Az orvosok a határértékek szigorításával csak beteggé teszik az embereket?
Állandóan megy a vita a különböző határértékeken például vérkép esetében nagyon sokszor vannak olyan határértékek, pl koleszterin, vércukorszint (5.5 , 6.0 közötti tartomány), vese működés (gfr 60 és 90 közötti szürke zóna) ami vita tárgya hogy hol húzzuk meg a határt.... melyik értéknél?
Sok ember már egy 5.8as éhomi értéktől betegnek érzi magát vagy egy 70es értéktől ő már veseelégtelen, közben nagy eséllyel semmi baja nem lesz csak a feleséges stressz az egész... látom internetes csoportóban hogy mindig megy a hiszti kisebb eltéréseknél is van hogy a félelmet meg a parát tudják manapság az orvosok kelteni én úgy vettem észre sokszor azaz érzésem amúgy jobb ha az ember már el sem megy egy vérképre csak felesleges stresszel jár az egész

Nálam a kisebb eltérésekre azt mondják, nem kell vele foglalkozni, vagy korral jár. Legfeljebb a következő vérképnél figyelik romlott-e a helyzet.
Egy éve a vérvételkor pl.magas volt a koleszterinem, mondták, hogy figyeljek az állati zsírokra. Lecseréltem 1.5-ös tejre a 2.8-ast (reggelente mindig aludttejet eszem zabpehellyel) máson nem is változtattam, és most már normális lett.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!