Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van más is aki biztos nem...

Van más is aki biztos nem oltatja be magát? Ha igen, miért nem?

Figyelt kérdés

Én azért nem, mert:

1, nem vagyok veszélyeztetett.

2, már átestem rajta.

3, feleslegesen nem terhelem a szervezetem egy septiben összedobott vakcinával.

Aki oltatbi akar, az oltasson, van vakcina, mindenki saját sorsa kovácsa, ha ő fél, nem akarja elkapni, oltasson.

Ez az én álláspontom, a tiéd micsoda?

2021. márc. 26. 19:07
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
56%

A tájékozatlanságod már-már fájdalmas.

A vakcina annak ellenére hogy gyorsan készült el, átmenet minden egyes tesztelésen. A vakcinákat általában a bürokrácia miatt sok idő elkészíteni; egyes tesztekre heteket, sokszor hónapokat kell várni, de a covid vakcina elsőbbséget élvezett, így gyorsan kész lett. Ugye a szakértők felfogták, hogy egy krízishelyzet van, amit minél előbb meg kell fékezni.

És attól, hogy el kaptad, de jobban lettél, még nem jelenti, hogy megúsztad. Rengeteg embernél hetekkel vagy hónapokkal később jelentkeztek a covid utóhatásai (tüdő, szív vagy agyi problémák. Tessék, egy kutatás szerint megbutulhatsz tőle, ami sokmindent megmagyaráz [link]

És az, hogy oltatsz vagy nem oltatsz nem csak rád van hatással.

Ha a lakosság nagy része nem oltat, akkor jobban terjed a vírus, és nagy eséllyel létrejönnek újabb, jóval veszélyesebb mutációk, amik ellenállhatnak a vakcinanak is. Magyarán a sok hülye miatt még az sem lesz biztonságban, aki felfogja, hogy mi a jó döntés magának, és a környezetének.

A média, könyvek, filmek ősidőktől fogva tele vannak azzal a társadalomkritikával, hogy az emberek nagy részének a butasága határtalan, és ez a butaság hatalmas károkat tud okozni. Sosem hittem volna, hogy egyszer a saját szememmel is látom, hogy mennyi igazság van ebben az észrevételben.

De ja, ne is oltasd be magad, hiszen jaj de veszélyes a vakcina.

2021. márc. 26. 19:46
 22/66 anonim ***** válasza:
23%
A kérdező a stílusából ítélve valami max. 17 éves gyerek lehet, aki most itt Tarzankodik, hogy ő márpedig azért se. És ő most ilyen nagyon kemény gyerek.
2021. márc. 26. 19:56
 23/66 anonim ***** válasza:
62%
Én jelenleg vagyok koronás, de gyógyulás után sem lennék/leszek örökké védett, és ez vonatkozik mindenki másra is, szóval az "átestem rajta" nem biztos, hogy a legerősebb érv. Magától a vírustól nem mondanám, hogy annyira be vagyok szarva, de már nagyon szeretném, hogy lezáruljon ez a korlátozásos időszak, ehhez pedig el kéne érni társadalmi szinten a nyájimmunitás állapotát, és az csak akkor fog menni, ha sokan oltatjuk be magunkat. Részemről ez ennyi.
2021. márc. 26. 20:26
 24/66 anonim ***** válasza:
63%

Én csak akkor oltatom be magam ha már kötelező lesz mindenkinek, egyébként nem fogom. Egyik vakcinában sem bízok a franc tudja hogy valójában mi van bennük,akárki mondhat bármit.. Mert kicsit furcsa hogy amióta elkezdődtek az oltások egyre magasabb a halottak meg a betegek száma.

Tudom hogy ezután majd kapom a le pontozásokat de nekem ez a véleményem erről a vakcina témáról.

2021. márc. 26. 20:46
 25/66 anonim ***** válasza:
46%

Én be fogom magam oltatni, de nem félek a vírustól, valószínűleg épp én is koronás vagyok (nincs tünetem, de velem egy háztartásban lakik éppen 2-3 fertőzött, egyiknek van tesztje, a többinek tünetei voltak pár napja)

Be fogom magam oltatni mert:

1. Bízom az immunrendszeremben, hogy túlélem az oltást

2. Szeretném, ha vége lenne a korlátozásoknak, szeretnék utazni, koncertre járni, stb.

3. Már annyi ismerősöm beoltatta magát, hogy ha valami komolyabb baja lenne mindenkinek belőle, akkor már az se gáz, ha nekem is lesz. (Értsd: ha meghal minden ismerősöm, annyira nem fogom sajnálni, ha én is meghalok)

4. Utánanéztem. Novemberben még kinevettem az oltás gondolatát is. Azóta utánanéztem, hogy miként lehetséges ilyen gyorsan, gondolkodtam, és jobb belátásra tértem.

5. Úgyis hátul vagyok a sorban, mire sorra kerülök be lesz oltva a fél ország.

6. Szeretném, ha azok is élhetnének, akik nem kaphatnak oltást, mert pl immunbetegek.

7. Járványterjedés szempontból az oltás hatékony módszer. Ez tény.

"Franc tudja mi van bennük"

Mennyi időt töltöttél azzal, hogy megtudd mi van benne? Világos, hogy érteni akarod, nyugodtan nézz utána.

De egy ponton meg kell bízni a szakemberekben, nem csinálhatunk mindent egyénenként újra. Pl "nem megyek fel az emeletre, mert nem én terveztem, franc tudja elbír-e"

2021. márc. 26. 21:42
 26/66 A kérdező kommentje:

Kedves 21-es! Összehordtad az összes létező propagandát, de azt elfelejtetted, hogy boncolás nélkűl nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a koronavírus okozott valami élettel összeegyeztethetetlen elváltozást, vagy az eleve meglévő elváltozásra épült rá a vírus. Amiket felsorolsz, azokra SEMMI bizonyíték nincs! Mindezek ellenére, aki fél, oltasson legyen védett, ez az ő döntése, ez pedig az enyém! Ezt kellene megérterni végre! Nem gyerekek vagyunk, nem vagyunk gondnokság alatt, nem az állam a gondviselőnk, mindenki a saját sorsa kovácsa! Aki oltat, oltasson, aki nem, arrol lelehet szállni! Van már vakcina, ha ennyire összeszartátok magatok, induljatok és vegyétek fel!

Nem értem mit kell itt győzködni és tólni ezt a rémisztgető szöveget, aminek a cáfolata ugyan úgy megtalálható az interneten..... Én nem foglak elkezdeni győzködni, hogy ne oltass, te neked miért van az az érzésed, hogy engem meg kell győznöd, hogy alávessem magam ennek az invazív orvosi beavatkozásnak egy olyan betegséggel szemben, amin az emberek 85%-a tünetek nélkül átesik és amiben 99%.-ban 70 év felettiek halnak meg, ők is legtöbben legalább átlagban 2.5 (CDC adat) krónikus betegséggel rendelkeznek? haggyuk már....

2021. márc. 26. 21:58
 27/66 A kérdező kommentje:

"A vakcina annak ellenére hogy gyorsan készült el, átmenet minden egyes tesztelésen. "

Holmaradtak a több generációt magában foglaló állat, majd több éves, akár évtizedes ember kísérletek/nyomonkövetések a hosszútávú lehetséges mellékhatások felderítésére?

EZ NEM NEM NEM bürokrácia.... Megvan az oka, hogy miért kell ezt így csinálni!

Olvasd el, amit aláiratnak veled oltás elött. Sem az állam, sem pedig a gyártó nem vállal SEMMIFÉLE felelősséget ( még szép) csakis téged terhel az esetleges kár....

2021. márc. 26. 22:03
 28/66 A kérdező kommentje:

Igen is van hosszabb távu védettség is, persze nem teljes, de nagyon beteg már nem leszel. Ez a védelem a memória sejtekeben eltárolt információkon alapul, amik sajnos idősebb korban már nem funkcionálnak annyira megfelelően, ezért magasabb a halálozás az idősek és a betegek között.

[link] cikk lehet olvasgatni és tályékozódni, mielött a másikat fájdalmasan tudatlannak nevezed!

Majd még linkelek hasonlóakat ha érdekel.... de szerintem angolúl sem tudsz...

2021. márc. 26. 22:14
 29/66 anonim ***** válasza:
34%

Parizert eszel, ugye?

És cigizel is? De ha nem, akkor legalább néha beleszívtál?

Szomszéd Józsi bácsi házijából is ittál, ugye?

Sőt, még az is lehet, füveztél már.

Valószínűleg ettél már étteremben is, disznóvágáson is ehettél dolgokat, de valszeg homokot is ettél oviban.

Na, ha ezek közül bármelyik igaz, akkor nem hiszem, hogy az oltástól kéne félned

2021. márc. 26. 22:44
 30/66 A kérdező kommentje:
Miért akartok meggyőzni?
2021. márc. 26. 22:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!