Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Leendő orvosokként / nem...

Leendő orvosokként / nem orvosokként mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Ugye most a harmadik hullám miatt újra elkezdték kirendelni a hallgatókat. Én holnap fogom megkapni az 1.adag oltóanyagot és jövő héttől 2 héten át ki leszek rendelve. Míg egy csomó olyan szaktársamról tudok, akiknek már feburár óta megvan mindkét oltása, de direkt nem veszik fel a kormányhivatalnak a telefont, még akkor sem, ha azok 4-5x keresik őket. Így emberhiány miatt a kormányhivatal már azokat a hallgatókat is kénytelen behívni, akiknek még nincs meg mindkettő/csak 1 oltása van meg. Amikor engem felhívtak, nem volt szívem azt mondani, hogy nem vállalom el, még oltás nélkül is rámondtam, hogy igen. A segítségadás előli menekülés nálam nem egyeztethető össze az orvosi hivatással. Azon hallgatók, akik nemakarásból nem veszik fel a telefont, miközben kirendelnék őket, nem éreznek szégyenérzetet, hogy olyan társaik mennek miattuk fertőzöttek közé, akik még nem védettek a vírus ellen? Egyébként már tapasztalt hallgatókat kérdezem, hogy a védőfelszereléssel kapcsolatban milyen tapasztalataik vannak?

2021. márc. 10. 23:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem mindenki eldönti maga, hogy mit vállal be. Szerintem egyébként bár nyilván szar egészségügyi szempontból, akár nekem is, mint beteg, de a kormányra nyomást kéne gyakorolni, hogy javítsa az ápolók és az orvosok helyzetét, és ha sok a felmondás (ami nyilván most sok) meg nagy a hiány az elvben sarokba szoríthatja őket. Persze nyilván ismerőseid nem a nagyterv miatt maradnak otthon, de nyilván ha szarba se veszik az orvosokat csak megy az elvárás, meg hogy mindent csináljanak meg puszira pacsira, mert az ember életre esküdtek az se működik. Szóval te ezen szerintem felesleges idegesíted magad.

Kíváncsi leszek 20 év prakszis mennyit öl majd ki az együttérzésedből. Én sajna nőgyógyászhoz járkáltam mostanság, aztán legutóbb is csak elhajtott az orvos azzal, hogy legyen türelemmel majd meggyógyulok. De rám se nézett meg semmi, kenetet se volt hajlandó venni. Szar azért, hogy nem egyénként kezelnek, csak le akarnak rendezni minél gyorsabban mert vár rajtam kívül még húsz másik ember mindig. De nyilván megkopik előbb-utóbb mindenki ilyen szakmában sajna...

2021. márc. 11. 00:20
 12/72 A kérdező kommentje:
Valakinek az otthoni számítógépezés és az önkéntesek/kirendeltek degradálása a határ. Ne mondd hogy neked ez belefér...nem vagyok különb senkinél, de ha tudom, hogy nekem 2 oltásom van, és csak játszom otthon egész nap, látom, hogy 3 napja hívogat a kormányhivatal, lehet, felvenném a telefont. Meg a mindenkinek a határai a játékokig terjednének, megtorpanna az egészségügy...szerinted ki örül annak, hogy oda kell mennie? Senki, de van az a helyzet, amiért kell és érdemes áldozatot hozni, még ha marhára nem is akarod...aki meghátrál meg kineveti a társait, az ne legyen orvos
2021. márc. 11. 00:23
 13/72 anonim ***** válasza:
73%
9: ez most már nem önkényeskedésre szóló felhívás a Kormány részéről az orvostanhallgatok felé, hanem a veszélyhelyzet súlyosságára való tekintettel kötelező "vezenyles". Nem telefonálgatni kellene, hanem a Neptunon keresztül behívókat küldeni, és aki nem tud komoly méltánylandó indokot felhozni, hogy miért tagadja meg, azt el kellene bocsátani az egyetemről.
2021. márc. 11. 00:24
 14/72 A kérdező kommentje:
Igen, a 9.-es válaszolónak én is üzennem, hogy ez már marhára nem szeretés kérdése, nem kívánság műsor. Mert szerinted én szeretnék megfertőződni mutánssal, vagy bárki más? Nem, nem vagyok különb, de ezek alapján kijelenthetem, hogy felelősségteljesebb az biztosan vagyok, mint a másik 3 barátom
2021. márc. 11. 00:28
 15/72 anonim ***** válasza:
53%

11-es vagyok.

Figyu, én nem azt mondom, hogy nem jó, amit te csinálsz, de azt se mondhatom, hogy nem logikus, amit ők csinálnak. Nyilván kockázatnak lennének kitéve, aztán tényleg a családra is ráragaszthatják, amit senki sem akar. Plusz szerintem nem is nagyon kaptok érte cserébe semmit sem. Az életben el kell fogadni, hogy mindenkinek saját maga a legfontosabb. Szóval ha ő magát előbbre tartja a betegeknél, akkor ez van. Nyilván én sem ilyen orvost szeretnék magamnak, meg lehet nem jól választott pályát az illető, de amúgy teljesen logikus az álláspontja neki is. Magas kockázat, mellette alacsony jutalom. Az emberek nagy része ez alapján mérlegel.

2021. márc. 11. 00:32
 16/72 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, te ezek szerint tipikusan az a szánalmas fajta ember vagy, aki véleményt kér, de ha olyat kap, ami nem tetszik neki, akkor hisztizni kezd, hogy hádde csakazéris neki van igaza. Remélem, nem lesz soha ilyen orvosom.
2021. márc. 11. 00:32
 17/72 A kérdező kommentje:
Napi 10 ezer Ft-ot hétvégente 15 ezret +tapasztalatot + új ismerősöket + félelmet kapunk...neked ez semmi?
2021. márc. 11. 00:33
 18/72 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudtam nyilván mit kaptok érte, nem vagyok orvos. De tényleg túlreagálod ezt a dolgot. Van ez a bölcs mondás, hogy felesleges azon idegeskedni, hogy mások milyenek és mit csinálnak, mert azon úgyse változtathatsz, egyedül önmagadon tudsz változtatni, szóval azzal kell törődnöd te mit tudsz tenni, nem azzal, hogy másoknak mit kéne.
2021. márc. 11. 00:36
 19/72 anonim ***** válasza:
65%

"Pedig szerintem teljesen érthető indok, ha valaki nem szeretne megfertőződni valami mutánssal, illetve hazahordani a családjának a vírust."

Igazi légből kapott, általánosító mondat. Ugyanis ennyi erővel ezt bármelyik egészségügyi dolgozó, hallgató felhozhatná kifogásként, mert egyértelműen senki nem szeretne ilyesmit. Ha mindenki erre az indokra hivatkozna, ki látná el a betegeket, ki segédkezne? A vírus bedarálna mindent. Most gondolj bele, ha minden orvostanhallgató erre hivatkozna, és annyian nem vállalnák el, hogy már közembereket is, mondjuk téged vezényelnének ki, akkor hogy tetszene ez neked? Ha a te elkényelmesedett felfogásod szerint senki nem lépné át a komfortzónáját, még vakcináink sem lennének. És valószínűleg erre a problémára világít rá a kérdező is. Pont, hogy az érezheti magát felsőbbrendűnek,aki a fáradságot nem sajnáló társát lehülyézi meg úgy gondolja, hogy a kormány által elrendelt vészhelyzetre vonatkozó vezénylés kénye-kedve szerint megy, nem pedig az, aki mindent félretéve elvállalja azt a munkát, ami ugyan a rendeletek értelmében hallgatótársának is kötelessége lenne, de büdös a munka neki. Ő az, aki ezek szerint a szabályokat felülírhatja "menjen más" címszóval. És itt nem azokról van szó,akik tényleges indokkal nem tudják vállalni feladatot. Hanem azokról, akik kárörvendően nézik mások küszködését.

Akinek meg azt írta, hogy neki nem elhivatott orvos kellene, hát...elnézve a felhozott kifogásokat válogathat majd olyanok közül is, akik majd elkérnek tőle 50k-t, aztán ránéznek 2x. Mert kb. az ilyen orvosokból hiányzik az empátia, a beteg csak egy eszköz számukra. Az ilyen hozzáállásnál kezdődik.

2021. márc. 11. 00:57
 20/72 anonim ***** válasza:
62%
16-os, miért te olyan orvosnak örülnél, aki a személyes kifogásaira hivatkozva kézrátétellel gyógyítana, vagy csak egy elvégzendő feladatként kezelne? Otthon a fotelből távgyógyítana, neked komolyan ez kell? Megáll az eszem, ma már az is hátrány, ha valaki törődik a beteggel és nem leköpi konkrétan.
2021. márc. 11. 01:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!