Leendő orvosokként / nem orvosokként mi a véleményetek erről?
Mindazoknak, akik azt mondják, azt csinálnak, amit akarnak: NEM, nem csinálják azt! Ez már nem önkéntes alapon megy.
Az egy dolog, hogy a hallgatók gerinctelenek, de alapvetően a kormány és az egyetemi vezetés hibája, hogy ezt ennyire könnyen megtehetik.
Számomra természetes lenne, hogy az menjen, aki legalább oltott, és nem az, aki még nem az.
52. válaszoló. Egyetértek veled. Csak sajnos a hallgatók többsége olyan, mint itt a gyakoris hozzászólók többsége. Ma is hallottam már, hogy letiltották a telefonszámokat az oltással rendelkezők mert tanulni akarnak. Szerintük mi, kirendeltek nem akarunk tanulni? Ráadásul oltás nélkül...hihetetlen, hogy mennyien nem értik a fő problémát, kár volt kiírnom a kérdést. Elvállaltunk egy ilyen helyzetben szerintem igenis fontos feladatot és még közellenségként lettünk beállítva. És ilyenek miatt kockáztatjuk a saját egészségünket...elszomorító ez az egész
Úgy gondolom, nem kell orvostanhallgatónak lenni, hogy átlásd a helyzetet
Személyesen beszéljek a fél évfolyammal, ok xd koronavírus idején majd beszélek neked személyesen 50 emberrel
örüljetek, elhivatott orvosaitok lesznek
Egyébként mások is vitáznak ezen a csoportban, nem szükséges nekem osztani az észt, amúgy is, itt meg azt kérdezek, amit akarok
Az én hozzáállásom a baj, holott kb. én elvállaltam, amit ti soha nem vállalnátok...sokan orvostanhallgató létükre nem képesek elegánsan lemondani már a kirendelést, ha már olyan nyomós indokuk van rá
Ha mi, orvostanhallgatók nem vállalnák el, még az is lehet, hogy titeket rendelnének ki, nem tudom mennyire tetszene nektek is védettség nélkül vírusosok közé menni, miközben jól tudjátok, hogy pl. az orvostanhallgatók többsége már egy jó ideje be van oltva. Nyilván azért ilyen nagy a szátok, mert otthonról kell csak mindent figyelnetek, a kanapéról könnyű prédikálni. Vegyél te is mintát heteken át oltatlanul, a mutánsok közt, amik ráadásul a fiatalaokat támadják meg jobban. Értsétek már meg végre, hogy nem azokkal van bajom, akik azért maradnak otthon, mert krónikus betegek, van valami egészségügyi problémájuk
vagy tartós beteg hozzátartozójuk van, hanem azokkal, akik napi szinten hangoztatják hogy hányszor utasították vissza a hívást, lehülyézik, akiket emiatt oltás nélkül vagy már harmadjára, negyedjére rendelnek ki miattuk...és nem, nincs nyomós indokuk, otthon számítógépezés, meg nincs kedvem. Majd lehet, ahhoz se lesz kedvük, hogy titeket gyógyítsanak, kkor is ennyire a pártjukat fogjátok fogni?
Nem tudom, hogy tudjátok-e, de mi ezzel a munkával ag egészségügy talponmaradását segítjük, nektek is segítünk vele, és még nem szégyelltek nekem jönni, "hülye pics@nak" meg egyéb becsmérlő jelzőket aggatni rám. Képzeljétek magatokat kicsit az én helyembe! Nekem is van családom, nekem is kell tanulni, nem vagyok védett az oltás ellen, és sok minden veszélyben van. Az a baj, hogy sokan laikusok vagytok, benne sem vagytok, csak osztjátok az észt. Majd mikor a hallgatók 80%-a lecsapja a telefont, nehogy titeket is kirendeljenek.
Aki meg azt mondta, hogy nekem is meglett volna a lehetőségem, hogy ne menjek, az se tud semmit...kötelező jellegű kirendelés van
Nehogy valami büntetés érje még a munkát indokolatlanul megtagadókat, láttam a levelemben, hogy a kirendelési szervezetek rendre kapcsolatban vannak az egyetemmel
Csak ennyit akartam mondani, és ha valaki még egyszer azért állít be szrnak, mert elvállaltam, amit mások nem vállalnak el, egészségére, utoljára reagáltam, mind felesleges energiapazarlás...meg sem érdemlitek, hogy az ember nekiálljon itt veletek vitatkozni, azt meg plána nem, hogy miattatok kockátassa a családja és a saját egészségét!
Na szép napot, kevesebb rosszindulatot!
58-as válaszoló, igazad van, látom, hogy elvárás az van, becsület meg kb. semmi
Még segíteni akar az ember, és felszarvazva nekiesnek, azokat pártolják, akik inkább otthon fekszenek, mintsem segítenek, pedig jobb helyzetben vannak nála védettség szempontjából. Ez kb. mindent elmond. És még én vagyok a szemükben az álszent...ez nem csak rólam szól...hanem a renyhék miatt kirendelt sok más, védettség nélküli hallgatóról is, akik most kockáztatják az egeszségüket, hogy a rendszer ne omoljon össze, hangsúlyozom: vészhelyzet van. Nem választható a kirendelés.És ahelyett, hogy örülnenek hogy van olyan hallgató, aki még a kötelességeit teljesíti így is, beállítanak közellenségnek
..csak gratulálni tudok...undorító
Ha egy ilyen becsületkérdést is így látnak, nem tudom, gondolom a megszerzett tudást, a gyógyítást sem tudják majd értékelni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!