Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Leendő orvosokként / nem...

Leendő orvosokként / nem orvosokként mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Ugye most a harmadik hullám miatt újra elkezdték kirendelni a hallgatókat. Én holnap fogom megkapni az 1.adag oltóanyagot és jövő héttől 2 héten át ki leszek rendelve. Míg egy csomó olyan szaktársamról tudok, akiknek már feburár óta megvan mindkét oltása, de direkt nem veszik fel a kormányhivatalnak a telefont, még akkor sem, ha azok 4-5x keresik őket. Így emberhiány miatt a kormányhivatal már azokat a hallgatókat is kénytelen behívni, akiknek még nincs meg mindkettő/csak 1 oltása van meg. Amikor engem felhívtak, nem volt szívem azt mondani, hogy nem vállalom el, még oltás nélkül is rámondtam, hogy igen. A segítségadás előli menekülés nálam nem egyeztethető össze az orvosi hivatással. Azon hallgatók, akik nemakarásból nem veszik fel a telefont, miközben kirendelnék őket, nem éreznek szégyenérzetet, hogy olyan társaik mennek miattuk fertőzöttek közé, akik még nem védettek a vírus ellen? Egyébként már tapasztalt hallgatókat kérdezem, hogy a védőfelszereléssel kapcsolatban milyen tapasztalataik vannak?

2021. márc. 10. 23:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
89%
Orvosként mélységesen elítélem a hallgatók bármilyen szintű, nem önkéntes kirendelését! Fizessen állambácsi nektek napi 50000 Ft forintot és lesz ember. Így lehet munkaerőt gyártani. És ne mondja senki, hogy nincs pénz mert én speciel pontosan tudom kiktől venném el és fordítanám a védekezésre. A mártírkodást meg tessék befejezni, mert a betegnek is árt, dolgozni csak normális fizetésért dolgozunk. Napi 15000 forint nem az.
2021. márc. 11. 01:16
 22/72 A kérdező kommentje:

Dr.úr/nő, ebben igaza van

Siralmas órabérre jön ki az a napi 10/15 ezer :(

És pont ez a munka nincs megfizetve

2021. márc. 11. 01:58
 23/72 anonim ***** válasza:
75%

“Amikor engem felhívtak, nem volt szívem azt mondani, hogy nem vállalom el, még oltás nélkül is rámondtam, hogy igen.”

Hibáztál. Az volna a leghelyesebb, ha a visszahívnád őket, és azt mondanád, hogy a saját körülményeid alaposabb megfontolása után nem tudod vállalni a szolgálatot. Védekezésre képes ellenanyagszint nélkül koronavírus-fertőzöttek közé menni “foglalkozáskörben hanyagságból elkövetett veszélyeztetés”, hiszen szinte biztosan megfertőződsz, és abban a néhány napban, amíg tünetmentesen replikálódik benned a vírus, addig másokat is jó eséllyel megfertőzöl: pácienseket, kollégákat, családtagokat. Gondolj bele, hogy akkor is mentél volna-e, ha Csernobilba hívnak, és azt mondják, hogy tudunk papírkötényt adni.

“A segítségadás előli menekülés nálam nem egyeztethető össze az orvosi hivatással.”

Nem vagy orvos.

“Azon hallgatók, akik nemakarásból nem veszik fel a telefont, miközben kirendelnék őket, nem éreznek szégyenérzetet, hogy olyan társaik mennek miattuk fertőzöttek közé, akik még nem védettek a vírus ellen?”

A társaikat sem kötelezi semmi, így a döntésüket ez a kényszer nem befolyásolhatja.

U.i.: Orvos vagyok, és a 21-essel egyetértek. Ha tartós egészségkárosodást szenvedsz, vagy az egyetemi évet ismételned kell, ebből adódóan súlyos anyagi kárt szenvedsz, akkor azért ki vállalja az anyagi felelősséget? Kötnek munkaszerződést vagy a 15e Ft jutalomból kellene ezeket fedezni? Ha pedig a szüleid vállalják a felelősséget a te döntésedért, abba illik őket is belevonni.

2021. márc. 11. 02:12
 24/72 anonim ***** válasza:
81%
Én megértelek kérdező. És azzal az indokkal, hogy "inkább otthon játszok" én is undorító dolognak tartom, hogy veszélyhelyzetben egy jövőbeli orvos így viselkedik. Viszont szerintem nem szabadna általánosítani, mert nem ismered mindenki helyzetét. Vannak akik a családjukkal együtt élnek és nem szeretnék megfertőzni őket, ha nincs lehetőség a különköltözésre szerintem érthető, hogy a család egészsége fontosabb egy ember számára. Valamint mint az előző is írja, nem kis pénz, ha valaki emiatt csúszik. Egy orvostanhallgatónak rengeteg mennyiségű anyagot kell megtanulnia, tudtommal szinte a legtöbbet más egyetemekhez képest. Ha a jelenlegi önkéntes munkája miatt valaki csúszik, nem biztos, hogy ki tudja fizetni azt a félévenkénti 1.5 milliót. Lehet, hogy most sok emberen tudna segíteni, viszont az is megeshet, hogy emiatt nem tudja befejezni a tanulmányait és később ezzel foglalkozni. Szóval csak arra kérlek, hogy több szempontból is vizsgáld meg a szituációt. Ahogy te sem szívesen mennél 1 oltással, úgy másnak is lehet nyomós indoka arra, hogy fontosabb lenne kimaradnia ebből. Minden tiszteletem, hogy te ennek ellenére is elfogadod a feladatot.
2021. márc. 11. 04:19
 25/72 anonim ***** válasza:
67%
Én teljesen megértem azokat akik nem veszik fel a telefont direkt, és nem mennek. Én is ezt tenném, mégpedig tanulásra hivatkozva. Azért vannak kitalálva a nyári gyakorlatok, hogy ott is lássunk. Ez az egész teszteléses """"önkéntesség"""" csak a kormány saját hülyeségének javítására van kitalálva. Egyáltalán nem a hallgatók feladata. Véleményem szerint egy bölcsész is mehetne tesztelni, alig van órájuk, online vizsgáig vannak, és egyáltalán nem tudunk többet a tesztelésről mint ők. Aki azt mondja hogy ez az egész tesztelős önkénteskedős dolog minket előrébb visz az életben, az hazudik. Miben visz előre? Abban hogy 2 hét kiesik, és egy csomó óráról hiányzol? Nem azért de vannak évfolyamok akiknek 2-3 szigorlata van a félév végén. Én nagyon szívesen mennék nyáron tesztelgetni, de nem akkor amikor a tényleges kötelességem kell ellátni.
2021. márc. 11. 08:14
 26/72 anonim ***** válasza:
64%
És ez tényleg midnenkinek saját dolga hogy hova megy mikor és mit csinál. Örülj magadnak hogy mész, és van rá kapacitásod, de ne ítéld el a többit. Honnan tudod hogy esetleg krónikus beteg nincs otthon? Honnan tudod hogy őmagának nincs valami betegsége? Semmit nem tudsz a másik életéről. Ja és ne mártírkodj.
2021. márc. 11. 08:17
 27/72 anonim ***** válasza:
56%

Az igazi behívó régen postán érkezett:D Hajjaj, de jó, hogy én már 2004 után lettem 18 éves :DDD

És annak is borzasztóan örülök, hogy nem orvosnak mentem, pedig megfordult a fejemben anno, de szerencsére nem voltam hülye:D

Megmondom őszintén, én se mennék tesztelni:)

2021. márc. 11. 08:18
 28/72 anonim ***** válasza:
63%

Ja és hidd el, hogy szerintem ha azt mondaná most az összes orvosi egyetemnek a kormány/ maga a rektor elrendelné, rögtön mindenki szívesen elmenne tesztelgetni. De még ezt se adják meg.

Másik. Aki fizetős, és mondjuk 2 hét után megfertőződik, 3 hétre kiesik, az már 5 hét tanulás kiesés az életéből. Mivel garantált hogy ezt az 5 hetet be tudja hozni? Csúszik. és fizethet még 3milliót..

A többiek csak előre gondolkodnak.

2021. márc. 11. 08:20
 29/72 anonim ***** válasza:
35%
Úgy utálom az ilyen álszent pics@kat
2021. márc. 11. 08:23
 30/72 anonim ***** válasza:
68%

Egyébként, most pont nem a tesztelésben van szükség leginkább önkéntesekre, mert tesztelni kb. egy majmot is meg lehet tanítani 5 perc alatt.

A háziorvos kollégák viszont, most nagyon nagy sz.rban vannak az oltásszervezéssel, ott jól jönne a segítség.

2021. márc. 11. 08:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!