. 7. 11:27
 13/71 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, nálunk, hogyha hálapénzt adsz vagy fogadsz el, eljárás indul:

- ellened megvesztegetési kísérlet

- az orvossal szemben sikkasztás gyanújával

Oh, wait, ez Svájc...

2021. júl. 7. 11:31
 14/71 anonim ***** válasza:
75%

majd ha lesz időm, elmorzsolok pár könnycseppet, hogy milyen rosszul keresnek...

a munkámmal én is segítek gyógyítani, csak nem közvetlenül, és nem csak 6 évig tanultam, a phd a minimum, hogy kutató lehessek, nem 1 db szakdogát kellett írnom, mint nekik, és nem 1 db nyelvvizsgát kellett letennem

400 ezret én soha az életben nem fogok keresni, pedig sokkal többet tanultam, mint ők

a te logikád alapján egy kezdő kutatónak mennyire reális a nettó 150 ezer forintos fizu.. ?

egyébként nekem soha nem a pénz volt a motivációm, és egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy minél többet tanult valaki, annál többet keressen..

egy szociális munkás sem végez kevésbé értékes munkát, vagy egy takarító sem, először értük kellene kiállni, nem azokért, akiknek nem telik 50 milliós autóra, szegények csak 20 milliósat tudnak venni

2021. júl. 7. 11:40
 15/71 anonim ***** válasza:
100%

Azert en meg orvost nem lattam hid ala menni.

Es ugy erzem nem is fogok.

2021. júl. 7. 11:43
 16/71 anonim ***** válasza:
77%

miből fizeti ki?

más miből fizeti ki, aki minimálbért keres?

2021. júl. 7. 11:44
 17/71 anonim ***** válasza:
83%
Az orvosok általában saját luxusautóval járnak, én pedig örülök, ha villamosbérletet tudok venni:D
2021. júl. 7. 11:45
 18/71 A kérdező kommentje:

11 - semmi közöm az orvosi szakmához, de ha 15 év befektetett munkám lenne valamiben, és 400 ezer forintot keresnék vele havonta, hát röhögve utasítanám vissza az ország ajánlatát, és mennék oda, ahol a hússzorosát keresem. Te talán nem így tennél? A két szép szempárokért dolgoznál? Ne legyünk már álszentek.

12 - És akkor téged, anyukádat, lányodat, testvéredet ki fogja ellátni a közintézményekben? Vagy van 200-300-400-500-600 ezer forintod komolyabb problémák esetén a vizsgálatok és műtétek kifizetésére? És ez még csak a legalja.

13 - bizony bizony

14 - sajnos (mit sajnos, hála istennek) minden ember a saját szerencséje kovácsa. Ennél fogva mindenki olyan szakmát és tanulmányokat választ ami számára megéri. Ha nem áll arányban az általad végzett munka szeretete az azzal megkeresett pénzzel, akkor minek csinálod? Miért nem csinálsz mást? Vagy máshol? Más országban? Szíved joga, és hidd el az emberek így gondolkodnak. Ha egy munkahellyel nem vagy megelégedve, mész a másikhoz. Ez a dolgok rendje.

"egyébként nekem soha nem a pénz volt a motivációm"

Akkor miért lovagolsz a pénz témán?

15 - hát szép is lenne.. nem is a híd alá menésről beszélek, hanem arról, hogy ne annyit keressen egy orvos mint egy gyári betanított munkás.

16 - ezt kérlek fejtsd ki, mert azt hiszem nem értelek pontosan

17 - helyes ha így van. Tanult, dolgozott érte, nem? De nehogy azt hidd, hogy az a hivatalos fizetéséből van ám. Más munkahelyeken a luxusautót a hivatalos fizetésedből veszed, csak egy megfelelő mérnöki pozi kell hozzá.

2021. júl. 7. 12:03
 19/71 anonim ***** válasza:
100%
Azért említsük meg az orvosi műhibákat is, amiben szinte lehetetlen műhibapert nyerni! Szóval, ha félrekezel egy orvos szinte lehetetlen feleősségre vonni. Ennyit a hatalmas felelőségről. Az egészségügy azért sz@r mert az orvosbárókat hagyták mérgezni, korrumpálni a rendszert. Egyébként, csak annyi fog történni hogy fizetős magánkórházak, klinikák fogják adni a minőségi ellátást az állami helyett. Tulajdonképpen, a hálapénzeket legalizálják és minden megy tovább...
2021. júl. 7. 12:08
 20/71 anonim ***** válasza:
100%
18. Ember, éredj már fel. Ha valami bajod van már most magánrendelést kell igénybe venned ha nem szeretnél 3-6 hónapot várni. Te full álomvilágban élsz ha 400 nettó magyarországon neked aprópénz.
2021. júl. 7. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!