Mi az oka annak, hogy rengeteg szülő ilyen felelőtlen?
Rengeteg olyan családot ismerek, ahol mindkét szülő dohányzik, úgy, hogy egyik hónapról a másikra élnek, rosszabb esetben hitelük is van, nincs pénzük nem, hogy nyaralásra, de még új ruhákra, gyerek zsebpénzére, házuk rendben tartására sem...
Mi az oka annak, hogy nem szoknak le??
De arra nem gondolnak, hogy ha azt a havi min. 30.000 ft-ot nem füstölnék el, máris jobb lenne az életük??
Meg az egészségükre nem gondolnak? És a gyerekeik egészsége sem számít?
Pontosan ebben a szituációban szenvedek. Mindkét szülőm dohányzik sajnos. Nem tudok enni sem, mert hányingerem van, ha evés közben cigiznek. Undorító, gusztustalanok.
Nálunk nem úgy van, hogy egyik hónapról a másikra, mi egyik napról a másikra élünk. Az összes szomszédnak, és rokonnak, de még a boltba is tartozunk már, mert a pénz, amit keresnek nem elég cigire. Nálunk ne képzeld el, hogy normális kaja van. Mindenből a legolcsóbb, legszarabb, de leggyakrabban már az sem, mert akkor nincs cigijük, ami nem fordulhat elő. Ha nincs cigijük, akkor mindenki hülye körülöttük, csapkod, üvöltöz. Több mint egy éve nem tudtam venni új ruhát. Már a legtöbb ruhám ócska kpott, szakadt, foltozott. De ők feleslegesen semmire sem költik el a pénzüket, csak a legfontosabbra.
Én már ugyan átálltam elektromosra ami olcsóbb, nem károsítja a környezetemben élőket, de.
Én amikor leszoktam 2* annyi pénzem ment el kajára mint amit megspóroltam. A dohányos akkor és annyit eszik amennyit akar, akár egész nap kibírja éhen.
Ez a pénz dolog pont fordítva van, amint leszokik az embernek már akkor kell ennie amikor megéhezik és 3* annyit.
"szükség van egy bizonyos értelmi szintre ahoz, hogy adott dolgokat megértsen egy bizonyos személy"
Ez sem igaz.
Az intelligens ember tudja hogy a dohányzás káros az egészségre, a bölcs nem dohányzik.
"Nem tudok enni sem, mert hányingerem van, ha evés közben cigiznek."
Miért nem ülsz le velük, mondod el nekik és vezettek be egy olyan szabályt hogy cigizés csak a xxx helyiségben van?
Én spec. amíg analógot szívtam kimentem az erkélyre és annyi...
Amikor átálltam elektromosra 500 körül volt doboza.
napi 1-el számolva az 15K egy hónapban. Nah, ettől még ha nem is szoktam le csak átszoktam akkor is többet költök azóta kajára. De inkább arra, nem gond ez nekem, sőt, csak leírom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!