Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Leendő orvosokként / nem...

Leendő orvosokként / nem orvosokként mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Ugye most a harmadik hullám miatt újra elkezdték kirendelni a hallgatókat. Én holnap fogom megkapni az 1.adag oltóanyagot és jövő héttől 2 héten át ki leszek rendelve. Míg egy csomó olyan szaktársamról tudok, akiknek már feburár óta megvan mindkét oltása, de direkt nem veszik fel a kormányhivatalnak a telefont, még akkor sem, ha azok 4-5x keresik őket. Így emberhiány miatt a kormányhivatal már azokat a hallgatókat is kénytelen behívni, akiknek még nincs meg mindkettő/csak 1 oltása van meg. Amikor engem felhívtak, nem volt szívem azt mondani, hogy nem vállalom el, még oltás nélkül is rámondtam, hogy igen. A segítségadás előli menekülés nálam nem egyeztethető össze az orvosi hivatással. Azon hallgatók, akik nemakarásból nem veszik fel a telefont, miközben kirendelnék őket, nem éreznek szégyenérzetet, hogy olyan társaik mennek miattuk fertőzöttek közé, akik még nem védettek a vírus ellen? Egyébként már tapasztalt hallgatókat kérdezem, hogy a védőfelszereléssel kapcsolatban milyen tapasztalataik vannak?

2021. márc. 10. 23:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/72 anonim ***** válasza:
85%

Véleményem szerint teljesen indokolatlan a hallgatók idejét ezzel rabolni, hiszen az emberek többsége képes lenne mintát venni. Lehet nehéz egyeseknek elhinni, de az egyetem hallgatóként is olyan, mint egy munkahely. Mi is napi 8-12 órában az egyetemmel kapcsolatos dolgokkal foglalkozunk. Adjanak lehetőséget olyan munkanélkülieknek, akiknek szüksége van a pénzre. A hallgatóknak pedig valóban önkéntes alapon mehessenek. Persze értem, hogyha nekik adnának napi 10ezret az az államnak 15-ből jönne ki, így olcsóbb minket rángatni, mert nekünk ösztöndíjként, költségek nélkül adják oda a pénzt. Meg persze az emberek többsége talán munkanélküliként sem dolgozna napi 10ezerért.

Nem értem, hogy a kérdező miért lepődik meg azon, ha első-évben nem vállalja valaki. Nekem eszembe nem jutott volna elsőévesként 2 hétre kiesni az egyetemről, mert örültem, ha normálisan tudtam készülni a vizsgákra...

Harmadévesként is inkább a négy szigorlatra készülök, így ha lehet én is kerülöm a kirendelést. Engem eddig vélhetően egyszer hívtak, amit akkor nem tudtam felvenni. Visszahívni nem fogom őket. Ha olyan időben keresnek, amikor fel tudom venni természetesen felveszem majd.

A másik pedig: szerintem az lenne a minimum ilyen esetben, hogy soron kívül beoltják a kirendelt hallgatókkal egy háztartásban élőket, de legalább a szülőket, nagyszülőket.

Szép dolog segíteni másokon, de az, hogy itt éled ki a frusztrációdat, ami ki tudja miből származik, teljesen értelmetlen dolog... Ha rám hallgatsz: tanuld inkább az anatómiát, mert még így is nehéz lehet a szigorlat, hogy kettéválasztották a tantárgyat.

2021. márc. 12. 21:52
 72/72 anonim ***** válasza:
62%
Jesszusom... első éves vagy és itt hisztériázol, mintha lenne már bármi közöd az orvosi hivatáshoz. Majd azután papolj, ha már szagoltál valamit a klinikumból. Bifizen meg bikém helyett én is szívesen mennék marháskodni valami szűrőpontra.... Én 1 év múlva végzek. Hidd el. Nem olyan móka kimaradni az értelmes órákból.
2021. márc. 12. 22:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!