Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni önutálat ellen?

Mit lehet tenni önutálat ellen?

Figyelt kérdés

Mit lehet tenni ha elviselhetetlen mértékekig utálom magam. Érzem hogy nem csak a külsőmmel van baj (dagadt) hanem tudom hogy rossz ember vagyok....

Félek hogy nem bírom sokáig...folyton csalódást okozok a szüleimnek, nagyimnak.

Az ember gyűlöli azt aki rossz. De én saját magamtól gyűlöletre méltóbb embert még nem láttam...

Túl lehet ezen lépni valamikor?

Az is lehet hogy csak egy önsajnáltató, depressziós, p*csa vagyok, de azthiszem ez nálam mindig így volt. 8 évesen emlékszem, kikarmoltam a kezemet mert a tesómmal csináltunk egy rosszaságot és csak őt szidták. Engem nem. Rossz embernek éreztem magam, és manapság is úgy gondolom hogy megérdemlem a testi büntetést.

Hogy "szerethetem" meg magam ha ennyire undorító vagyok?

15/L

2015. jún. 2. 18:31
 1/9 anonim ***** válasza:
A leírásodból azonnal kiderül,hogy büntetnéd magad, ez nem egyedi dolog. Kevert depressziós epizódon túl még valami más is lehet. Minél előbb keress fel egy pszichológust. Ezen kívül rengeteg dolgot tehetsz! Kezdj el kidolgozni egy fogyási tervet, fogyj le! Legyél jobb ember. Ismerd meg önmagadat és akkor minden megváltozik majd.
2015. jún. 2. 18:49
 2/9 anonim ***** válasza:

A baj nem a testeddel van, attól hogy lefogysz, nem leszel boldog. Ezt tapasztalatból mondom.

Inkább tanulj meg az alkatodhoz öltözni, szépen sminkelni, lakkozz körmöt, vegyél illatos fürdőt....

Vegyél egy befőttesüveget, és egy pár szép színű papírfecnit. Minden nap írj valami pozitívat magadról egy fecnire, és tedd az üvegbe.

2015. jún. 2. 19:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket
2015. jún. 2. 19:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Tudnál mondani magadról 5 pozitív dolgot? Bármit, amit pozitívnak érzel magadban.
2015. jún. 2. 21:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Tíz perce gondolkodom...nem tudok jót mondani. Szépen rajzolok. Ez ami jó...
2015. jún. 2. 21:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Szereted a természetet?

Szereted a filmeket? A verseket?

Szereted a zenét?

Választottál már sportot?

...gyerünk, gyerünk.

2015. jún. 3. 10:56
 7/9 A kérdező kommentje:

Szeretem a természetet, a zenét, a filmeket, és gördeszkázom....

Viszont ezekből egyik sem ok arra, hogy jobb embernek lássam magam. Egyiktől sem leszek szerethetőbb magam számára. Másokéra sem... :/

2015. jún. 3. 13:20
 8/9 anonim ***** válasza:
De igen, csak még nem fedezted fel,hogy te is értékes ember vagy. Az emberek többnyire egyszerűek, tele hibákkal. Az az emberkép ami a tévében és a magazinokban van, nem valós.
2015. jún. 3. 14:37
 9/9 anonim válasza:
Tudom milyen az amikor az ember gyűlöli magát mert én is ezt teszem.. de gondolj bele abba hogy ez depresszióhoz vezet. Beszélj a szüleiddel erről. Tudom hogy nehéz lesz és sok bátorság kell hozzá de ez az egyik legjobb megoldás. Én már voltam pszichológusnál (nem ezzel a témával) és nem segített semmit :(
2015. aug. 29. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!