Hogy lehet valaki olyan felelőtlen szülő, hogy a gyerekét mózeskosárban szállítja, bekötés nélkül az autóban, ha van autósülése? 2-300 km-t is!
Kedves 7. válaszoló!
Lehet te nem 100 -al mész de bármelyik kanyarban akad egy barom aki 100 vagy többel megy vagy csak nem figyel annyira és beléd megy.... és már meg is van a baj!!!
Inkább használd as hordozót még ha 2-3 utcáról van szó.
Én mindig bekötöm a gyerekülésbe mindkét gyereket(mikor kicsik voltak a hordozót)!
Főleg, hogy az unokahúgaim életét az mentette meg mikor felborultunk a kocsival!
Azoknak akik nem kötik be mert nem történhet semmi, vagy épp csak a szomszédba ugrok át és nem vagyok száguldozó!! Érdemes olvasgatni! A gyereketek életével játszotok és ha baj lesz a kifogásaitok nem segítenek!!!!! A km/h-t nézzétek!!!!
Gyerekeink biztonságáért a felelősséget mi viseljük, ők erre képtelenek. Az előrelátó szülő már a kicsi megszületése előtt beszerzi a baba szállításához nélkülözhetetlen biztonsági gyermekülést.
"Az egészen pici babáknak hátrafelé kell nézniük az autóban, hogy egy esetleges karambolnál a nyakukat érő rántást felfogja a gyermekülés. Sok szülő ösztönösen szeretné az ölében tartani a gyereket, ez azonban életveszélyes: a Michigani Autópályabiztonsági Intézet töréstesztjeinek során kiderült, hogy még akkor is kiszakítja kezükből a gyereket az ütközés ereje, ha a felnőtt tudja, hogy jön a karambol. A kutatók egy hat hónapos csecsemőnek megfelelő méretű babát teszteltek biztonsági övvel rögzített férfiakkal és nőkkel, 24 és 48 kilométeres óránkénti sebességnél történő ütközésnél: egyikük sem tudta megtartani kezében a "gyereket", mely a műszerfalba csapódott. Az is előfordulhat, hogy ütközésnél a gyerek a felnőtt teste és a műszerfal közé szorul és összenyomódik, egészen kis csecsemőknél pedig az az erőhatás is végzetes lehet, ami a nyakukat éri az ütközésnél, hiszen ilyenkor még nem tudják tartani a fejüket. Hasonló okból nem ajánlják a menetiránynak oldalt rögzített mózeskosarat sem, mivel ebben is túl nagy oldalirányú rántás éri a gyereket.
A fentiekből is látható, hogy rendkívül veszélyes dolog ölben hazavinni a gyereket: autós családoknak amúgy is muszáj lesz gyerekülést vásárolni, az autó nélküli szülők pedig erre az alkalomra kölcsönkérhetnek egy autós hordozót. Sajnos a kresz megengedi a taxiknak (és a mentőautóknak), hogy gyerekülés nélkül szállítsák a gyerekeket, így nem tudunk gyereküléssel felszerelt taxit kérni a kórház elé. Annak azonban semmi akadálya, hogy a sajátunkat rögzítsük a hátsó ülésen."
"Az újszülött kórházból történő hazaszállítása régen "mózeskosárban" történt, ami manapság már nem éppen a legbiztonságosabb szállítási-technikák közé tartozik, mivel a kisded nincs megfelelően rögzítve, így érzékeny, gyenge teste "himbálózik" ide-oda, kitéve különböző sérülések veszélyének. A baba biztonságos rögzítése érdekében fejlesztették ki a gyártók a bébiüléseket, a "bébikagylókat". Ennek alkalmazása során a gyermek stabil, rögzített testhelyzetben van, így lényegesen kisebb mértékű sérülésveszélynek van kitéve, mint a régi "mózeskosár" használata során. A bébiülések bekötése az első ülésen csak menetiránynak háttal (működő légzsák esetén tilos!) vagy a hátsó ülésre a menetiránnyal merőlegesen az autó hárompontos biztonsági övével történhet."
Vigyázzatok a gyerekekre!!!!!!!!!!
Nem tudom olvassa-e valaki ezt,már látom majdnem egy éves a kérdés. Én épp egy autóba beköthető mózesen gondolkozom.Németországban élünk,májusban visszük haza a fél éves babánkat.a hordozó nem túl kényelmes szerintem neki,akkora meg fogja közelíteni a 8 kilót.750kmeren keresztül nem szeretném félig ültetve kocsikáztatni.néztünk már nagyobb gyerekülést,de az mind 9 kilóstól van,mind pedig akkortól,ha tud ülni. nem gondolom magam ezért felelőtlennek,bár még nem is vettem meg,nézelődök.egyrészt tény,hogy a hordozó nem túl kényelmes sztem neki 6 órán keresztül.ha óránként megállunk vele kb 10 percre sztem az se segítene sokat.
A Römernek van olyan mózese,ami beköthető,és abban a baba is beköthető,azt itt engedélyezik.A vicc,hogy Mo-n az ADAC általi gyerekülés lista az elfogadott,mely egy német szervezet,az itt engedélyezi ezt a mózest.
persze a biztonsága az első,aztán a gerince,de mivel belül is van párna rész,az ütközéskor nem dobálná a fejét
Nemcsak a Römere, a bebe confort Windoo ill. Perlude mózesei is beköthetőek, plusz benne a baba (2pontisan)
Ill. a maxi cosi mózese is (dreami).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!