Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet valaki olyan...

Hogy lehet valaki olyan felelőtlen szülő, hogy a gyerekét mózeskosárban szállítja, bekötés nélkül az autóban, ha van autósülése? 2-300 km-t is!

Figyelt kérdés
2012. máj. 8. 14:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%

Honnan tudod, hogy bekötés nélkül?

nekem pl. a mózeskosaram beköthető autóba :-D

2012. máj. 8. 14:46
 2/14 Sókristály ***** válasza:
64%

Kedves 1-es!

Sajnos elég gyakori az a jelenség, amiről a kérdező ír. Nekem is akad olyan ismerősöm, aki csak berakja hátra a mózest, mondván, úgysem lesz semmi baj.

Sőt sokszor látok olyat az országúton, hogy a kisgyerek a hátsó ablakban könyökölve nézelődik. Legszívesebben megelőzném az ilyet, megállítanám, és jól kiosztanám.

Több olyan szülő van a környezetemben, aki a néhány éves gyerekét nem köti ülésbe. Azt mondják, sír benne.

Pedig az egész csak nevelés kérdése. Ha az első pillanattól fogva abban utazik a gyerek, természetes lesz számára. Elő fog fordulni, hogy sír, de hamar beletörődik a dolgok rendjébe. Inkább többször megállok vele, minthogy ne kössem be, és szabadon mozoghasson.

Mielőtt bárki megvádolna, nem csak a szám nagy. 5 gyerekem van. Amikor a legnagyobb született, még nem volt kötelező a gyerekülés, de én már abban vittem haza a kórházból. Azóta is mindig annyi, és akkora üléseink vannak, amilyen éppen kell a gyerekeknek.

A kérdező által említett szülőkről meg csak annyit, hogy kívánom nekik, sohase érje Őket baj, mert azt senki sem érdemli meg, bármennyire felelőtlen. viszont havi 1-2 húzósabb büntetést megérdemelnének, hátha megjönne az eszük.

2012. máj. 8. 15:13
 3/14 anonim ***** válasza:
75%

Egyébként a beköthető mózes nem gyerekülés és büntetnek érte. Ráadásul az is marha veszélyes, nem véletlenül a legjobb a babának a kocsiban háttal menetiránynak, egy gyerekülésbe.

A kérdésben említett szülőkkel meg szívesen megosztanám a rendőrségnél szerzett tapasztalataimat, nem hogy a mózesről, hanem még a gyerekülésekről is. Kívánom nekik, hogy velem és a kollégáimmal se kelljen soha találkozniuk egy baleset helyszínén, aminek ők is részesei. :(

2012. máj. 8. 15:24
 4/14 A kérdező kommentje:

tudom, hogy nincs bekötve! rá is kérdeztem, meg leszúrtam őket...

nincs bekötőszettjük a mózeshez....

annyira haragszom rájuk, komolyan, feljelenteném legszívesebben őket, hogy hátha észhez térnek.

szegény babájuk!!!!

2012. máj. 8. 15:42
 5/14 A kérdező kommentje:
amúgy nekem is beköthető a mózesem.
2012. máj. 8. 15:43
 6/14 Sókristály ***** válasza:
Minden hátsó szándék nélkül kérdezem, hogy működik a beköthető mózes? A kosáron belül biztonsági öv van a babának, mint a babahordozóban? Még soha nem láttam ilyet.
2012. máj. 8. 15:49
 7/14 anonim ***** válasza:
51%
lehet le leszek pontozva, de ha 2-3utcányit megyek kocsival mert átmegyünk a barátainkhoz, én se rakom hordozóba, csak a mózes! nem hinném, h 3utcányi kocsikázásba belehal! nyilván, máshová, hordozóba rakom, alap! még 10km-t se tennék meg mózesbe! de ez a pár utcányi szerintem belefér, hiszen nem 100-al repesztünk....
2012. máj. 8. 18:01
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb baleset városon belül történik, és igen, akár a tőlünk három utcányira arrébb lévő úttesten.

A mózes pedig akár beköthető, akár nem, nem szabályos. A KRESZ, ami Magyarországon irányadó és betartandó, a gyermekbiztonsági rendszerekben engedi szállítani a babákat-gyerekeket. Ebbe a kategóriába pedig nem tartozik bele még a beköthető mózes sem.

2012. máj. 8. 19:19
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

3. válaszoló vagyok.

Azért fel ne jelentsd őket, az ő dolguk, de valóban felelőtlenség. A 3 utcányira megyek dologról, hogy 1 utcával arrébb pár hete volt egy halálos baleset, motoros beledurrantott oldalról egy személygépkocsi, mondanom sem kell, hogy nem a hibás volt az áldozat. :( Ilyenre soha ne adjatok, hogy csak 3 utcát megyek, csak átugrok ide-oda. Nem szabad. Az ördög nem alszik. Az ovi 2 percre van tőlük kocsival éppen 3 utcányira, mindig bekötöm mindkettőt!

És egy kis szemléltetésképpen: 50 km/h sebességnél, normál útviszonyoknál, 17 m a féktáv egy erős fékezésnél. Ez éppen akkora erővel hat egy bekötetlen 5-10 kg-os testre, hogy simán kirepül a szélvédőn.

2012. máj. 8. 20:33
 10/14 Sókristály ***** válasza:

Szerintem sem kifogás ez a 2-3 utcányi távolság. A baj akár a házad előtt is megtörténhet.

Tőlünk kb. ennyire volt az ovi. Pontosan a bejáratnál rohantak bele a férjem autójába. Szerencsére be voltak kötve a gyerekek.

2012. máj. 8. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!