Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van más is aki biztos nem...

Van más is aki biztos nem oltatja be magát? Ha igen, miért nem?

Figyelt kérdés

Én azért nem, mert:

1, nem vagyok veszélyeztetett.

2, már átestem rajta.

3, feleslegesen nem terhelem a szervezetem egy septiben összedobott vakcinával.

Aki oltatbi akar, az oltasson, van vakcina, mindenki saját sorsa kovácsa, ha ő fél, nem akarja elkapni, oltasson.

Ez az én álláspontom, a tiéd micsoda?

2021. márc. 26. 19:07
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
53%

Könnyű ilyeneket kijelenteni, hogy az emberek 60%-a elvesztette a munkáját, mutass statisztikát. Vagy nem hiszel neki, mert mindent meghamisítanak? Jaaa, így könnyű érvelni.

Persze hogy voltak halálosabb járványok, de akkor is ennyi gyógyszer, lélegeztetőgép, ilyen képzett orvosok (és még napestig sorolhatnám a fejlesztéseket) álltak rendelkezésre? Ez emberek egészségi állapota ilyen jó volt, mint most?

Tudod, engem elszomorít, hogy bemegyek az intenzívre, látom a velem egykorúakat, vagy tőlem fiatalabbakat lélegeztetőgépen (sokan nem jönnek le), aztán hazajövök és ilyenek jönnek szembe velem a neten. Ne higgy nekem, biztos én is sorosbérenc vagyok (vagy nem tudom épp kitől rettegsz), én csak azt szeretném elérni, hogy végre felfogják az emberek, milyen súlyos ez a helyzet, amiben benne vagyunk. Örülök neki, hogy nektek egy ismerősötök se halt meg benne, vagy ha olyan lelki szegények vagytok, hogy a 60+-os rokont nem sajnáljátok, akkor sajnállak titeket.

És akkor még én vagyok a gonosz a te kis világodban...hidd el, nem vagy olyan fontos, hogy billgéc távirányítón rángasson. Tudom nehéz, de csak porszem vagy.

2021. márc. 30. 00:40
 62/66 anonim ***** válasza:
46%

Ismerőseim sorban veszítik el az állásukat. Vendéglősök, fodrászok, kozmetikusok, minden kisebb üzlet bezárt, leszámítva a multikat. Tudod ezeken a helyeken is emberek dolgoztak, akik elveszítették az állásukat. Nem robotkák végezték el a munkát helyettük. Látod? Hiába mondja ki a nagyratisztelt főorvos asszony, akkor sem hiszed el. Mi ez, ha nem agymosottság? Ugyanolyan porszem vagy mint én, pár apróbb dolgot leszámítva. Nem én vagyok az, akit rángatnak, távirányítóval vagy anélkül. Érdekesmód nekem rokonom dolgozik COVID osztályon, videót készített róla, az egész le van kapcsolva, mert egy "beteg" sincs ott. De a kórházak maximálisan túl vannak zsúfolva, igen.

Nem sajnálom e a 60 feletti embereket? Nem. Ők minden veszélynek ki vannak téve, mégis ők azok akik nem tudnak a seggükön maradni, hanem nyargalnak egyik helyről a másikra. Ők már megéltek egy kort. Én azokat sajnálom, akiknek nem lehet normális élete, a gyerekeket, akik nem élhetik meg a gyerekkorukat a szabad levegőn, mert még a szabadba is maszkban lehet csak kimenni. Akik el lettek szakítva a társaiktól, barátaiktól és a depresszió küszöbén állnak. A lelki problémák, kedves utolsó, pedig nem múlnak el olyan egyszerűen, mint a vírus. És ez a felnőttkorukra is ki fog hatni rendesen. Amit gyermekként átélsz, nagyban meghatározza a későbbiekben kialakult személyiséget.

A veszélyesebb járvány alatt pedig nem olyanra gondolok, mint a pestis, ami a középkorban tört ki, hanen mondjuk vegyük példának a H1N1-et. Én elkaptam a covidot is, 2 nap volt az, amikor rosszul éreztem magam, olyan volt, mintha penge fúródott volna a tüddőmbe. Inhalálót is kellett használnom egyszer, mert nehezen kaptam levegőt, de túléltem. Ellenben a H1N1 az alatt a 2 hét alatt teljesen kivont a forgalomból, tünetei is sokkal erősebbek voltak.

Nem azt mondom hogy nem létezik vírus, de nem kell drámaian eljátszani a világvégét. Nem lehet minden járvány elől bezárkózni, mert a természetes szelekció így vagy úgy, de elvégzi a dolgát, és nyugodtan elítélhetsz a véleményem miatt.

2021. márc. 30. 15:01
 63/66 anonim ***** válasza:
54%
Atyaég ez aztán az érv. Te simán átvészelted a Covid-ot. Hallod nekem meg egy ismerősöm se veszítette el a munkáját. A fodrászom otthonról dolgozik,akkor meg mire ez a nagy hiszti? Meghalni is csak idősek haltak meg ismeretségi körben, értük meg nem kár nem igaz? Csak a boltba mentek le de nem kár értük éltek már eleget. Sőt gondolom szerinted éhínség sincs mert ma is jót ebédeltél? Inkább azt mond meg kérlek hol az a híres üres Covid osztály, mert akkor oda mennék dolgozni. Ahol én vagyok ott nagy a tolongás.
2021. márc. 30. 17:51
 64/66 anonim ***** válasza:
54%

Nekem is dolgoznak ismerőseim ezekben a szektorokban és egyéb szolgáltatásokban. A legtöbben nem veszítették el a munkájukat. Sőt, aki igen, az elment a tescoba, vagy másik céghez, talált munkát.

Nagyon örülök, hogy az állítólagos ismerősöd nem lát senkit se COVID-osztályon...ha tényleg él és ezt mondja, akkor biztosan nagyon szerencsés mikrokörnyezetben él. Ha szeretne, a klinikákon, megyei kórházakban nagyon nagy szükség lenne a segítségére. Pár hete végzett rezidensek vannak a legtöbb helyen, meg innen-onnan vezényelgetett ember, mert annyi beteg van, hogy nem jut rájuk elég ápoló, doki, személyzet.

Azzal tényleg nem tudok mit kezdeni, hogy olyan lelki szegény vagy, hogy neked Jancsi bácsi, vagy Marika néni semmit nem jelent.

Én is sajnálom a gyerekeket. Például keresztszüleim szomszédjában azokat, akiknek 45 körül meghalt az apjuk. És nem egy ilyen eset van. És tudod mit? Tényleg nem gondolkodtok el azon, hogy valaki élete múlhat ezeken a nyavalyás maszkokon?

Dobálózol itt a H1N1 INFLUENZAvírussal, ami összesen, mindent egybevetve 275.000 ember ölhetett meg. Nagyjából. Úgy, hogy akkor semmilyen szigorítások nem voltak, semmi maszk, vagy maradj otthon dolog. A COVID-19 pedig jelenleg 2,8 milliónál tart. A tavalyi évben kb. a 8. leggyakoribb halálok volt. Tudom, hamisítunk mindannyian. Tudom, billgéc, soros, warrenbuffet, nwo. Tudom, tudom. Az egyetlen, amit nem értek, hogy miért próbállak észérvekkel meggyőzni. Nem tudom. Tényleg, nagyon örülök, hogy a környezetedben senkinek nem lett nagyobb baja és ez maradjon is így. Csak mindenki addig természetes szelekció párti, amíg nem az ő apja/anyja/gyereke kerül sorra.

2021. márc. 30. 17:58
 65/66 anonim ***** válasza:
75%

*45 éves kor körül

Amúgy egy sportos, egészséges fickóról beszélünk. Ja, biztos beírtak neki is egy magas vérnyomást és akkor máris krónikus beteg. Mérd meg magadnak, mondjuk 10 perc gyk-zás után a vérnyomásod. Te is krónikus beteg leszel...

2021. márc. 30. 18:00
 66/66 anonim ***** válasza:
75%
A tüdőd meg nem fájhat, mert nincs benne érző ideg. És te alkotsz véleményt orvosi témákban. Istenem bár én lennék ilyen magabiztos, hogy laikusként osszam az észt.
2021. márc. 30. 18:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!