Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Aki már leküzdötte a SIBOT-t...

Aki már leküzdötte a SIBOT-t tudna írni nekem?

Figyelt kérdés

Nagyon jó lenne valaki, akitől tudok tanácsokat kérni, tudok vele beszélgetni. Nagyon nehezen viselem, nagyon köszönöm, ha ír valaki! Az is jó, ha csak a tüneteket sikerült csökkenteni.

21/L

márc. 13. 11:53
 81/97 anonim ***** válasza:

#80. Anyumnak pár évvel ezelőtt kettes típusú diabéteszt diagnosztizáltak. Életmódváltás, még több mozgás, odafigyelés, rengeteg utánajárás.

Eredmény: az összes orvosa megdicsérte, akkora változást érte el és ez a vérképén és külsején is látszik.

Böjtölni is tud.

Nagyon sok minden fejben dől el.

Ha többször eszel egy nap, akkor pedig érdemes betartani az étrendre vonatkozó többi szabályt.

Anyum szedett sok étrendkiegészítőt.

Króm-pikolinátot szedsz?

Mozogni, sportolni tudsz? Vagy most nem?

okt. 5. 07:55
 82/97 anonim ***** válasza:

80#

Gondolom édesanyád max gyógyszert szed nem inzulinos mint édesapám, mert inzulin mellett muszáj normálisan étkezni.

Az életmódváltást ne keverjük már az éhezéssel meg a böjtöléssel.

Jelenleg csak magnéziumot szedek, és egy porc -csont -izom vitamint.

Mivel a bokám tönkre ment ,most a térdem kezd.

Reggeltől estig mozgásban vagyok, munkámból adódóan, aztán a 3 gyerek és háztartásból kifolyólag. Egyszerűen örülök, ha estére nem kell fájdalomcsillapítóval aludnom a lábam miatt.

Probáltam már ezt azt, de az a helyzet, hogy valamiért nem bírja a gyomrom,sem a belem a multivitaminokat, próbáltam külön külön a vitaminokat,de megint ugyan az lett, sugárban hánytam. Terhességeim alatt sem tudtam semmilyen terhes vitamint szedni.

okt. 9. 04:56
 83/97 anonim ***** válasza:
100%

Azóta is többször eszembe jutott a helyzeted. Azon filóztam - mivel sejtettem, hogy orálisan nem tudsz vitaminokat szedni - hogy esetleg megpróbálhatnád az injekcióban beadott vitaminokat.

Anyum nem szed már semmi gyógyszert.

Nem keverem össze a böjtöt, az időszakos böjtöt, az életmódváltást és semmit.

Éppen ellenkezőleg, jóval tájékozottabb vagyok ezen a téren, mint sokan. Sőt, nem csak információm van erről, hanem csinálom is sok éve, tehát első kézből származó tapasztalataim is vannak.

Ha úgy érzed, nézz utána a vitaminkúráknak. Ha Bp-en laksz, könnyebben eléred az ilyesmit.

Velem is volt, hogy hánytam pl szájon át szedett B vitamin komplex bevétele után, de elmúlt.

Nagyon érdemes megváltoztatni a hozzáállást is, azzal is igazán nagy eredményeket lehet elérni.

Esetleg olvass vagy hallgass Dr. Joe Dispenza könyveiket, előadásokat, fordításokat.

okt. 9. 06:19
 84/97 anonim ***** válasza:

Köszönöm a vitamin injekció ötletet, utána nézek.

Járok pszichiáterhez, pszichológushoz ( más okból)

Baranya megyében élek.

okt. 9. 08:10
 85/97 anonim ***** válasza:
Az még lemaradt. Egyébként miért nem tudok/ tudunk multi vagy komplexebb vitaminokat szedni? 🤔 Miért reagál így a szervezet?
okt. 9. 08:46
 86/97 anonim ***** válasza:

Ez az 75. :)

64. Végigolvastam az írásaitokat és arra gondolok, hogy gyenge lehet a gyomrotok - konkrétan a gyomorsav - ami az elsődleges védelmi vonalatok.

Lehetséges, hogy e miatt jelenhet meg a baktériumkultúra a vékonybélben.

Telefonról írok. Bocs.

nov. 1. 22:16
 87/97 anonim ***** válasza:

A gyomor /=gyomorsav/ az elsődleges védelmi vonal.

Ha az gyenge, akkor minden féle parazita elszaporodhat.

Az erős gyomor az erős immunrendszer alapja.

Arra kell vigyázni, hogy a gyomorsav erősítésének hatására ne zabálj sokat. :)

Betain Hidroclorid pl. Na Maximum-tól.

A Digezyme nem a gyomorsavat erősíti. A hasnyálmirigy (pancreas = Pán Kreász = "Minden Alkotó") munkáját könnyíti meg.

A Betain HCl-el viszont növelni tudod a gyomrod savasságát, ahogyan például a frissen facsart citromlével is szerintem.

Ha rosszul reagálsz ezekre a dolgokra, akkor valószínűleg vékonyabb-gyengébb a gyomorfalad.

Erősítsd meg, ha lehet!

Aszpirin tabletta tartós szedése is agyonverheti a gyomrot.

Glutamin aminosav erősítheti a gyomor és a bélfalat.

nov. 1. 22:29
 88/97 anonim ***** válasza:

"The pH gradually increases in the small intestine from pH 6 to about pH 7.4 in the terminal ileum."

Témakör: A vékonybél pH-értéke.

A 7.4 a SIBO-s, a pH 6 meg a normális. Kb. ez lehet. :)

nov. 1. 22:51
 89/97 anonim ***** válasza:

Tipp:

Ha lúgos = bázikus a vékonybél, akkor a kis életformák meg tudnak benne telepedni.

Másképp mondva:

Ha vékonybél pH értéke a vastagbél pH értékének megfelelő, akkor a vastagbére jellemző életformák (colon = kolónia, kolóniák) megjelenhetnek benne.

Gondolom, ilyenkor a vastagbél is lúgosabb=bázikusabb, mint normális esetben kellene lennie.

/Ezek tippek, ötletek az írásaitokat olvasva. Tehát NEM 'istenkijelentésről' van szó, hogy vakon, mindenféle vizsgálat nélkül el kellene fogadni./

OK. Megyek a joghurtjaimhoz. :)

nov. 1. 23:01
 90/97 anonim ***** válasza:

Nekem még mindig nem érkezett meg az eredményem 🫤

Azóta voltam bőrgyógyásznál, ahová eredetileg azért mentem, hogy leigazolja a sejtésemet, miszerint hidradenitis suppurativával küzdők, ami társul/táasulhat bélgyulladással, izomfájdalommal, pajzsmirigy problémával.

Tovább küldött bőr klinikára 🥴 ahová még nem sikerült időpontot kérnem.

76# voltam.

nov. 2. 04:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!