Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki nem ment (még) oltásra!...

Aki nem ment (még) oltásra! Mitől változna meg a véleményed, hogyan lehet rávenni téged, hogy elmenj oltásra?

Figyelt kérdés

2021. jún. 13. 15:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/165 anonim ***** válasza:
79%
Mi lett ezzel a kérdéssel? Jó kérdés, egy oltáspárti őszintén kíváncsi a másik táborra és olyan normálisan folytak a válaszok az elején.
2021. jún. 14. 16:48
 52/165 anonim ***** válasza:
86%

51-es üdvözöllek a Gyakorin! Teljesen mindegy, mi a téma, a legtöbben csak a frusztrációjukat vezetik itt le, mindegy, hogy melyik témakörben olvasol. Olyanokat projektálnak az emberek, hogy húha... Legutóbb én családi kapcsolatok témában kaptam meg egy nagyon értelmestől, hogy én "továbbadok dolgokat" vagy mi, mert anonim oldalon kérdeztem egy szituról, amiben az ég világon semmi titok nincs, bárhol előfordulhat, ja, és én leszedem a keresztvizet azokról az emberekről. :D Ezt az utóbbit még értelmezni sem lehet...

Egyébként illenék már elengedni pro és kontra is ezt a covidmizériát. Mindenkinek a saját teste, a saját döntése. Nem az a baj, hogy nem értenek egyet, hanem a projektálás itt is. Nem is ismeri senki a másikat, de már megy a címkézés, biztos oltásellenes, Gődényista, vírustagadó, stb. Én hónapokon keresztül türelmes voltam a témával szerintem, mindenkit meghagytam a maga hitében, senkit se térítgettem semerre, de arról nem tehetek és igen, dühít, hogy egyesek pusztán azért állnak belém, mert én nem tudok arról beszámolni, hogy xy ismerősöm meghalt a covidban, és mert mindannyian hála Istennek viszonylag könnyen, otthon leküzdöttük. Nem fogom a paráztatást szítani, és semmilyen ellenes nem vagyok, se szkeptikus. Egyszerűen engem nem zavar a másik döntése. Viszont az is borzasztó képmutatás, hogy az ellátatlanságban elhunytakat negyedannyi részvét sem illeti (pedig ha azt vesszük, nagymamám is ennek lett az áldozata), mert több, mint egy éve csak covid van a világon.

2021. jún. 14. 17:04
 53/165 anonim ***** válasza:
91%
Én is sajnálom, hogy ez lett. Válaszoltam is az elején normális hangnemben. Senki nem volt nullára lepontozva végre. Erre idejön megint egy hülye, aki direkt vitát generál. Baromi unalmas. :(
2021. jún. 14. 17:10
 54/165 anonim ***** válasza:
97%
Ez mindig így van sajnos... Mindig akad 1 legalább, aki magát rettentően okosnak gondolja, és a magas lóról kezd el kiosztani mindenkit, covid témában meg konkrétan megy az elmebaj. Dehogy aggódnak ők bármiért és bárkiért is, csak kiélik a frusztrációikat és ocsmány hangnemben állnak bele bárkibe, aki nem 100%-ban mondják azt, amit ők. És még akkor az ilyen torz lelkű birkázik...
2021. jún. 14. 17:15
 55/165 anonim ***** válasza:
100%

#54: Pontosan. :( Ahogy meglàtnak egy egy kérdést, ahol leírják a válaszolók, hogy nem kérik az oltást, egyből indul a mocskolódás. De pl az 51-es kommentet író leírta, hogy oltáspárti, mégsem művelte itt ezt. Szerintem mindkét "tábor" véleményét el kéne fogadni. Engem sem zavar ha valaki kéri az oltást. Komolyan mondom, hogy soha egyetlen embernek nem mondtam, hogy ne adassa be. Miért tenném??? Akkor rám se akarják már tukmálni. Akik itt dühöngenek amiatt, hogy "már pedig be kell adatni, mert egyébként egy szemét vagy", azok a való életben is ìgy viselkednek vajon??

Az meg, hogy olyanokat kívánnak, hogy kerülj lélegeztetőre, legyél meddő stb. no comment. Ez hányingerkeltő! Egy ép elméjű ember nem kíván olyanokat a másiknak, hogy legyen beteg, vagy sose lehessen gyereke.

2021. jún. 14. 17:25
 56/165 anonim ***** válasza:
100%
54. Nagyon egyetértek. Ez a stílus az ami mindig annyira jellemző az ilyen emberkékre és belesz...nak vele minden amúgy értelmesen vitának induló topikba.:(
2021. jún. 14. 17:35
 57/165 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos így van. Pár hónappal ezelőtt még durvább volt a covid téma itt. Ott konkrétan olyanokat kívántak, hogy a lakásból se lehessen kijönnünk, és volt egy kérdező, aki szinte naponta tette ki az egyértelmű provokációs kérdéseit (volt, amelyiket törölték is). Valószínű egy idő után kamuprofilról is hergelte a népet (senki nem értett a kérdezővel egyet), mert az a profil mindenkit ostoba prolizni kezdett, alacsony jövedelmű rétegnek kikiáltani, aki a legkisebb szkepticizmust is mutatta az oltások felé vagy vallotta az ő teste, ő döntése politikát (mint én is). Bezzeg ő kb. milliókat keres a semmivel, hónapokat lógatja a lábát a tengerpartokon, ilyeneket állított. Már nem tudom, milyen munkakört kamuzott, de lebuktatták, hogy az a munkakör bár jól keres, de marhára nagy szaktudás és rengeteg munka kell hozzá, nem pedig csak a láblógatás. Na miután így lebukott, aztán jött az, hogy mi kiégett, minimálbérért güriző prolik vagyunk... Felejthetetlen az az elmebaj, ami akkor eluralkodott pár emberen.
2021. jún. 14. 17:44
 58/165 anonim ***** válasza:
100%
#57: Büszkèk lehetnek magukra! Az az ijesztő ebben, hogy ezek az emberek köztünk járnak. Dolgoznak,szavazhatnak, döntéseket hozhatnak! Közben meg nèhány ilyen alakítás után a pszichiátriára kéne küldeni őket. Vagy a világgal van bajuk? Rossz az életük? Akkor se itt kéne másokat bántani. Egy tinire még azt mondom, oké kinőheti és talàn szégyellni fogja ezt, de aki felnőttkènt ilyen... Az menthetetlen!
2021. jún. 14. 17:51
 59/165 anonim ***** válasza:
92%
Igen, ez engem is megijeszt, ha belegondolok, mert valahol ilyen emberektől is függ az életünk, és bárki kifoghat egy ilyet főnöknek / kollégának / szomszédbak, stb. Szörnyű az egész...
2021. jún. 14. 17:59
 60/165 anonim ***** válasza:
20%

Engem a másik oldalról zavar a helyzet.

Rebgeteget olvastam az emberi szervezetről, főleg az immunrendszerről és e tudásom hatására úgy gondolom, hogy az oltás az egyetlen megoldás. Optimistán állok hozzá, szerintem ha minél többen oltatnak, akkor sikerül megfékeznünk a vírust.

Szerintem tárgyilagosan, normálisan írok, igyekszem az érveimet minél logikusabban levezetni.

Erre kapom, hogy agymosott birka vagyok, aki képtelen saját magától gondolkozni, hülye vagyok, komformista, kormánypárti stb.

Sokszor nincs érv a másik oldalról, csak jelzők.

Pedig engem érdekelne egy vita a témában, mivel ez az egyik érdeklődési köröm.

Ugyanakkor én se 100%-ban bízom az orvostudományban, családban és saját magamnál is sok a rossz tapasztalat. Azt érzem, hogy a legtöbb dologra a gyógyszer a megoldásuk, az életmóddal kevésbé törekednek, azt nem helyezik eléggé előtérve. Nem egyszer adnak keményebb gyógyszert enyhébb bajra is vagy gyógyszert úgy, hogy nincs rendesen kivizsgálva a beteg.

Nekem refluxom van és részben emiatt váladékos torok, hát, ezeket sokkal jobbam kezelem magamnak, mint maguk az orvosok tették azt régen (persze az alapos kivizsgálásom nélkül). Körülbelül 10 éve járkáltam orvosokhoz, azóta nem rosszabbul vagyok, hanem sokkal jobban.

Szóval engem ezért is érdekelne a tárgyilagos vita pro és kontra, de csak a megjegyzéseket kapom oltáspártiként.

Nekem tényleg több ismerősöm is elhunyt a COVID-ban, apumnak több kollégája is, fáj, ha meghazudtolnak, lepontoznak, amikor ezt írom.

Ugyanakkor én csak az első hullámban és a harmadik durva szakaszán zárkóztam be, amúgy hívtam át barátokat, túráztam, apummal is találkoztam. Igyekszem minél többet sportolni, vitaminokat szedek, zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Mindössze nem bízom a saját immunrendszeremben illetve úgy általánosságban az emberi immunrendszerben, hogy ezt a vírust megfelelően reagálja le. Sok a halál és a poszt-COVID is. Jóval nagyobb arányban, mint az oltás mellékhatásai.

28N

2021. jún. 14. 18:24
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!