Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Csak szerintem nem normális?

Csak szerintem nem normális?

Figyelt kérdés
beszélgettem egy ilyen 40 év körüli emberrel akinek van egy 15 éves lánya (én is annyi vagyok) és az apja mesélte nekem hogy ő meg engedi a lányának hogy cigizzen sőt még ő ad rá pénz is és ha nem adják ki neki akkor ő meg veszi neki mert hogy a lánya úgyis fog cigizni nem tök mindegy hogy lop pénzt vagy kap? én erre meg mondtam a véleményem hogy szerintem bár én is kipróbáltam egyszer a cigit nem kéne erre tanítani a gyerekét hogy nyugodtan cigizzen. és én itt gyakorin is látok kérdéseket hogy a velem egy idős emberek mennyire ki vannak akadva hogy a szüleik nem engedik a cigit. én örülök hogy nem engedik és meg mondták a szüleim hogy ez rossz és bele halhatok és én nem is szívtam csak egy szálat és azt is csak azért mert a baráti köröm mind szívott én meg "menő" akartam lenni.
2011. dec. 20. 16:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Csak itt az a baj, hogy ha kevesebb pénzt kap akkor lehet, hogy 1-2 napig nem vesz magának reggelit, hogy a következő nap megtudja venni azt a doboz cigit."

Miért venne reggelit, kap otthon reggelit. Miért kell reggeli nélkül elengedni a gyereket? Ha nem eszi meg otthon, akkor visz majd szendvicset és kész! Tízóraira is. Én mindig otthonról vittem a kaját érettségiig, és részben utána is!

2011. dec. 22. 01:53
 22/27 anonim ***** válasza:

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad

Oké lehet, hogy te otthonról vittél de sokan nem visznek otthonról másnapos kenyérből vagy zsömlémből csinált szendvicseket hanem meg veszik frissen.

A kollégisták se visznek otthonról enni.

Amúgy meg kell, hogy legyen a gyereknél valamennyi pénz, főleg ha nem abban a városban lakik ahol tanul, mert bármikor történhet valami.

2011. dec. 22. 11:21
 23/27 anonim ***** válasza:
55%
Utolsó előtti: szarok rá hogy neked hogy volt, nem kell itt adni a felesleges sütni valót. Én nem viszek otthonról kaját, mert nincs rá időm, viszont a cigit vagy így vagy úgy, de megvenném.
2011. dec. 22. 14:04
 24/27 anonim ***** válasza:
A diákok fele azért nem kollégista. Annyira meg ne legyünk finnyásak, hogy nem esszük meg a másnapos zsemlét! Kap egy zacskó tartós kenyeret, az kitart péntekig, kap felvágottat, egy csomaggal, meg egy csomag sajtot és kész, a menzát meg csak befizeti!
2011. dec. 22. 17:09
 25/27 anonim ***** válasza:

"én nem is szívtam csak egy szálat és azt is csak azért mert a baráti köröm mind szívott én meg "menő" akartam lenni."

Ha mindenki szív, és te is csatlakozol, akkor csak belesimulsz az átlagba, és nem leszel menő! Menő csak az lehet, aki eltér az átlagtól. Az lényegtelen, hogy pozítív irányba (pl. ő a legjobb futó), negatív irányba (pl. volt már rendőrségi ügye), vagy egyéb dologban: (van neki valamilyen különleges cucca).

2011. dec. 22. 17:14
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves előző! Szerintem ezzel csak azt akarta beismerni, hogy tudja, hogy hülyeséget csinál. Kedves kérdező! Én 16 éves vagyok, azon nőttem fel (idáig), hogy a cigaretta rossz, káros a későbbi kisbabámra - már ha lány vagy -, stb. Igazatok van mindőtöknek abban, hogy nem kell végletesnek lenni. Én is már többször elszívtam egy-egy szálat, anyukámnak elmondtam, ő pedig azt mondja, hogy én cseszem el az életemet, ha akarom, de tudja, hogy kisbabát szeretnék, amint az anyagi körülményeim engedik, és elvégeztem már egyetemet, és nem lehet elég korán elkezdeni megvonni magadtól a káros anyagokat, ha tényleg száz százalékosan egészséges kisgyereket akarnál, ezért nem csinálom, szinte sosem, egy-egy buliban szívok el néha egy-két szálat, ha megkínálnak, ennyi. Ha nekem gyerekem lesz, én is mondogatni neki, hogy milyen káros, rossz ízű, elmondom, milyen rossz élményeim vannak vele (részben hazugság, de kegyes típusú), talán egyszer még kiskorában a szájába adok egyet, mert akkor rossz élménye lesz neki is vele, ami rossz benyomásként megmarad egy egész életre, így elég nagy az esély rá, hogy nem fog többet rágyújtani, de ugyanígy állok majd hozzá, mint az én édesanyám: hangsúlyozom egy életen át, milyen káros, milyen rossz, úgyhogy magának cseszi el. ha tényleg rendszeresen megtudom, hogy csinálja, akkor jön a büntetés. 18 fölött már nem igazán van beleszólásom, de remélem, nem szokik rá akkor sem, főleg, ha egész életében az ellenkezőjén nevelkedik. :-) ha az ember nagyon tilt valamit, az nem jó formája a nevelésnek, mert ezt személyes tapasztalatként mondhatom: ha valami tilos, az annál jobban kell egy felnőttnek is, de gyereknek még inkább... :-)
2011. dec. 22. 17:56
 27/27 anonim ***** válasza:

"ő meg engedi a lányának hogy cigizzen sőt még ő ad rá pénz is és ha nem adják ki neki akkor ő meg veszi neki mert hogy a lánya úgyis fog cigizni nem tök mindegy hogy lop pénzt vagy kap? "

Egy dobozt elszívott, tudja milyen a cigi, nem mondhatja a lány, hogy nem engedték meg neki. Na onnantól fogva lehet tiltani! Először bizalmi alapon. Ha azt eljátssza, onnantól fogva akkor a ruházat, és táska átkutatása is jogos, meg mindenféle büntetés kiszabása.

2011. dec. 22. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!