Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nem tudok leszokni a dohányzás...

Nem tudok leszokni a dohányzásról! Tudna-e nekem tanácsot adni valaki?

Figyelt kérdés
Erősen rászoktam a cigire. Próbáltam letenni a cigit, de nem ment,mert túlságosan parázós fajta vagyok és ha elő jön a pánikbetegségem (ami félelem mindentől . mindentől ami új dolog. Szédülök , ideges leszek és reszketek + sokszor légszomjam van a para miatt) rögtön egy újabb cigi elszívásához vezet , ami mindig megnyugtat. Nem tudom hogyan oldhatnám meg ezt az egészet. Már engem zavar , hogy folyton a cigihez nyulok. Szeretnék tanácsot kérni , hogy hogyan oldhatnám meg ezt a számomra fontos problémát? Előre is nagyon köszönöm a választ !!!
2016. jan. 12. 00:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Champix 3 honapig (orvos kell felirja). A gyogyszer elnyomja a nikotin vagyat, 3 honap alatt a szervezet kiurul, utana mar konnyu tartani, de azert kell egy minimalis akaratero. A vegleges leszokas kb 12 honap, nalam ennyi volt, kb 12 honap utan mar nem kivantam ragyujtani akkor se ha valaki mellettem cigizett. 30 eves dohanyos voltam, napi 2...3 dobozzal.
2016. jan. 12. 00:42
 2/11 anonim ***** válasza:
1-es mennyit híztál, miután letetted a cigit? Én ettől félek :( (N)
2016. jan. 12. 01:43
 3/11 anonim ***** válasza:
60%

Allen Carr módszer sokaknak bevált, én is a könyve elolvasása után hagytam abba.

A gyógyszeres-tapaszos megoldással (szerintem) az a baj, hogy másféle függőségre szoktat rá azért, hogy az előzőről nagynehezen le tudj mondani...

Nem véletlenül Allen Carr módszerének a legmagasabb a leszokási aránya és ezt ismerősök körében is tapasztalom.

2016. jan. 12. 03:36
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !
2016. jan. 12. 11:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy képes vagy letenni!
2016. jan. 12. 11:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Az egy butaság hogy a vigi megnyugtat. Nem nyugtat meg, épp ellenkezőleg. Azért érzed hogy megnyugszol mert ezt szimplan bemagyarazod magadnak. Idővel a dohányzás csak rontani fog a helyzeteden. Én teljesen egészséges voltam, dohanyoztam és merevedési zavarom lett töle, ami sulyos szorongást eredmenyezett. Emiatt leszoktam es eszem ágába sincs visszaszokni.
2016. jan. 12. 13:47
 7/11 anonim ***** válasza:

#2 pontosan 10 kilót

de csak a sör miatt, na meg a vacsorázas, amig cigiztem nem volt étvágyam.

2016. jan. 12. 16:50
 8/11 anonim ***** válasza:
#3 a Champix nem okoz semmiféle függőséget.
2016. jan. 12. 16:53
 9/11 anonim ***** válasza:
Értem, (véleményem szerint) mindenesetre szerencsésebb gyógyszer/tapasz/rágó/stb nélkül csinálni.
2016. jan. 12. 17:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Én nem bírtam leszokni gyogyszer nélkül. Többször próbáltam de 24 óránál tovább nem bírtam ki.
2016. jan. 13. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!