Betilthatják a közterületeken a dohányzást. Népszavazást kezdeményezhetnek róla. Vélemények?
Nekem mindkettőtök hozzáállása, ötletei tetszenek (az idiótázás most mindegy, azt én is sokszor megkapom).
Jó téma!
" Ilyen alapon a sportolók sérüléseit se az adófizetők pénzéből kezeljék. Ezen a logikán végighaladva mind a kettő saját magának okozta a bajt."
Ebben igazad van. De még mindig nem érted a lényeget.
Kb. olyan, mintha én azt mondanám:
Igen tiltsák be a dohányzást, azért mert a parlagfű is be van tiltva. (Vagy pontosabban büntetik azt, aki nem irtja ki a saját területén.)
Vagy azt is mondhatnám: Oké, lehessen dohányozni közterületen, de akkor engem meg ne büntessenek már azért, mert a kiskertemben vagy a házam előtt vagy a krumpliföldemen parlagfű is nő.
Engem nem zavar a parlagfű. Igenis tűrje el mindenki, hogy nálam parlagfű van, ha én is eltűröm, hogy a Guszti meg a Juci bagóznak a szűk utcában előttem, mikor én dolgozni indulok...
Hm?
"Vagy hogy hordjál sapkát télen-nyáron. "
Hülye példa. Attól, hogy hordasz-e sapkát vagy nem, senki mást nem zavarsz.
Azzal, hogy pöfékelsz, azzal igen.
Igen, a kipufogóbűz is rossz, de (már leírtam miért...) az még valahol érthető, és az ember tűri, amíg nincs olcsóbb és jobb megoldás... Ergo a szennyezett levegő szívására alapból kötelezve vagyok, te ostoba!
Ugyanilyen a fűtésből származó füst. Te is fűtesz, én is fűtök... Muszáj, télen hideg van. Ki akar megfagyni. Egyelőre nem telik mindenkinek napelemre, tehát te is tűröd, én is tűröm a fűtés okozta levegőszennyezést.
Ha még mindig nem vili:
Az autóval eljutsz valahova, pl munkába.
A fűtéssel megoldod, hogy ne fagyj meg.
A bagóval viszont semmi hasznosat nem érsz el. És ez még nem is lenne baj. A baj csak az, hogy másnak ártasz vele, olyanoknak, akik veled nem teszik ugyanezt...
Ezért jó a tiltás, de mint mondtam a kompromisszumos megoldás is, tehát bagóbódé kilométerenként a nikotinfüggőknek...
A probléma ott kezdődik, hogy te mindenhol be akarod tiltani, mert hozzád fújhatja a füstöt a szél. Kocsmákban tilos, buszmegállókban tilos, játszóterek közelében tilos - bár ezzel egyetértek - és akkor még nem tudom hol tilos. Most jön ez a "közterületen mindenhol tilos" kezdeményezés - ha egyáltalán eléri a célját - te meg jössz azzal, hogy akkor otthon se lehessen, mert feléd fújja a füstöt a szél...Tudod te, hogy a dohány az alkohol mellett mennyi pénzt hoz az államnak? Ez egy dolog, gyakorlatilag már ez visszahozza a kezelések árát. De az, hogy téged zavar, egy dolog. Engem is zavar a sok alkoholista bekrepált májjal, de attól még nem akarom az alkoholt üldözni, és tiltani mindenhol.
Az a bajom az ilyen elvakult anti-dohányosokkal, hogy a gyűlöletük a cigisek iránt elvakítja őket. Számukra mindenért a dohányosok a felelősek. Azért, hogy itt tart az ország, azért hogy ilyenek az emberek, azért, hogy ilyen az egészségügy, mindenért. És ez már kezd unalmas lenni. Elkezdtél üldözni a dohányosokat ilyen-olyan törvényekkel, közben meg az utcára nem tudsz lassan úgy kilépni, hogy ne szúrjanak le. Arról nem is beszélve, hogy tömegeket rúgnak ki a munkahelyükről, hó végén kb senkinek nincs már pénze, de a dohányzás milyen szörnyű...Remélem azért arról nem a dohányosok tehetnek, amiket fentebb írtam. :D
Így nem lehet valakivel vitázni, hogy hisztizik közben. Hol írtam, hogy a dohányosok miatt van minden? Az ilyen kis hülyék szokták aztán leírni hogy "hááát hátmár le akarnak lőni minket csak azért mert dohányzunk ,hát hihetetlen mekkora gyűlölet"...közben meg ha valaki itt feszültséget kelt, az te vagy.
Az eldobált csikkek ki miatt vannak? Engem az zavar. Nem találkozok sok eldobált sörös dobozzal, sem csokispapírral, én millió eldobált cigicsikket látok nap mint nap, ami nekem zavaró. Ha ennyire hülye vagy, hogy nem tudod értelmezni, csak játszod magad, hogy most minden a te hibád, akkor ne próbálj meg ész érveket felhozni, csak folytasd a hisztid.
Én külön tudom kezelni a kulturált, és nem kulturált dohányzókat, de miért tegyem, ha a kérdező is mindenkit egy kalap alá vesz? Annyit írtam, hogy az eldobált csikkek zavaróak, és egyből azokkal azonosított, akik a világ minden bűnét rá akarják sózni. Mint a tanulatlan buta cigányok, akik egyszercsak a putriból telepofázzák a médiát, hogy őket mindenki utálja..
Kérdező, biztos nem vagy még 14éves sem, ennyi idősen nem kellene dohányoznod sem egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!