Hogy lehet valaki olyan felelőtlen szülő, hogy a gyerekét mózeskosárban szállítja, bekötés nélkül az autóban, ha van autósülése? 2-300 km-t is!
Honnan tudod, hogy bekötés nélkül?
nekem pl. a mózeskosaram beköthető autóba :-D
Kedves 1-es!
Sajnos elég gyakori az a jelenség, amiről a kérdező ír. Nekem is akad olyan ismerősöm, aki csak berakja hátra a mózest, mondván, úgysem lesz semmi baj.
Sőt sokszor látok olyat az országúton, hogy a kisgyerek a hátsó ablakban könyökölve nézelődik. Legszívesebben megelőzném az ilyet, megállítanám, és jól kiosztanám.
Több olyan szülő van a környezetemben, aki a néhány éves gyerekét nem köti ülésbe. Azt mondják, sír benne.
Pedig az egész csak nevelés kérdése. Ha az első pillanattól fogva abban utazik a gyerek, természetes lesz számára. Elő fog fordulni, hogy sír, de hamar beletörődik a dolgok rendjébe. Inkább többször megállok vele, minthogy ne kössem be, és szabadon mozoghasson.
Mielőtt bárki megvádolna, nem csak a szám nagy. 5 gyerekem van. Amikor a legnagyobb született, még nem volt kötelező a gyerekülés, de én már abban vittem haza a kórházból. Azóta is mindig annyi, és akkora üléseink vannak, amilyen éppen kell a gyerekeknek.
A kérdező által említett szülőkről meg csak annyit, hogy kívánom nekik, sohase érje Őket baj, mert azt senki sem érdemli meg, bármennyire felelőtlen. viszont havi 1-2 húzósabb büntetést megérdemelnének, hátha megjönne az eszük.
Egyébként a beköthető mózes nem gyerekülés és büntetnek érte. Ráadásul az is marha veszélyes, nem véletlenül a legjobb a babának a kocsiban háttal menetiránynak, egy gyerekülésbe.
A kérdésben említett szülőkkel meg szívesen megosztanám a rendőrségnél szerzett tapasztalataimat, nem hogy a mózesről, hanem még a gyerekülésekről is. Kívánom nekik, hogy velem és a kollégáimmal se kelljen soha találkozniuk egy baleset helyszínén, aminek ők is részesei. :(
tudom, hogy nincs bekötve! rá is kérdeztem, meg leszúrtam őket...
nincs bekötőszettjük a mózeshez....
annyira haragszom rájuk, komolyan, feljelenteném legszívesebben őket, hogy hátha észhez térnek.
szegény babájuk!!!!
A legtöbb baleset városon belül történik, és igen, akár a tőlünk három utcányira arrébb lévő úttesten.
A mózes pedig akár beköthető, akár nem, nem szabályos. A KRESZ, ami Magyarországon irányadó és betartandó, a gyermekbiztonsági rendszerekben engedi szállítani a babákat-gyerekeket. Ebbe a kategóriába pedig nem tartozik bele még a beköthető mózes sem.
3. válaszoló vagyok.
Azért fel ne jelentsd őket, az ő dolguk, de valóban felelőtlenség. A 3 utcányira megyek dologról, hogy 1 utcával arrébb pár hete volt egy halálos baleset, motoros beledurrantott oldalról egy személygépkocsi, mondanom sem kell, hogy nem a hibás volt az áldozat. :( Ilyenre soha ne adjatok, hogy csak 3 utcát megyek, csak átugrok ide-oda. Nem szabad. Az ördög nem alszik. Az ovi 2 percre van tőlük kocsival éppen 3 utcányira, mindig bekötöm mindkettőt!
És egy kis szemléltetésképpen: 50 km/h sebességnél, normál útviszonyoknál, 17 m a féktáv egy erős fékezésnél. Ez éppen akkora erővel hat egy bekötetlen 5-10 kg-os testre, hogy simán kirepül a szélvédőn.
Szerintem sem kifogás ez a 2-3 utcányi távolság. A baj akár a házad előtt is megtörténhet.
Tőlünk kb. ennyire volt az ovi. Pontosan a bejáratnál rohantak bele a férjem autójába. Szerencsére be voltak kötve a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!