Leendő orvosokként / nem orvosokként mi a véleményetek
erről?
Figyelt kérdés
Ugye most a harmadik hullám miatt újra elkezdték kirendelni a hallgatókat. Én holnap fogom megkapni az 1.adag oltóanyagot és jövő héttől 2 héten át ki leszek rendelve. Míg egy csomó olyan szaktársamról tudok, akiknek már feburár óta megvan mindkét oltása, de direkt nem veszik fel a kormányhivatalnak a telefont, még akkor sem, ha azok 4-5x keresik őket. Így emberhiány miatt a kormányhivatal már azokat a hallgatókat is kénytelen behívni, akiknek még nincs meg mindkettő/csak 1 oltása van meg. Amikor engem felhívtak, nem volt szívem azt mondani, hogy nem vállalom el, még oltás nélkül is rámondtam, hogy igen. A segítségadás előli menekülés nálam nem egyeztethető össze az orvosi hivatással. Azon hallgatók, akik nemakarásból nem veszik fel a telefont, miközben kirendelnék őket, nem éreznek szégyenérzetet, hogy olyan társaik mennek miattuk fertőzöttek közé, akik még nem védettek a vírus ellen? Egyébként már tapasztalt hallgatókat kérdezem, hogy a védőfelszereléssel kapcsolatban milyen tapasztalataik vannak?
És kiemeltem, hogy leendő orvosoknak, orvosoknak szól a kérdés...ezzel ellentétben már olvastam becsmérlést a szakmától távol álló személytől is
Ha ide írhat, én miért nem kérdezhetek, "fröcsöghetek névtelenül"? Te meg teheted? Én nem? Na, ez a baj veletek! Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek! De a piszkos munkát végezze el helyettetek más. És ahelyett hogy hálával néznétek az áldozatos munká végzőre tamadjátok. El ne képzeld, hogy nem beszéltem vele a közelebbi barátaimmal. Még meg is próbáltam őket győzni, hogy de tapasztalatszerzésnek jó meg leendő orvosként nem túl etikus így eljárni...de sajnos olyanok, mint ti.. önérdekűek, empátia sehol
2021. márc. 12. 07:54
62/72 A kérdező kommentje:
És befejeztem, ehhez a témához többet ezen a platformon nem kívánok hozzászólni, mert teljes mértékben felesleges.
2021. márc. 12. 07:58
63/72 anonim válasza:
Megismétlem sokadszorra (más válaszolók helyett is): nem azzal van a baj, hogy te ezt elvállaltad, mások pedig nem. Még csak azzal sincs nagyobb baj, hogy felsőbbrendűnek tartod magad másoknál a döntésed miatt, bár azt meg kell jegyeznem, hogy nem túl szimpatikus hozzáállás. A baj az, hogy rettenetesen gyerekes módon reagálod le azt, ha valaki nem ért veled egyet valamiben. Na, ezért nem akarok olyan orvost, amilyen te vagy. Engem egy érett felnőtt ember gyógyítson, ha beteg vagyok, ne egy hisztiző kisgyerek.
2021. márc. 12. 13:26
64/72 anonim válasza:
Kedves kérdező ! Én nem vettem volna ki a hozzászólók közül , hogy bárki is fikázta volna az orvosi hivatást . Én orvostanhallgató (3.éves vagyok, kicsit több tudással már, mint te, de még mindig nagyon minimális ez a tudás ) létemre nem szeretnék menni kirendelésre . ( A kormány fenyegetőzéssel óhajt minket rávenni , mert nincs elég emberük . Mondjuk ez után már végképp nem... na mindegy , ez most egy másik dolog). Ennek okai a következők : krónikus beteg vagyok( igaz, hogy oltott, de immunrendszeri gondom van), krónikus beteg szüleim vannak, rohadt sok a tanulni valóm. Tudom, hogy nem ilyen terén akarok elhelyezkedni, mert se lelkileg se fizikailag nem bírnám .( Mentős , sürgis, aneszteziológus tuti nem leszek)
“Ne ítélj, hogy ne ítéltess”. Ajánlom , mint leendő orvosnak. A későbbiek folyamán is lesznek olyan helyzetek( betegek, kollégák révén ), hogy ez még jól jöhet neked.
2021. márc. 12. 14:16
65/72 anonim válasza:
Nem azok a hülyék, akik válaszoltak itt neked, hanem azok, akik még mindig társaságban összejárnak, na őmiattuk kell menned szolgamunkára! Köszönd meg őnekik!
2021. márc. 12. 14:29
66/72 A kérdező kommentje:
A harmadéves orvostanhallgatónak üzenem, aki a 64. válaszoló, hogy őt full megértem. Neki nem kell magyarázkodnia. Te magad is krónikus beteg vagy és akikkel együtt élsz azok is, de már számtalanszor leírtam itt, legalább 3x, hogy a megjegyzésem nem a veszélyeztetett(krónikus beteg, beteg, krónikus beteggel élő, hozzátartozót ápoló) hallgatókra vonatkozik, hanem azokra, akiknek a körülményeikkel minden rendben van, lustaságból nem szeretnének kirendelésre menni, 2 oltásuk megvan, és nincs veszélyeztett ember a környezetükben. Ők, az egészséges, de lusta hallgatók, akik rácsapják a telefont a kormányhivatalra, és utána jót röhögnek a markukban azokon, akiket 0 vagy 1 oltással hívnak be, mert a 2 oltásosak elérhetetlenek a 8. alkalommal is. A tanulnivalóra nem kell hivatkozni viszont, az nekem is rohadt sok, mivel én is orvostanhallgató vagyok.
2021. márc. 12. 15:17
67/72 anonim válasza:
Vicces
2021. márc. 12. 15:43
68/72 anonim válasza:
Azért az elsőév és harmadév ég és föld nehézségben
2021. márc. 12. 15:56
69/72 anonim válasza:
Majd rájön a kérdező :) legalább is reméljük
2021. márc. 12. 16:07
70/72 anonim válasza:
Ha nem valtoztat a hozzaallasan nagyon nem lesz jo neki kesobb
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!