Leendő orvosokként / nem orvosokként mi a véleményetek erről?
Dr.úr/nő, ebben igaza van
Siralmas órabérre jön ki az a napi 10/15 ezer :(
És pont ez a munka nincs megfizetve
“Amikor engem felhívtak, nem volt szívem azt mondani, hogy nem vállalom el, még oltás nélkül is rámondtam, hogy igen.”
Hibáztál. Az volna a leghelyesebb, ha a visszahívnád őket, és azt mondanád, hogy a saját körülményeid alaposabb megfontolása után nem tudod vállalni a szolgálatot. Védekezésre képes ellenanyagszint nélkül koronavírus-fertőzöttek közé menni “foglalkozáskörben hanyagságból elkövetett veszélyeztetés”, hiszen szinte biztosan megfertőződsz, és abban a néhány napban, amíg tünetmentesen replikálódik benned a vírus, addig másokat is jó eséllyel megfertőzöl: pácienseket, kollégákat, családtagokat. Gondolj bele, hogy akkor is mentél volna-e, ha Csernobilba hívnak, és azt mondják, hogy tudunk papírkötényt adni.
“A segítségadás előli menekülés nálam nem egyeztethető össze az orvosi hivatással.”
Nem vagy orvos.
“Azon hallgatók, akik nemakarásból nem veszik fel a telefont, miközben kirendelnék őket, nem éreznek szégyenérzetet, hogy olyan társaik mennek miattuk fertőzöttek közé, akik még nem védettek a vírus ellen?”
A társaikat sem kötelezi semmi, így a döntésüket ez a kényszer nem befolyásolhatja.
U.i.: Orvos vagyok, és a 21-essel egyetértek. Ha tartós egészségkárosodást szenvedsz, vagy az egyetemi évet ismételned kell, ebből adódóan súlyos anyagi kárt szenvedsz, akkor azért ki vállalja az anyagi felelősséget? Kötnek munkaszerződést vagy a 15e Ft jutalomból kellene ezeket fedezni? Ha pedig a szüleid vállalják a felelősséget a te döntésedért, abba illik őket is belevonni.
Az igazi behívó régen postán érkezett:D Hajjaj, de jó, hogy én már 2004 után lettem 18 éves :DDD
És annak is borzasztóan örülök, hogy nem orvosnak mentem, pedig megfordult a fejemben anno, de szerencsére nem voltam hülye:D
Megmondom őszintén, én se mennék tesztelni:)
Ja és hidd el, hogy szerintem ha azt mondaná most az összes orvosi egyetemnek a kormány/ maga a rektor elrendelné, rögtön mindenki szívesen elmenne tesztelgetni. De még ezt se adják meg.
Másik. Aki fizetős, és mondjuk 2 hét után megfertőződik, 3 hétre kiesik, az már 5 hét tanulás kiesés az életéből. Mivel garantált hogy ezt az 5 hetet be tudja hozni? Csúszik. és fizethet még 3milliót..
A többiek csak előre gondolkodnak.
Egyébként, most pont nem a tesztelésben van szükség leginkább önkéntesekre, mert tesztelni kb. egy majmot is meg lehet tanítani 5 perc alatt.
A háziorvos kollégák viszont, most nagyon nagy sz.rban vannak az oltásszervezéssel, ott jól jönne a segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!