Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Leendő orvosokként / nem...

Leendő orvosokként / nem orvosokként mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Ugye most a harmadik hullám miatt újra elkezdték kirendelni a hallgatókat. Én holnap fogom megkapni az 1.adag oltóanyagot és jövő héttől 2 héten át ki leszek rendelve. Míg egy csomó olyan szaktársamról tudok, akiknek már feburár óta megvan mindkét oltása, de direkt nem veszik fel a kormányhivatalnak a telefont, még akkor sem, ha azok 4-5x keresik őket. Így emberhiány miatt a kormányhivatal már azokat a hallgatókat is kénytelen behívni, akiknek még nincs meg mindkettő/csak 1 oltása van meg. Amikor engem felhívtak, nem volt szívem azt mondani, hogy nem vállalom el, még oltás nélkül is rámondtam, hogy igen. A segítségadás előli menekülés nálam nem egyeztethető össze az orvosi hivatással. Azon hallgatók, akik nemakarásból nem veszik fel a telefont, miközben kirendelnék őket, nem éreznek szégyenérzetet, hogy olyan társaik mennek miattuk fertőzöttek közé, akik még nem védettek a vírus ellen? Egyébként már tapasztalt hallgatókat kérdezem, hogy a védőfelszereléssel kapcsolatban milyen tapasztalataik vannak?

2021. márc. 10. 23:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
74%
#50 végre van értelmes orvostanhallgató!
2021. márc. 11. 15:32
 52/72 anonim ***** válasza:
24%

Mindazoknak, akik azt mondják, azt csinálnak, amit akarnak: NEM, nem csinálják azt! Ez már nem önkéntes alapon megy.

[link]

Az egy dolog, hogy a hallgatók gerinctelenek, de alapvetően a kormány és az egyetemi vezetés hibája, hogy ezt ennyire könnyen megtehetik.

Számomra természetes lenne, hogy az menjen, aki legalább oltott, és nem az, aki még nem az.

2021. márc. 11. 16:16
 53/72 anonim ***** válasza:
48%
#52 te orvostanhallgató vagy?
2021. márc. 11. 16:18
 54/72 A kérdező kommentje:

52. válaszoló. Egyetértek veled. Csak sajnos a hallgatók többsége olyan, mint itt a gyakoris hozzászólók többsége. Ma is hallottam már, hogy letiltották a telefonszámokat az oltással rendelkezők mert tanulni akarnak. Szerintük mi, kirendeltek nem akarunk tanulni? Ráadásul oltás nélkül...hihetetlen, hogy mennyien nem értik a fő problémát, kár volt kiírnom a kérdést. Elvállaltunk egy ilyen helyzetben szerintem igenis fontos feladatot és még közellenségként lettünk beállítva. És ilyenek miatt kockáztatjuk a saját egészségünket...elszomorító ez az egész

Úgy gondolom, nem kell orvostanhallgatónak lenni, hogy átlásd a helyzetet

2021. márc. 11. 16:44
 55/72 anonim ***** válasza:
70%
Kedves Kérdező! Nem lettél közellenségnek beállítva, a magam részéről nem érdekel az se, hogy te mit csinálsz, és az se, hogy a többi hallgatótársam mit csinál, pedig már november óta önkénteskedem. A saját dolgommal foglalkozom, ezt tanácsolom neked is, szerintem jót tenne.
2021. márc. 11. 17:18
 56/72 anonim ***** válasza:
65%
És ettől ők majd felveszik a telefont, mert te ki vagy akadva...
2021. márc. 11. 17:25
 57/72 anonim ***** válasza:
57%
Soha nem értettem az ilyen hozzáállást. Ha nekem valami bajom van valakivel, akkor neki személyesen mondom meg, nem egy fórumon írogatom ki random idegeneknek, akiknek semmi közük hozzá. Aztán meg ha valaki olyat ír, amivel nem értesz egyet, akkor kiakadsz, hogy téged mindenki közellenségnek akar beállítani. Egész pontosan mi a kérdésed kiírásának a célja, mit vársz tőlünk? Azt állítod, véleményt kérsz, de én nagyon úgy látom, hogy inkább csak az egódat akarod növelni, azt várod, hogy mindenki közölje, hogy neked van igazad és rajtad kívül mindenki felelőtlen paraszt. Mennyit javítana a helyzeten, ha nekiállna itt az egész fórum veled együtt fröcsögni, hogy jaj de nagyon szemetek az iskolatársaid? Elárulom, semennyit. Az esetleg segíthetne, ha személyesen ezekkel az emberekkel beszélnél, akikről a kérdésben írtál. De gondolom, ahhoz nincs elég vér a pucádban, idegeneknek nyafogni névtelenül sokkal egyszerűbb.
2021. márc. 12. 02:32
 58/72 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, most jó képet kaptál a társadalomról. Emiatt volt, hogy két orvos szülővel a hátam mögött mg sem fordult a fejemben, hogy ezt a pályát válasszam, pedig érdekel az egészségtan. Még te is visszaléphetsz, mivel osztatlan a szak, a félév végén még következmények nélkül otthagyhatod. Annyi más, szép hivatás van még a világon! De ha a lelkesedésed most töretlen is, emlékezz rá, hogy orvosi végzettséggel egyáltalán nem kell betegekkel foglalkoznod, az orvosi diplomával rengeteg jobb állást is találhatsz, mint a klinikum.
2021. márc. 12. 07:14
 59/72 A kérdező kommentje:

Személyesen beszéljek a fél évfolyammal, ok xd koronavírus idején majd beszélek neked személyesen 50 emberrel

örüljetek, elhivatott orvosaitok lesznek

Egyébként mások is vitáznak ezen a csoportban, nem szükséges nekem osztani az észt, amúgy is, itt meg azt kérdezek, amit akarok

Az én hozzáállásom a baj, holott kb. én elvállaltam, amit ti soha nem vállalnátok...sokan orvostanhallgató létükre nem képesek elegánsan lemondani már a kirendelést, ha már olyan nyomós indokuk van rá

Ha mi, orvostanhallgatók nem vállalnák el, még az is lehet, hogy titeket rendelnének ki, nem tudom mennyire tetszene nektek is védettség nélkül vírusosok közé menni, miközben jól tudjátok, hogy pl. az orvostanhallgatók többsége már egy jó ideje be van oltva. Nyilván azért ilyen nagy a szátok, mert otthonról kell csak mindent figyelnetek, a kanapéról könnyű prédikálni. Vegyél te is mintát heteken át oltatlanul, a mutánsok közt, amik ráadásul a fiatalaokat támadják meg jobban. Értsétek már meg végre, hogy nem azokkal van bajom, akik azért maradnak otthon, mert krónikus betegek, van valami egészségügyi problémájuk

vagy tartós beteg hozzátartozójuk van, hanem azokkal, akik napi szinten hangoztatják hogy hányszor utasították vissza a hívást, lehülyézik, akiket emiatt oltás nélkül vagy már harmadjára, negyedjére rendelnek ki miattuk...és nem, nincs nyomós indokuk, otthon számítógépezés, meg nincs kedvem. Majd lehet, ahhoz se lesz kedvük, hogy titeket gyógyítsanak, kkor is ennyire a pártjukat fogjátok fogni?

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de mi ezzel a munkával ag egészségügy talponmaradását segítjük, nektek is segítünk vele, és még nem szégyelltek nekem jönni, "hülye pics@nak" meg egyéb becsmérlő jelzőket aggatni rám. Képzeljétek magatokat kicsit az én helyembe! Nekem is van családom, nekem is kell tanulni, nem vagyok védett az oltás ellen, és sok minden veszélyben van. Az a baj, hogy sokan laikusok vagytok, benne sem vagytok, csak osztjátok az észt. Majd mikor a hallgatók 80%-a lecsapja a telefont, nehogy titeket is kirendeljenek.

Aki meg azt mondta, hogy nekem is meglett volna a lehetőségem, hogy ne menjek, az se tud semmit...kötelező jellegű kirendelés van

Nehogy valami büntetés érje még a munkát indokolatlanul megtagadókat, láttam a levelemben, hogy a kirendelési szervezetek rendre kapcsolatban vannak az egyetemmel

Csak ennyit akartam mondani, és ha valaki még egyszer azért állít be szrnak, mert elvállaltam, amit mások nem vállalnak el, egészségére, utoljára reagáltam, mind felesleges energiapazarlás...meg sem érdemlitek, hogy az ember nekiálljon itt veletek vitatkozni, azt meg plána nem, hogy miattatok kockátassa a családja és a saját egészségét!

Na szép napot, kevesebb rosszindulatot!

2021. márc. 12. 07:42
 60/72 A kérdező kommentje:

58-as válaszoló, igazad van, látom, hogy elvárás az van, becsület meg kb. semmi

Még segíteni akar az ember, és felszarvazva nekiesnek, azokat pártolják, akik inkább otthon fekszenek, mintsem segítenek, pedig jobb helyzetben vannak nála védettség szempontjából. Ez kb. mindent elmond. És még én vagyok a szemükben az álszent...ez nem csak rólam szól...hanem a renyhék miatt kirendelt sok más, védettség nélküli hallgatóról is, akik most kockáztatják az egeszségüket, hogy a rendszer ne omoljon össze, hangsúlyozom: vészhelyzet van. Nem választható a kirendelés.És ahelyett, hogy örülnenek hogy van olyan hallgató, aki még a kötelességeit teljesíti így is, beállítanak közellenségnek

..csak gratulálni tudok...undorító

Ha egy ilyen becsületkérdést is így látnak, nem tudom, gondolom a megszerzett tudást, a gyógyítást sem tudják majd értékelni..

2021. márc. 12. 07:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!