Hogyan lehet a legegyszerűbben leszokni a dohányzásról, kinek mi a titka aki (K) már leszoktak a cigiről?
Átgondoltam, elhatároztam, letettem. Majd elmentem a boltba ropit venni. Onnantól ezt kezdtem el rágcsálni, majd miután meguntam a ropit, szotyizni kezdtem. Amióta letettem a cigit, egyszer sem szívtam és kerülöm a passzív dohányzást is. Ennek 5 éve.
Minden jobb lett: a lépcsőn is könnyebben megyek fel, probléma nélkül tudok sportolni, a reflux is jobb lett, nem vagyok büdös, a szám sem, ruhám sem, bőröm sem és a cigizésből megspórolt pénzen letettem a jogsit, vettem egy autót, meg még mást is.
Sok sikert neked is a cigimentes élethez.
Nincs titok.
Egyik nap úgy döntöttem, hogy nem szívok többet. Ennyi.
Kerültem egy ideig az olyan helyeket, ahol általában mindig dohányzom, pl. bulik.
És mindig volt nálam egy doboz cigi. Valahogy olyan jó érzet volt, hogy bármikor rágyújthatnék, ha akarnék, de nem akarok.
Én másfél dobozról 3x próbáltam leszokni, kínlódtam mint az állat, szánalmas két hónap volt a legtöbb, amit bírtam. Az akaraterőm sajnos kevés volt hozzá.
Aztán végül szenvedés nélkül, két hét alatt átszoktam az e-cigire. Az e-cigit még nem próbáltam letenni, de szerintem nem is fogom. A lényeg hogy a káros hatások, rákkeltő anyagok 90%-ától megszabadultam, a maradék 10% (ha egyáltalán) már nem igazán érdekel.
Az e-cigivel való leszokás nagyon egyszerű, a kérdés csak az, hogy te leszokásnak veszed-e. Ártalomcsökkentésnek, első lépésnek tökéletes.
"A cigit elvonási tünetek nélkül nem lehet abbahagyni, mivel a tested, és az agyad ordítani fog a nikotinért!"
Ez viszont, egy oltári nagy baromság! A nikotin csak egy mítosz. Soha, senki nem a nikotin miatt szokik rá a dohányzásra. Azok akik rászoknak, még mielőtt kipróbálnák, hogy milyen a cigi, már előtte eldöntik, hogy ők bizony dohányozni szeretnének. (De, ez nem nem egy tudatos döntés.) Később pedig annak ellenére, hogy borzalmasan rossz dohányozni, addig gyakorolják, amíg meg nem TANULJÁK megszeretni. Ennyi!
A nikotin csak egy magyarázat, mivel a mai napig nem értik a dohányzás "mechanizmusát".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!