Miért nem tudnak leszokni az emberek a dohányzásról?
Miért kéne leszokni?
A saját életem, a saját döntéseim, ha nekem ez örömöt okoz, akkor engedtessék már meg, hogy csináljam.
Az élet apró örömei.. egy hajnali kv mellett rágyújtani, és gondolkozva elszívni egy szál cigit.
Egy finom ebéd után, újra egy szál cigi.
Idegesség esetén is jól jön, segít lenyugodni.
Mindent le lehet tenni, csak igazából nem akarjuk.
Mindenki eltudja dönteni, hogy használja vagy nem.
"Drogszakos" voltam, mi azt tanultuk, hogy a cigaretta olyan erős függőséget okoz, mint a heroin.
Persze nem a nikotin része...
#1 Igazad van, de pl. az én papám (már meghalt) egyik napról a másikra szokott le, mert vért köhögött, és azt mondta az orvosa, hogyha nem szokik le, akkor meghal. Kb. szakasztott ugyan így szokott le egyik napról a másikra a volt osztályfőnököm. Csak az a baj, hogy sokan akkor sem akarnak leszokni róla, ha az életük van veszélyben. Ezért is veszélyes rászokni.
A kérdezőnek meg üzenem, hogy ne egyen kenyeret. Vagy kolbászt, vagy sajtot. Vagy valamit, amit szeret. Ne egyen soha többet. És amikor látja, hogy van a hűtőben, és nagyon kívánja, akkor majd meglátom mennyire tudsz ellenállni neki. Na így vannak a dohányosok is. Csak ők egy káros dologra szoknak rá. Azt ajánlom, hogy SOHA, de SOHA ne akarj rászokni a cigire, akkor sem, ha azt akarod bizonygatni, hogy mennyire könnyen le tudsz szokni, vagy hogy könnye ellenállsz neki. Mert NEM ÁLLSZ ELLEN NEKI! Épp ezért inkább soha ne is szívd! Félelmetesen sok pénz elmegy vele, és csak tönkretesz.
Mert a dohányzás, egy (tanult)szükséglet! És nem függőség, ahogyan azt a legtöbben "tanulták".
A szükségleteinket pedig, nem tudjuk akaratlagosan szabályozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!