Tényleg van olyan, hogy iskolaorvosnál meztelenül vizsgálnak? Vagy ezek csak legendák?
figyelj, de honnan szeded ezeket a téveszméidet? milyen sok helyre?
nem lehetne h a témánál maradjunk? olyan hihetetlen irányokba viszed h csak nézek, mi van ...
A kérdésre visszatérve:
Biztos, hogy nem legenda. Legalábbis amikor én általánosba jártam (1990-es évek), akkor 1x, azt hiszem 7. osztályban, volt olyan iskolaorvosi vizsgálat, ahol meztelenre kellett vetkőznünk. És az egész vizsgálat alatt végig pucéron voltam. Igazából ez az, amit ma sem értek. Mert az rendben van, hogy meg kell nézni a heréket is, illetve, hogy nincs-e fitymaszűkülete a fiúknak. De miért nem volt elég arra a kis időre letolni az alsót, amíg ezt megnézik??? Miért kellett nekem végig anyaszült meztelenül lennem az orvos és az asszisztensnő előtt??? Súly, magasság, vérnyomás, lúdtalp, gerincvizsgálat, látásvizsgálat stb. végig egy szál semmiben.
Ma már persze nem vagyok szégyellős és nem zavarna a dolog különösebben, de 12-13 éves kiskamaszként, amikor még mezítláb is szégyelltem mások előtt mutatkozni, akkor bizony nagyon rossz és kellemetlen élmény volt ez az egész. Próbáltam a kezemmel kitakarni a lábam közét, de hát végig nem lehetett azt sem. Legszívesebben sírtam volna. És persze többünket hívtak be egyszerre a várószobába (kis szűk előtér), ahol le kellett vennünk minden ruhát és utána hívtak be folyamatosan egymás után.
Nekünk persze eszünkbe sem jutott tiltakozni, fogalmunk sem volt róla, hogy nem is kellene feltétlenül engedelmeskednünk.
Persze nyilván azért csinálták így a dolgot, mert az idő szűkös volt, futószalagon, minél rövidebb idő alatt végeznie kellett az orvosnak a vizsgálattal és nem akarták, hogy az öltözéssel-vetkőzéssel szöszöljünk és húzzuk a drága időt. Meg hát nem is voltak tekintettel az érzéseinkre.
De a 1990-es éveket író is leírja hogy nem érti hogy mért így vizsgálták meg és igaza van,a többi vizsgálatot meg lehetet volna csinálni normális körülmények között nem állatok módjára és leírja hogy igen is érti a kamaszok helyzetét.Igen is egy normális orvos a vizsgálatokat meg tudja oldani boxerba és amikor erre kerül sor bőven elég lett volna akkor levenni azt.
Erre igen is lett volna idő!
Aki ilyet csinál azt a többi orvos is el szokta ítélni!
A gyerekek nem állatok!
A történetre visszatérve bőven lett volna rá idő,hogy még boxerba mehessen be a gyerek és csak amikor feltétlenül szükség van erre akkor vegye illetve húzza csak majd le az alsóneműt.
Ez nem az idő hiányáról szól,hiszen a boxer levétele,vagy sokszor csak lejebb húzása még fél perc sincs ez arról szól amikor szó szerint le sza rják a gyereket,az embert.
Amikor tesznek rá egy nagyot.
Ez nem idő hiány,erre igen is lett volna idő.
47%-os honnan veszem amit írtam,folyton más utakra irányítod a témát és sok helyen írtál korábban és sok mindent összehordtál már.
Folyton a meztelenségnél kötsz ki,aztán meg a nudizmust hozod a végén ide.
jó, akkor esetleg ismét maradhatnánk a témánál?
1, továbbra se értem, hogy tehát egy teljesen természetes, emberi test látványa miatt miért kell mindjárt "állatok" módjára való vizsgálatnak nevezni bármit ...ez a rögeszméd
2, hogy folyton ott kötök ki? talán mert nekem is ezek voltak a tapasztalataim? csak mi ráadásul nem is 4-5-ösével mentünk be, hanem volt amikor 20-asával abba a bizonyos előtérbe, amit az előző is írt, és onnan szólítottak egyesével, de olyan is volt, amikor hármasával.
3, és igen, az ég világon minden egy szál semmiben történt, azaz szó szerint, még a magasság, súly, látás mérése, minden ...
4, és akkor hogy még megfejeljem, csak hogy ismét le legyek hazugozva, még olyan is volt, hogy egy cseppet se érdekelte a dokit h ki meg hol meg hányan, tök simán hívta már a következő "adagot", amíg az előző, akikkel végzett, még ott diktálta az adminisztratív jellegű kérdéseket az asszisztensnőnek (továbbra is egy szálsemmiben). ha mindennek vége volt, akkor lehetett kimenni és felöltözni.
és így jutunk el oda, h jaj azóta nem alszok és azóta pszichológushoz járok, mert annyira a lelkembe tapostak ... az ész megáll na. Igazad van, van olyan, ahol meg egyáltalán nincs semmi vizsgálat, de attól még igenis betegesnek tartom, hogy valaki a saját nembéli társai előtt ilyen mértékben szégyenlős legyen. Azért én az ilyen fiataloknál kapásból elrendelnék egy pszichológiai szűrővizsgálatot, mert ez egyszerűen túlzás, és később igen komoly gondjai lehetnek az antiszociális magatartása miatt, tehát az ő érdeke ezt minél előbb a helyére tenni.
De figyelj már senki nem írta hogy ettől egy életre lelki beteg lett volna!
Csak ha valami úgy zajlott le bárki életében hogy az nem korrekt akkor az megmarad az emlékekben,ahogy a jó úgy a rossz emlékek is sokszor megmaradnak.
Aki leírta a történetet az sem írt ilyesmit,hogy életre szólóan tönkre ment volna,meg más sem írt ilyesmit.
Még aki leírta hogy tök szégyenlős alapból az sem írt olyasmit hogy hú ha én depis lettem ettől!!!
Hagyjad már az emberi test látványa szót!
Sok féle ember típus,test,testforma,testi adottság,jellegzetesség van,két egyforma test nincs.
De a legtöbb ember nem szívesen vetkőzik le teljesen más előtt ha orvosi vizsgálatról van szó.Erre vonatkozóan is vannak szabályok,jogok leírva amiket be kellene tartani!
Ott nem beszélhetünk emberségről ahol ezt számba sem veszik.
Attól mert te 47%-os bárki előtt letolnád és vizsgáltatnád magad attól elég sokan nem!
És a többi emberre is oda kell figyelni és tiszteletben tartani az érzéseit,a véleményét!
Le vannak rögzítve jogok amik mindenkit megilletnek és ha ezeket nem tartják be akkor nem mondhatjuk hogy ember számba vettek bárkit is.
"Aki leírta a történetet az sem írt ilyesmit,hogy életre szólóan tönkre ment volna"
Pontosan, sem én, sem más nem szenvedett el emiatt semmiféle lelki sérülést. Csak egyszerűen rossz és kellemetlen volt, megalázó és értelmetlen. Amikor kamaszkorban amúgy is alapból nagyon szégyenlősek a gyerekek, én legalábbis az voltam. És akkor állnom kellett több osztálytársam előtt a váróban meztelenre vetkőztetve, aztán bent egy idegen orvos és egy asszisztensnő előtt úgy, hogy semmi ruha nem volt rajtam, kint volt a fütyim is előttük. Legszívesebben elsüllyedtem volna a föld alá.
63%-os én tökéletesen megértelek,nem helyén való és mivel már felnőtt vagy,nem tudom van már gyerek,de ha még nincs és lesz akkor te már tudsz az ellen tenni hogy ilyen többé ne forduljon elő.
De amit te is leírsz azt képtelen a 47%-os felfogni,ő helyén valónak találja az ilyen bánásmódot.
Igen is megmarad az emberekben a rossz élmény ha érzi hogy valami nagyon helytelen volt.És amit leírtál az az volt!
Meg van a véleményem az ilyen orvosokról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!