Hogyan szokhatnék le a cigiről?
Helló!
Nekem sikerült :) 5 évig dohányoztam, tavaly nyáron szoktam le.
Ez a dolog a fejedben kell, hogy eldőljön. Én pl. nagyon elakartam menni sportolni. Úgy éreztem, hogy a cigi ennek maximálisan az útjában áll, mivel egy kevés fizikai erőfeszítéstől is megfulladok.
De ez a gondolat nekem elég kevés volt. Így valóban elmentem mozogni. Tavasszal elkezdtem geocachingelni. Jó ok volt, hogy kimozduljak otthonról és még lássak is valamit. Egyre többet mozogtam, és egyre kevesebbet dohányoztam. Ez a két dolog összefügg. Kizárja egyik a másikat ^^ Na de napi 4-5 szál még mindig meg volt. Tudtam, hogy meg is marad, ha fejben nem döntöm el: most vége! Az idő tájt találkoztam egy számomra érdekes elmélettel, miszerint a holdállás valóban befolyásolja az emeberek magatartását. Konkrétan itt az újholdra gondolok. Állítólag ha újhold napján kezdesz el valamit, akkor az tartós lesz. Éppen kapóra jött, megpróbáltam hinni benne. Kinéztem a júliusi újholdat, asszem' 22.-ére esett és akkor... hát... cigim nem volt (hónap vége, nem volt rá pénzem^^), így munkatársam kínált, de visszautasítottam és azt mondtam, hogy mostantól nem gyújtok rá. Néztek rám, mint egy hülyére... :D
Egy hétig elég rossz volt. A megszokás szinte követelte, hogy rágyújtsak. De mikor ez rámtört, gyorsan csináltam valami mozgást. Mindegy mi volt az. Lehet fekvőtámasz, felülés vagy csak gyorsabban kezdtem el járni. A lényeg, hogy gyorsuljon a szívverésed és ne kapj levegőt. Mindjárt nem akartam rágyújtani.
És így sikerült. Kezdetben vigyázni kell az alkoholfogyasztással. Vissza kell venni belőle. Nagy a kísértés és könnyebb engedni neki egy szint után.
Eltelt azóta 6 hónap. Újra kapok levegőt, sportolok, jobb a közérzetem, nincsenek rosszulléteim, nem esik le a vérnyomásom vagy a cukrom és pénzem is megmarad. De ami a legfontosabb: elértem valamit, amitől jobb lett az életem. Erre büszke vagyok, önbizalmat ad.
Hát ennyi! Szerintem mozogj. És ha már nem kapsz levegőt, akkor mondogasd magadba, hogy leteszem a cigit, utána mozogj még egy kicsit, hogy végképp rosszul legyél az oxigénhiánytól, utána mondogasd magadba, hogy ez a cigi oka. Utána mozogj még egy kicsit, mondjuk összeesésig... el fogsz gondolkodni. KITARTÁST!
HAJRÁ Kérdező! Én drukkolok neked! Légy kegyetlen magaddal, a szervezeted hálás lesz egy idő után :) (persze addig meghalsz egy párszor^^, de ha fokozatosan csinálod...)
Több mint egy doboz naponta? Atyaég??? Hogy lehetsz még életben? :D
Március 15.-én lesz legközelebb Újhold ^^ (bocs, ezt nem bírtam kihagyni. Sok ember számára nagyon ezoterikus a téma és ezért tartanak tőle, de nem így kell hozzáállni. Ugyanolyan, mint az időjárásváltozás. Jön valami front, egyből hülye leszel. Jön az Újhold, eltudsz kezdeni valamit. A növő Hold pedig energiát ad.)
Hát ennyi.
SOK SIKERT!
Na helló!
Mi a helyzet? El tudtad kezdeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!