Aki már leküzdötte a SIBOT-t tudna írni nekem?
Nagyon jó lenne valaki, akitől tudok tanácsokat kérni, tudok vele beszélgetni. Nagyon nehezen viselem, nagyon köszönöm, ha ír valaki! Az is jó, ha csak a tüneteket sikerült csökkenteni.
21/L
#70. Elhiszem, hogy csalódottnak és szomorúnak érzed magadat.
Arra szeretnélek kérni, hogy adj még egy esélyt az oregánó kapszulának. Nekem azóta is beválik. Puffadás még van, de legalább már nincs az az erjedés, úgyhogy határozottan érzem, hogy jobb.
Lehet, hogy csak kitartóan kell szedned.
Ha baktérium, vírus vagy gomba okozza a problémáidat, még ha nem is tudod konkrétan az okot, ez egy átfogó kezelés lenne.
Ha jól emlékszem, a múltkor azt írtad, hogy az is felmerült benned, hogy candida.
Lehet akár némelyik kombinációja.
És lehet endokrinológiai jellegű is.
Szerintem szedd az oregánót. Ha akarod, megadom az elérhetőségét, akitől én beszereztem.
Emlékszem, hogy azt írtad, hogy neked nem hatott, de tudod, az sem mindegy, hogy ki a gyártó. Lehet, hogy az, amit a múltkor használtál, nem működött, de egy másik beválna.
Frissítés: ha vkit érdekel: egyre jobb a gyomrom állapota, már olyanokat is meg tudok enni normális mennyiségben, amik nem alacsony FODMAP-osak.
Sok étrend-kiegészítőt szedek most, de szerintem a legjobb az oregánó kivonat. Mármint a SIBO gyógyítására. A többi tápkieg pedig másra, de érdemes komplex módon hozzáállni, így ezek is kellhetnek.
Sziasztok!
Nekem sikerült kigyógyulni belőle.
Hosszú ideig tartó glutén, laktóz diétát követtem, és cukormentesen étkeztem. Ezenkívül használtam mindvégig az enterolt, mert az nem tartalmaz bacit. Rengeteg vitamint szedtem, sportoltam legalább heti 4x.
Illetve 3 kúra normixot szedtem el. (1,5 havonta).
Plusz megkerestük az orvosommal a baj forrását. Gócos fog okozta.
Amíg a góc nem lett kezelve a hasamba annyi javulás volt, hogy elmúlt a puffadás, a hasmenés-székrekedés váltakozása, jobb lett az emésztésem, de nem tökéletes. Mikor a fogat eltávolították fokozatosan minden gondom megszünt.
Használtam még emesztést javítókat: iberogast, raphachol, napi 3x citromos víz.
8 hónapot szenvedtem.
Még nem olvastam végig a válaszokat, de úristen...én nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a kérdésre. Eddig én csak külföldi oldalakon tájékozódtam Sibo témában, redditen szintúgy, de most úgy érzem megtaláltam a sorstársaimat a magyarok között is. Annyira elkeserítő, hogy ennyien szenvedünk ettől a szartól!
Remélem majd én is ki tudom egészíteni plusz infóval az itt leírtakat. Amúgy nálam is megvoltak a normix kúrák (semmit nem ért), sőt egyik normix kúránál kliont is kaptam. Ahány gasztrósnál jártam, annyi különböző véleményt kaptam. Az a véleményem, hogy itthon senki nem ért ehhez. A sötétben tapogatóznak az orvosok. Magunkra vagyunk utalva.
N
Az a lényeg, hogy nagyon valószínű, hogy az egész oka az áteresztő bél szindróma. Ennek mindenképpen nézzetek utána.
Így eredetileg azt kellene kezelni, hiszen az oki kezelés vezet célra.
Végül nekem 3 étrend kombinálása jött be.
Az alacsony FODMAP, az AIP (autoimmun protokoll), és Dr. Steven Gundry féle étrend. De nekem szigorúan tojásmentes étrendet kell tartani, mert már olyan szövődmények lettek, hogy azt sem tudtam enni. Lehet, hogy nektek az még belefér.
Emellett szedtem pepszint! Ez nagyon jó - legalábbis nekem - mert ha nem elég mennyiségű alapból a gyomorsav, akkor az nem tudja kiirtani a káros baktériumokat, vírusokat. Márpedig nekem már a gyomorban is volt vmi gond.
Esetleg próbáljátok ki (külföldről rendeltük, de biztosan itthon is lehet kapni). Betaine HCl, pepszin, gentian - ezek vannak a kapszulában.
Dr. Steven Gundry A növényparadoxon című könyvét mindenképpen ajánlom elolvasni.
Sziasztok!
Nagyon remélem van valaki aki olvassa még.
Nagyon örülnék, ha lenne valakinek valami ötlete, mert én már teljesen elvagyok keseredve.
Kálváriám 2009-re nyúlik vissza.
Akkor bal borda ív alatti fájdalommal indultam meg és állandó hasmenéssel, fogyás nélkül (ír+ pcos). Akkor voltam röntgen, ultrahang, MRI-n, gyomortükrözés, vérvétel.. csak a crp volt magasabb.
2014-ig lavíroztam így, bal borda ív allatti fájdalom jött ment, hasmenés időszakosan.
Már kezdtem azt hinni, hogy ibs, stresszre reagálok így.
Aztán teherbe estem, pozitív teszt után 2 nappal kaptam az első kimondott bélgyulladást. 3 terhességem volt, mindegyiket 3-3-3 bélgyulladással vittem végig.
2.terhességemnél 2 órás műtét, mindenem mindennel összenőtt letapadt, a vastagbél egy szakasza megtekeredett és kitágult.
Császár után rögtön bélgyulladást kaptam a kórházban.
2018-ban 2.császárom után 7 hónappal köldöksérv műtétem volt, rá egy hónapra olyan durva bélgyulladást kaptam, hogy azt hittem nem élem túl. 1 hét alatt 10kg fogytam, dőlt belőlem a véres híg fos.
Volt 2 béltükrözésem 2 különböző orvosnál, a jelenlegi orvosom biopsziát is csinált. Chron és colitis ulserola kizárva biopszia álltal.
Évekig szedtem xalazint és Salazopirint felváltva, idén elvette az orvosom, úgy fest totál feleslegesen szedtem.
Túl vagyok fruktóz, laktóz, glutén mind negatív.
Ma voltam sibon, szerintem ez is negatív lesz.
Ezek voltak az értékeim
Alap fújás: 6
5 perc 0
15 perc 6
30 perc 24
30 pert 31
30 perc 26
Az utolsó pedig vissza esett 24-re.
Túl vagyok 2* 1 év normix kúrán, legutóbb kaptam alflorex probiotikumot..
Amióta elhagytam a Salazopirint durvább a hasmenés..
Ételeket sem tudok mondani mindig mást ettem mikor be gyulladtam.
Már nagyon elegem van, és nagyon elvagyok keseredve. 😔
Az lemaradt,hogy elküldött az orvosom sebészhez, hogy vetessem ki a diverculitist ( kitágult szakaszt)
A sebész addig nem nyúl hozzám amíg nem kritikus az állapotom, amellett közölte mivel hajlamos vagyok az összenövésekre 98% esély, hogy állandó sztóma zsákom lenne. A sebész szerint is autoimmun eredetű lehet , nem pedig a diverculitist okozza a gyulladást.
76# voltam
Hát ez összetett és bonyolult.
Fontos, hogy ne hagyd el magad.
Nekem nagyon nehéz volt, sok orvos nem együttérző és nem is empatikus és nem látnak túl a sablonokon. Végtelen tisztelet a kivételnek.
Nem tudom, hogy neked mi válna be.
Én több étrendet is végig próbáltam.
Mindenképpen tartani kell szerintem az alacsony FODMAP étrendet, de nem csak pár hónapig.
Aztán az autoimmun protokoll szerinti étrendet is érdemes.
És nem kell sokat enni!
Több - értelmes - orvos is javasolja a napi egyszeri étkezést illetve a böjtöt.
Van, akinek sok a gyomorsav, de nekem pl kevés volt, így az egyik fontos része ez volt a saját magamon végzett kísérletezésnek, hogy erre - nagy sokára - rájöttem. Úgyhogy én Betain HCl + pepszint szedtem.
Ez a baktériumok kiirtásában is segít.
És az emésztésben is. Ezeken kívül enzimeket szedtem, ami szintén sokat segített és nem olyan dózisban szedtem, ahogy a dobozon állt.
Ezen kívül néha csináltam magnézium-szulfátos béltisztítást.
De nem tudom megmondani, hogy neked pontosan hogyan állnak össze a dolgok.
Nagyon, extrém figyelmesen kell figyelni, hogy mire hogyan reagál a test és akár napokon belüli, azaz több napon át tartó hatásokat is meg kell figyelni.
És amikor rájön az ember, hogy mik okozzák a gondokat, akkor maximális szigorral be kell tartani és akkor lesz javulás.
Remélem, hogy glutént, cukrokat, mű kajákat nem eszel.
Nekem totál ki kell zárni a tejtermékeket, hüvelyeseket, nagyon sok olajos magvat, tojást azt abszolút elhagyni.
Ja és nekem is az jött ki, hogy nem vagyok gluténérzékeny, 40 panelesen, de ez lényegtelen. A glutén az egyik fő bajforrás. Kilyukasztja a beleket.
Totál gluténmentes étrendet tartson, akinek ilyen áteresztő bél szindrómája van! És nem csak fél évig, inkább 8 hónapig! Bár inkább soha nem vezetném vissza, nehogy újra sérülések keletkezzenek.
78#
Pcos és ír mellett nem ehetek napi 1*.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!