Hogyan tudnék leszokni a dohányzásról?
Figyelt kérdés
31 éves vagyok, 16 éves korom óta dohányzom. A gond ugye az, hogy hihetetlenül szeretek dohányozni. Tisztában vagyok vele, hogy mennyire büdös, egészségtelen, drága, de sajnos nem érdekel, mert mindezt felül írja a függőség. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy nem dohányzom, annyira hozzátartozik a mindennapokhoz, az egész lényemhez. Van két kisfiam ( mellettük zárt térben soha nem dohányzok ), a terhességek, szoptatások alatt letettem a cigit. Az első gyermeknél agyban is sikerült leszokni, nem is hiányzott a bagó, sajnos mégis visszaszoktam. A második terhességnél agyban nem engedtem el a bagót, szenvedtem, így megint dohányzom. Most viszont változtatni kezdtem magamon. Nagyon egészségesen eszem, heti háromszor járok személyi edzőhöz, sokkal fittebb, energikusabb vagyok. Nagyon szeretnék megszabadulni a cigarettától, hogy úgy érezhessem, tényleg mindent megteszek az egészségemért. De sajnos még nem érzek erőt ahhoz, hogy leszokjam róla. Hogy kéne kezdeni? Csökkenteni, gyengébbet szívni? Tapasznak, nikotinos rágónak van értelme? Vagy lehet pótolni az érzetet pl. rágóval, répa rágcsálással? Félek, hogy mindig kívánni fogok valami pót cselekvést...2016. jún. 4. 22:21
1/7 anonim válasza:
Én már 4 hónapja nem cigarettázok, és nagyon egyszerű volt leszokni, és nem is szenvedtem a leszokás időszak alatt. Beteg lettem, és 2 hétig köhögtem stb. Nem is esett jól cigarettázni ez idő alatt, így hanyagoltam, és azóta nem dohányzom. Mostanában kezdett el újra csábítani, de egyszerűen csak megparancsoltam magamnak, hogy ha most már 4 hónapot kibírtál gond nélkül, akkor innentől már gyerekjáték lesz az egész. A helyzet az, hogy az is. Egyszerűen elhatározod, és leteszed. Nekem az elején mindig volt nálam egy doboz cigi, 1 hónapig volt nálam, majd oda adtam a testvéremnek a kedvenc öngyújtómmal együtt, és kész. A baráti körömben mindenki cigarettázik, de így sem szenvedek. Sőt, volt hogy zavart is a füstje. Figyelj, ha nagyon le akarsz szokni, akkor ezt elhatározod magadban MOST azonnal, 1 hónapig magaddal hurcolsz egy doboz cigit, DE EGYSZER SEM szívsz, és ha ez az 1 hónap megvan, akkor onnantól már bármti csinálhatsz, nem fogod kívánni. Viszont, ha megszeged ezt az 1 hónapos dolgot, és ellent mondasz a saját fogadalmadnak, azzal egy életre elrontottad a lehetőséged, hogy leszokj, mert ha egyszer megszeged a szavad, akkor másodszorra még könnyebben megszeged, és tulajdonképpen semmit nem fog érni a fogadalmad. Tehát MOST azonnal elhatározod, hogy soha többé nem cigarettázol, magadnál tartod a cigidet, de nem szívsz mostantól SOHA! Ha mégis, akkor elrontottad az esélyed, ez járjon a fejedben! Semmilyen stressz szituáció nem lehet kifogás arra, hogy mégis rá kell gyújtanod, mert az utóbbi 4 hónapban én is borzasztó dolgokon mentem keresztül, és nem nyúltam a cigihez! Csak akaraterő a kérdése, és ha elsőre nem fogod letenni, akkor valószínűleg soha. Ez járjon a fejedben! Kívánok hozzá sok szerencsét, akaraterőt, és kitartást!!
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nem kezdtél el cigaretta helyett többet nassolni, nem hiányzik "valami"? Én félek, hogy valahogy mindig hiányérzetem lesz. Félek, hogy az elején egy idegbeteg sárkánnyá változom...
2016. jún. 4. 22:48
3/7 anonim válasza:
De, az elején hiányzott, de mostanra már olyan, mintha soha nem is cigiztem volna kaja után meg hasonlók, már elmúltak ezek a beidegződések, hogy egy jó kajak után elszívok egy jó cigit :D
Egyébként most cigizés helyett, ha unatkozok akkor inkább kajálok igen, de nem igazán híztam meg a cigaretta elhagyása óta. Tanulj meg parancsolni magadnak, és betartani a szabályaid. Arra figyelj, hogy egyszer se szegd meg őket, mert akkor semmit sem fognak érni utána.
4/7 anonim válasza:
Ha megengetheted magaadnak, akkor irasd fel dokival a chaampix nevű gyógyszert. Ez működik, nem nikotin alapú, hanem vareneklin a ható anyag. 10 év kemény dohányzás utánn lerántott a cigiről.
5/7 anonim válasza:
Keresned kell hobbikat, mert a dohányzás mint eddigi pótcselekvésed el fog tűnni. Én mikor leszoktam elmentem kondizni. Valaki meg motorozni kezdett. Az elvonási tünetek csak 3-4-5-6 napig vannak jelen utána teljesen megszűnnek.
7/7 anonim válasza:
Hú, sztem Champixot ne válassz, én próbáltam és teljesen kikészültem tőle. Depressziós lettem és ahogy megnéztem a mellékhatásokat még komolyabb is történhetett volna. Én az Allen Carr módszerrel szoktam le, pont láttam is nemrég egy cikküket, ami arról szólt, hogy le tudok-e szokni, ha nem akarok. Megkerestem neked.: [link] Remélem segít. Üdv. K.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!