Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tényleg van olyan, hogy...

Tényleg van olyan, hogy iskolaorvosnál meztelenül vizsgálnak? Vagy ezek csak legendák?

Figyelt kérdés

2014. aug. 12. 09:41
 11/92 anonim ***** válasza:
46%

15/F !

Anyukádék megvártak kinnt vagy ki kísért el az alkalmassági vizsgálatra?(mert gondolom ez alkalmassági vizsgálat volt)

És elmondtad otthon anyukádéknak,szüleidnek hogy mi volt bennt az orvosi szobában?

Nem csináltak a szüleid semmit sem?

Mit szóltak hozzá?

És ki mondta neked hogy ha nem mutatod meg akkor nem leszel alkalmas az iskolához?

Rákérdeztél hogy mi van ha nem veszed elő?

Azért igen is megalázó hogy vedd elő két nő előtt én úgy gondolom akárki akármit is mondhat.

2014. aug. 15. 11:05
 12/92 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező neked mi a véleményed az egészről?

Mit gondolsz hol kellene egy határ húzni?

Neked mi túlzás és szerinted hogyan kellene az egésznek zajlódnia?

Érdekelne az nézeted.

2014. aug. 15. 21:23
 13/92 A kérdező kommentje:
Hát szerintem ez már nem az iskolaorvos hatásköre ezek az intim vizsgálatok.
2014. aug. 16. 09:20
 14/92 anonim ***** válasza:
46%
Én is így vélem és szerintem akármilyen szakemberhez mész ott sem meztelenül fogják majd ezen intim vizsgálatokat elvégezni és még önszántadból is mész oda.
2014. aug. 16. 20:12
 15/92 anonim ***** válasza:

ciki, ciki, de hasznos és mellesleg kötelező.

majd nagyként meg lehet perelni az iskolaorvost amiért nem vett észre vmit....

2014. okt. 17. 22:49
 16/92 anonim ***** válasza:
33%

Senki nem perelt még egy orvost sem.

De nem kötelező,ha az lenne akkor minden iskolában és mindkét nemnél elvégeznék,hiszen nincs kiemelve hogy fiúkra el kell végezni,lányokra meg nem.

Ez törvényileg úgy van leírva hogy az iskola orvos a testi fejlődést megvizsgálhatja,(tehát van rá lehetősége,de nem kötelező azt meg is tennie)és sok suliban el is hagyják a vizsgálatot,sőt vannak olyan gyerekorvosok is aki mellette iskolaorvosként is tevékenykednek akik szintén úgy gondolják hogy ezeket a vizsgálatokat ovis korban kell elvégezni iskolában már nem helyén való.

Ami még fontos az nem vizsgálat hogy vedd elő a lompost és húzd magadnak hátra,meg emeld meg a heréd.A herét szakorvos áttapintja.Ez nem vizsgálat.Egy here megemeléséből és fityma hátrahúzásából nem fog kiderülni sok minden:-)

Az orvosra visszatérve ha a diák azt mondja hogy nem ,ezt a vizsgálatot kihagyon akkor az orvos nem tud mit tenni.

Senkit nem kötelezhetnek meztelen vizsgálatokra és here és fityma vizsgálatra sem.Ha kötelező lenne,ahogy a nemi fejlettség vizsgálat akkor mindkét nemnél és mindehol csinálnák.

2014. okt. 22. 10:59
 17/92 anonim ***** válasza:
a 15/f vagyok anyukammal mentem de o konkretan le se szarta apukam meg annyir kiakadt hogy fel akarta jelenteni meg bemenni a dirihez de lebeszeltem mert kirugnak
2014. okt. 24. 09:29
 18/92 anonim ***** válasza:
ja es ujra 15/faz orvosnal megtagadtam azt mondta az orvos hogy akkor rairjak a papirra hogy alkalmatlan vagyok es mehetek masik suliba
2014. okt. 24. 09:30
 19/92 anonim ***** válasza:
46%

15/f ezt na hagyjátok az iskolából nem küldhetnek el ezt hidd el,de ha nem álltok most ki magadért akkor nem lesz semmi változás,akár több szülőt is magatok mellé kellene állítanotok és akkor célt érnétek el.

Nem kell mindent lenyelni,az orvos meg csak kamuzott mert a legrosszabb esetben azt írhatja a papírodra hogy nem vettél rajta részt és akkor magad válaszhatsz orvos és tőle hozhatsz igazolást.

Nem semmi egy anyád van akkor!Apád normálisabb sokall!

Az orvosok csak szívatni szoktak,elő jönnek mindenféle szöveggel hogy rávegyenek titeket.Volt tanár is aki OMbudsmanhnoz is írt emiatt és köziránytűt ha beírod ott foglalkoztak is az írásával!

Van orvosválasztási jogod is,akár a saját háziorvosod is elvégezheti a vizsgálatokat,vagy akit magad választasz!

De ne hagyjad magad,menjél utána a dolgoknak és nézzetek utána akár többen összeállva hogy mire tudtok jutni.

Apádnak meg igaza van,mert egy csomó suliba nincs ilyen vizsgálat,és az igazgatóval kellett volna meg osztályfőnökkel akár több szülőt maga mellé állítva beszélnie erről a témáról.

Hogy lányoknál sem végeznek ilyen jellegű vizsgálatot,ott hogyan lennének felháborodva akkor fiúknál hogyan gondolják az egészet és felhozni témaként.Beszélni róla.

2014. okt. 25. 19:07
 20/92 anonim ***** válasza:
33%

az orvos ezzel nem fenyegethet és nem rúghatnak ki érte a suliból.De az apukád jól gondolta és igaza van,igen is beszéljen erről az igazgatóval és ha talál több szülőt aki ugyanezen az állásponton van akkor már el tudtok indulni.

Csak ne hagyjad magad!Mond meg az orvosnak hogy nem írhatja rá hogy alkalmatlan vagy,hiszen egy vizsgálatot tagadtál meg.Mutasson papírt ami ezt mutatja hogy igaza lenne!Ez fenyegetésnek minősül..

Csak ne hagyjad magad!

2014. okt. 25. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!