Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan csökkentsem a napi...

Hogyan csökkentsem a napi cigi adagom?

Figyelt kérdés

Adnátok tippeket?

Csökkenteni akarom pár szállal, NEM pedig teljes lerakni!

2016. szept. 23. 19:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Próbálj kevesebbet szívni.
2016. szept. 23. 19:32
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Csökkentsed pár szállal.
2016. szept. 23. 19:59
 3/11 A kérdező kommentje:
Sokat segítettetek...
2016. szept. 23. 21:18
 4/11 anonim ***** válasza:
Pedig ez ennyi, ha ezt akarod. Nem egyszerű, teljesen letenni könnyebb. Halogatni kell, elterelni a figyelmed, megszokni, hogy kevesebb is elég.
2016. szept. 23. 21:52
 5/11 anonim ***** válasza:
Mennyit szívsz?
2016. szept. 24. 12:28
 6/11 A kérdező kommentje:
napi 10-13 szál.
2016. szept. 24. 18:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
az nem olyan sok én is annyit szívtam... visszamentem kis időre sportolni és letettem cukorkáztam helyette....... és most már lassan egy éve nem dohányzom igaz összesen majdnem 4 évet dohányoztam..... nehéz volt, de megérte abbahagyni.
2016. szept. 24. 18:40
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű. Mit érzel, amikor cigizned kell? Mi az, amiért nem tudsz ellenállni neki? Vajon tényleg a cigi "vonz" téged, és nem csak azért szívod, mert lent az udvaron a haverok is szívják? Tudod, sokszor a dohányos azért gyújt rá egy ciigre, amiért sokan a mobiljukhoz nyúlnak, mintha csinálnának rajta valamit. Közben csak bámulják a képernyőt. Ezzel akarják mutatni, hogy ők csinálnak valamit. Pedig valójában nem. te is gondolom már észrevetted ezt. na, sok dohányos ugyanezért gyújt rá olyan sokszor. Néz valaki a buszmegállóban? Na, rágyújtok, hogy lássa csinálok valamit. ideges vagyok? na, rágyújtok, hogy levezessem az idegességem.bar sajnos nem igazán lehet dohányzással levezetni.

A dohányosok mindig indokot találnak arra, hogy dohányozhassanak. Te mindig találj indokot arra, hogy ne dohányozz. "Gyere le, szívjunk el egy cigit." Mire te: Bocsi, de most nem érek rá, mert...." akármi. Akár már előre eltervezheted, hogy mit akarsz csinálni, amikor mások dohányozni fognak. Te sose érj rá dohányozni.

Ha mégis ott vagy a csoporttal, és dohányoznak, akkor se gyújts rá. Nézd, hogy ők hogyan dohányoznak, és képzeld magad a helyükbe. Képzeld el, hogy te most egy jó kiadós cigit elszívtál. Ha kérdezi, hogy miért nem szívod, akkor megmondod, hogy azért, mert le akarsz szokni róla (akkor is ezt mond, ha csak csökkenteni akarod a napi adagot). Ha megkérdezik miért, akkor mond, hogy mert pocsék, csak rászoktál. Nyilván sokan lehülyéznek majd, hogy miért tartod pocséknak, amikor "megkönnyíti a lelket, meg mintha átmenne valami a testen"... tudom, mindig ezeket szokták felhozni. Mintha valami túlvilági érzést éreznének. Ez olyan kb. mint amikor a levágott karú illetőnek csökkentik a fájdalmát. Az illető szinte túlvilági gyönyört és könnyedséget érez, amikor nem fáj neki. De valójában ez a túlvilági könnyedség maga az alapállapot, amikor nem érez semmit. Érted már? A ciginél is így van. Nem érez ő semmi megkönnyebbülést. Csupán már nem olyan rossz neki. Ha csinálsz valami mást, amikor dohányoznod kell, akkor elvonod a figyelmed.

De egy valamit nem értek. Miért csökkenteni akarod a napi adagot, és miért nem akarsz végleg leszokni?

2016. szept. 24. 18:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Próbálj kevesebbet szívni pl ötöt, tehát 10alatt legyél.

Milyen fajtát szívsz?

2016. szept. 24. 18:54
 10/11 anonim válasza:
Úgy rakj le pár szálat hogy amikor egy kicsit rádjön akkor bekapsz egy marék hántolt napraforgót és rágd egy kicsit tovább mint amúgy szokás. Nekem bevált :)
2016. szept. 25. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!