Leendő orvosokként / nem orvosokként mi a véleményetek erről?
Véleményem szerint teljesen indokolatlan a hallgatók idejét ezzel rabolni, hiszen az emberek többsége képes lenne mintát venni. Lehet nehéz egyeseknek elhinni, de az egyetem hallgatóként is olyan, mint egy munkahely. Mi is napi 8-12 órában az egyetemmel kapcsolatos dolgokkal foglalkozunk. Adjanak lehetőséget olyan munkanélkülieknek, akiknek szüksége van a pénzre. A hallgatóknak pedig valóban önkéntes alapon mehessenek. Persze értem, hogyha nekik adnának napi 10ezret az az államnak 15-ből jönne ki, így olcsóbb minket rángatni, mert nekünk ösztöndíjként, költségek nélkül adják oda a pénzt. Meg persze az emberek többsége talán munkanélküliként sem dolgozna napi 10ezerért.
Nem értem, hogy a kérdező miért lepődik meg azon, ha első-évben nem vállalja valaki. Nekem eszembe nem jutott volna elsőévesként 2 hétre kiesni az egyetemről, mert örültem, ha normálisan tudtam készülni a vizsgákra...
Harmadévesként is inkább a négy szigorlatra készülök, így ha lehet én is kerülöm a kirendelést. Engem eddig vélhetően egyszer hívtak, amit akkor nem tudtam felvenni. Visszahívni nem fogom őket. Ha olyan időben keresnek, amikor fel tudom venni természetesen felveszem majd.
A másik pedig: szerintem az lenne a minimum ilyen esetben, hogy soron kívül beoltják a kirendelt hallgatókkal egy háztartásban élőket, de legalább a szülőket, nagyszülőket.
Szép dolog segíteni másokon, de az, hogy itt éled ki a frusztrációdat, ami ki tudja miből származik, teljesen értelmetlen dolog... Ha rám hallgatsz: tanuld inkább az anatómiát, mert még így is nehéz lehet a szigorlat, hogy kettéválasztották a tantárgyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!