Leendő orvosokként / nem orvosokként mi a véleményetek erről?
Figyelt kérdés
Ugye most a harmadik hullám miatt újra elkezdték kirendelni a hallgatókat. Én holnap fogom megkapni az 1.adag oltóanyagot és jövő héttől 2 héten át ki leszek rendelve. Míg egy csomó olyan szaktársamról tudok, akiknek már feburár óta megvan mindkét oltása, de direkt nem veszik fel a kormányhivatalnak a telefont, még akkor sem, ha azok 4-5x keresik őket. Így emberhiány miatt a kormányhivatal már azokat a hallgatókat is kénytelen behívni, akiknek még nincs meg mindkettő/csak 1 oltása van meg. Amikor engem felhívtak, nem volt szívem azt mondani, hogy nem vállalom el, még oltás nélkül is rámondtam, hogy igen. A segítségadás előli menekülés nálam nem egyeztethető össze az orvosi hivatással. Azon hallgatók, akik nemakarásból nem veszik fel a telefont, miközben kirendelnék őket, nem éreznek szégyenérzetet, hogy olyan társaik mennek miattuk fertőzöttek közé, akik még nem védettek a vírus ellen? Egyébként már tapasztalt hallgatókat kérdezem, hogy a védőfelszereléssel kapcsolatban milyen tapasztalataik vannak?2021. márc. 10. 23:34
1/72 anonim válasza:
nem tudom ok mit ereznek, viszont szerintem nagyon szep amit te csinalsz, peldat vehetnenek rolad. nagy kar hogy az orszagban nincs eleg szakember es ezert a hallgatokat kell behivni, de ha mar egyszer ez a helyzet, vallalja az aki ezt a hivatast valasztja. az ilyenek fognak aztan csak a penzre hajtani, a betegeket meg lesz.rjak....
2/72 A kérdező kommentje:
Gondolom, aki lepontozta az előző válaszolót, az is 2 oltással fél a vírustól / online oktatás alatti bokros teendői miatt nem ér rá
2021. márc. 10. 23:47
3/72 anonim válasza:
Becsülendő, ha áldozatot hozol azért, hogy segíts a betegeknek, de ez még nem jogosít fel arra, hogy mások felett ítélkezz. Nem tudhatod, hogy mások mi okból nem szeretnék elvállalni a munkát, nem látsz bele az életükbe.
4/72 anonim válasza:
Igazából megint csak a szervezettség hiányát minősíti, hogy egy ilyen sulyos kötelezettség alól ki lehet bújni azzal, hogy nem veszed fel a telefont. Nem akarok álszent lenni, én sem szívesen mennek, de nem is jelentkeztem orvosi pályára. Ez ezzel is jár. Kérdező, te nagyon lelkiismeretes vagy, remélem, nem lesz bajod!
5/72 A kérdező kommentje:
De tudom sajnos...
Röhögve mondták nekem délután hogy inkább játszik otthon gépén mint hogy bemenjen összefertőzni magát meg "menjen aki hülye" illetve hogy nem azért adatta be az oltást, hogy a kórházban újabb mutánst szedjen össze...
Gyomrom forog ettől a hozzáállástól
2021. márc. 11. 00:07
6/72 A kérdező kommentje:
Szóval szerintük hülye az, aki helyettük védettség nélkül beleáll a frontvonalba...nem tudom hogy hol mozog az értékrendjük, de nagyon nem egyezik az enyémmel
2021. márc. 11. 00:08
7/72 A kérdező kommentje:
Az is gyakori indok
Hogy a csoportjából eddig senki se vette fel, így ő sem fogja
Meg a tanulásból mehy el az idő
Mert a többieknek nem, igaz?
2021. márc. 11. 00:09
8/72 A kérdező kommentje:
És hadd ítélkezzek már, mikor 3 éve ismerem az illetőt és én megyek oltás nélkül élet-halál közé
Ugyanannak a telefonszámnak nem veszi fel 3 napja a telefont, aki tegnap engem felhívott
2021. márc. 11. 00:11
9/72 anonim válasza:
Pedig szerintem teljesen érthető indok, ha valaki nem szeretne megfertőződni valami mutánssal illetve hazahordani a családjának a vírust. Hiába pontozol le, attól még így van. Nekem az jön le az írásodból, hogy te különbnek képzeled magad másoknál, csak mert vállaltad, amit ők nem. Még egyszer mondom, az tényleg szép tőled, hogy te elvállalod, mert nagy szükség van az egészségügyi dolgozókra, de azokat is megérthetnéd, akik valamilyen okból úgy döntenek, hogy nem csinálják. Mindenkinek vannak a határai, és mindenkinek máshol, akkor is, ha valaki az orvosi pályát választotta.
10/72 A kérdező kommentje:
Meg ha már ennyire nem akar menni, az elegáns mód az lenne, ha felvenné a telefont és belemondaná, hogy bocsánat, nem tudok most. Sehol nem hiszik el, hogy 2021-ben 3 napon át ennyire ne legyen elérhető valaki
2021. márc. 11. 00:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!