Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tényleg van olyan, hogy...

Tényleg van olyan, hogy iskolaorvosnál meztelenül vizsgálnak? Vagy ezek csak legendák?

Figyelt kérdés

2014. aug. 12. 09:41
 71/92 anonim ***** válasza:
0%

63%-os!

Valóban nagyon sok kamasz sokall szégyenlősebb még,ekkor kezd a teste változni így még inkább diszkrétnek kellene lenni és figyelni ezekre a dolgokra.Ha olvasgatsz akkor sok kis kamasz van hogy nem is tud úgy vízelni ha más is jelen van,hiába nem lát oda,de ha már hallja hogy éppen pisil az is zavarja.De kinövik idővel.

De megalázni senkit nem szabadna!

2014. dec. 12. 18:11
 72/92 anonim ***** válasza:
én teljesen egyetértek azzal h senki se szabad megalázni, na csak nem tudom felfedezni a megalázást egy orvosi vizsgálatban azonos neműek között. akkor nyilván bennem van a baj, bocs ... természetesen létezik egy egészséges szeméremérzet, na de a leírtak nem ezt tükrözik számomra.
2014. dec. 12. 19:22
 73/92 anonim ***** válasza:

"csak nem tudom felfedezni a megalázást egy orvosi vizsgálatban azonos neműek között."

Ha csak annyi lett volna, hogy a nemiszerv vizsgálathoz le kellett volna tolni az alsónadrágot is, akkor szerintem sincs benne semmi megalázó. Szerintem ezt még gyerekfejjel is megértettem volna, hogy erre szükség van. De azt továbbra sem tudom megérteni, miért kellett nekem 10-15 percen át anyaszült meztelenre vetkőztetve lennem a többi osztálytársam, egy orvos és egy asszisztensnő előtt, és miért pucéron kellett végigcsinálniuk rajtam az összes vizsgálatot.

Szerintem ez egyszerűen a gyerekek érzéseinek a semmibevétele.

2014. dec. 13. 09:42
 74/92 anonim ***** válasza:
46%

én inkább mást tiltanék be!

és ez nem is az én ötletem, hanem szinte minden civilizáltabb országban teljesen lerökönyödtek, ahol ezt meséltem (de még dél-amerikaiban is), azaz én azt írnám elő jogszabályilag, hogy csakis azonos nemű orvos vizsgálhassa a fiatalkorú pacienst egyértelműen, a nagykorú pedig úgyis már maga dönt. Ez a mai magyar gyakorlat eleve nagyon brutális az emberi méltóság szempontjából, hogy csak mert adott esetben orvos egy egy ostoba tyúk, neki már rögtön joga lesz mindenhez, akkor is, ha a paciens nem akarja.

Ezen pl eddig mindenhol kiakadtak, és azt mondták, hogy te úr isten, hát ez is csak kelet-európában történhet meg, náluk is van iskolaorvos meg hasonlók, de teljesen alapszabály, hogy csakis azonos nemű vizsgálhatja a diákot.

Értem a gondodat, na de ha bele gondolsz, 15 perc az életedből csak nem jelenti a véget ... vagy netán legrosszabb esetben, évente 1 x 15 perc ... és azt írtad h csak a saját osztálytársaiddal voltatok, azaz eleve egy bizalmi közösségben, ahol ez nem lehet probléma (egy edzés utáni közös tusolásnál is kb ennyit vagytok meztelenül egymás előtt, nem?).

Úgyh én inkább az asszisztens és a doki személyét válogatnám meg jobban (mármint jogszabályilag), csak gondolom, úgyis jönnek a szöveggel, hogy "de nincs rá pénz, nincs rá ember" stb. Kész vicc amúgy, hogy még a jogszabályi követelmények alól is ki lehet bújni nálunk egy állami intézménynek azzal, hogy "nincs rá pénz" (pl kötelező lenne minden iskolának az iskolapszichológus, na de és? kijelentik, hogy tudják, de nincs rá pénz, téma lezárva :D ez ma magyarország. ugyanez van iskolaorvoslás terén is, azaz örüljenek, ha találnak vkit, nemhogy még válogatni ...)

2014. dec. 13. 10:29
 75/92 anonim ***** válasza:

"Értem a gondodat, na de ha bele gondolsz, 15 perc az életedből csak nem jelenti a véget ... "

Persze, ez oké, és igaz, nem lett tőle semmi maradandó lelki bajom.

Csak továbbra sem értem: ilyenkor miért nem elég arra az 1 percre letolni az alsót, amíg a nemi szervet vizsgálják, miért kell az egész 10-15 perces procedúrát anyaszült meztelenül végigcsinálni?????

2014. dec. 13. 14:28
 76/92 anonim ***** válasza:
Meg most nem azért, de a drága doktor úr idejéből sem rabolt volna el sok pluszt az a pár másodperc, amíg letolom és felhúzom az alsómat. A többi vizsgálathoz viszont miért kellett egy szál semmiben lennem???
2014. dec. 13. 14:31
 77/92 anonim ***** válasza:

hát mert gondolom, addig is szemlélgette a testedet, hogy minden rendben van-e ...

Mindig azt írják itt a fiúk, hogy az enyhébb szűkület úgyis csak merev állapotban látszik, akkor lehet h a ti dokitok arra várt, hogy merev legyen a 15 perc alatt, és úgy megnézhesse ... nincs jobb tippem.

2014. dec. 13. 17:31
 78/92 anonim ***** válasza:
A testtömeg ellenőrzésének eredményét meghamisítja a ruha okozta túlsúly.
2014. dec. 13. 22:56
 79/92 anonim ***** válasza:

Ez hül yeség,ha csak alsónemű van bármelyik személyen az csak pár dekát nyom,én már kipróbáltam.Suli orvos elé eleve alsónműbe megye be mindenki,tehát az csak pár deka különbség.

48%-os az meg amit te írtál hogy arra várt a doki hátha feláll,bocsi de elég perverznek tűnik,pont hogy olyan zavarba jönnek még az urológusnál is sokan hogy összemegy nekik,nem hogy feláll.Hidd el erről igen sokan írtak.

Alap vizsgálatokhoz meg nem kell levetkőzni meztelenre,elég alsóneműre bőven látni az egész testet,főleg ha utána máshol is kutakodni akarnak.

2014. dec. 19. 20:04
 80/92 anonim ***** válasza:

48%-os még annyit hogy gondoljál már bele nincs az iskolákban elég tornaterem,sőt az öltözők is le vannak élve,sok helyen semmilyen működő zuhanyzó nincs,tehát nincs mód se rá,meg idő keret se hogy zuhanyozzanak a tesi után a srácok!

Pont most ment a vita,hogy milliárdokat fizetnek újabb és újabb sport stadionokra,miközben az emberek mivel nem remekelnek finoman szólva a futballisták sem,nem is járnak el rá,és tornatermekre meg nincs pénz,amikor óriási hiány van belőlük.

2014. dec. 19. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!