A gyűlölet tényleg megbetegít?
arra lennék kíváncsi ,hogy ez a mondás csak egy ezoterikus közhely vagy pedig egy tudományosan is megalapozott állítás ?
gyűlölet alatt azt értem ,hogyha tudatosan és sokszor gondolunk arra ,hogy szívesen ártanánk valakinek sok negatív érzelmet érzünk valaki iránt ilyesmi.
Bagdy Emőkét írt róla ,hogy az érzelmek mennyiben befolyásolják a hormonjaink működését
kíváncsi vagyok mi a helyzet a gyűlölet esetében.
egyébként elnézést ha abszurd dolgokat állítottam teljesen laikus vagyok a témában nem szeretnék kinyilatkoztatni semmit csak érdeklődöm
A negatív gondolatok nem a fejlődést, hanem a visszahúzást szolgálják. Előre nem visznek, csak hátra.
Ha valakinek ártani akarsz, akkor leginkább magadnak fogsz! Fordíts másfelé az energiád.
Igen, a gyűlölet megbetegít és visszahúz!!!! Semmi előnyöd nincs belőle, felesleges energia pazarlás.
Ja, igen, és hatnak a hormonokra, különböző anyagcsere reakciókat indítanak el az érzelmek. Így ,működnek a pszichiátriai gyógyszerek is.
Be nem gépelem neked, ha érdekel, keress rá.
AZ érzelmek fizikai/kémiai folyamatot idéznek elő a testben, és fordítva is.
A negatívum gyűl és egy idő után ölet = gyűlölet.
Mérges az ember = felgyülemlett benne a méreg,ami gyűl és ölet.
Állítólag ez így van.
Csak óvatosan a rosszindulattal.
Nem véletlen vannak az olyan mondások, mint pl. "Rossz átok visszaszáll".
Csak van aki megérdemli mert te nem àrtottàl volna neki de ugyanabba a szituba ő téged nem nézett és bosszant hogy éveid pazaroltad egy ilyenre..
isten malmai lassan örölnek és lehet én se érem meg hogy végignézzem ahogy őt küldi az élet padlora..
Igen, a gyűlölet, a rossz gondolatok megbetegítenek.
De még a közmondások is.. állítólag végeztek felméréseket és azokon a helyeken ahol az a mondás, hogy púp a hátamra idős korukra több a púpos ember mint máshol.
Amikor gyűlölsz, utálsz, félsz, vagy bármilyen negatív gondolatod van akár más akár önmagad felé akkor az izmaidat megfeszíted, összehúzod magad, rossz érzéseid vannak, a véráramlásod, pulzusod, stb. megváltozik. Igy változik a vérellátásod, azok a vegyi anyagok amik stressz esetén segítenek a menekülésben vagy a félelem okának legyőzésében belekerülnek a szervezetedben és mivel a problémát nem tudod megoldani (tehát nem tudod megölni az ellenséget, megenni a vadásznivalót, vagy elmenekülni a fenevad elől) sokáig benned is maradnak. Ez a vegyi/hormon része. Az izmok: Amikor összegörnyedsz, összehúzod magad akkor a gerincben lévő kis izmok úgy begörcsölhetnek, hogy húzzák össze a gerincet, ilyenkor a porcokat is egymáshoz közelítik, aztán ezeknek az izmoknak némelyike ha már sokszor összehúzódott azt tartja természetesnek és még jobban húzza össze a porcokat, annyira, hogy azok elkopnak. Ebből lesz a porckopás, a ferde gerinc. A mozgásrendszerünkben a legkisebb hiba is kihat valahova máshova is.. így fokozatosan tönkreteszed a csípődet, válladat, térdedet is, ahogy próbálja a gerinc tökéletlenségeit kiegyensúlyozni.
Mivel a tested is visszahat az elmédre ezért egyre rosszabbul fogod érezni magad a fizikai fájdalmak miatt mentálisan is.
Ha meg tudsz bocsátani jó. Ha nem, akkor legalább annyit tegyél magadért, hogy jó dolgokat, új célokat keresel az életben, amíg nehéz a megbocsátás addig kicsit "félreteszed", nem ezen agyalsz naphosszat. És karban tartod a testedet. Masszázs (akár a masszázsboltban kapható kis görgőkkel magadnak), sport (tánc, úszás, jóga, NIA), mozgásformák (Alexander, Feldenkrais).
Ja és Bagdi Emőke mellé Bagdi Bella :)
..és ha érdekel a téma akkor ted.com. - explore the full library-ra ha rányomsz tudsz magyar feliratosokat keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!