Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Olyan nagy dolog a homeopátiár...

Olyan nagy dolog a homeopátiáról kérdezők kérdéseit tiszteletben tartani? Vagy szerintetek itt kell kampányolni a homeopátia ellen?

Figyelt kérdés
Sokan kérdeznek tapasztalatokat. Erre vannak, akik nekikezdenek tudományos/áltudományos magyarázatokat adni. Biztos vagyok benne, hogy ha valaki homeopátiáról kérdez, vagy a gyerekének ad ilyen szert, UTÁNANÉZETT, tudja mit csinál. Nem vitát akarok nyitni - csak kíváncsi vagyok miért ilyen nehéz saját döntésként kezelni a témát? Vagy ti, kedves ellenzők - ugyanígy tesztek akkor is amikor valakit mondjuk dohányozni láttok?

2013. márc. 31. 15:56
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:

Nekem is kezelték a migrénjeimet homeopátiával...

Teljesen nem szűntek meg, de jóval ritkábban jönnek elő és sokkal de sokkal enyhébbek.

Bár meg kell mondjam, hogy kitartóbb kellett volna legyek a kezelésben. Az egyik válaszoló linkelt egy oldalt a szénanátháról. Ott olvastam azt is, hogy legalább egy évig kitartó kellett volna legyek, szóval kávét ne igyak és 6 hetente vegyek be bogyót. Hát én ezt nem tettem meg. Csak egy két hetes kezelést csináltam végig ezelőtt 4 évvel. De így is hatott....

2013. ápr. 12. 08:28
 52/55 anonim ***** válasza:

Hatott mi?

[link]

Ovassátok el. A sok mellette szóló "érvetek" mellé.

2013. ápr. 13. 15:24
 53/55 anonim válasza:
0%

Nem olvastam végig a cikket, csak beleolvastam. Meggyőzni úgyse fog senki, és nem is szeretne. Legyünk olyan korrektek, hogy tartsuk tiszteletben a másik véleményét.

Azt láttam a cikkben, hogy például a rák esetében végzett kísérleteknél hatástalannak bizonyult a homeopátia. De kérdezem én, van olyan gyógyszer, ami bizonyítottan gyógyítja a rákot? Én nem tudok róla.

És itt még egyszer elmondanám, hogy szerintem egy ilyen súlyos betegség esetében senki sem azzal kezdi, hogy köszönöm, én nem kérek semmilyen kezelést, majd 3 bogyó megold minden problémát.

Ettől függetlenül a kevésbé súlyos betegségek vagy problémák esetében igenis segít, ha a megfelelő szer van kiválasztva.

Kislányomat fogzás idején nem tömhetem például napokig fájdalomcsillapítóval. Érdekes módon a homeopátiás szerek segítenek neki elviselhetőbbé tenni a fájdalmat, még aludni is tud. Pedig 1 évesen valószínűleg nem hallott még a placebo hatásról. Erre tudsz esetleg valamilyen magyarázatot adni? Tényleg nem kötekedni szeretnék, de ha szerinted tényleg teljesen hatástalan, akkor ez miért van?

2013. ápr. 13. 20:41
 54/55 anonim ***** válasza:

A kérdező állítja hogy hatott, azaz pozitív tapasztalata van.

A) beképzeli magának (ami nagyon jó, egy migrén esetében)

B) hasonló, placebo effektus (szintén jó, mellékhatás nélkül megszűnt a probléma)

C) szimplán elmúlt, véletlen egybe esett a homeopátiás kezeléssel.. ezért alapozunk több tapasztalatra egy ember helyett.

Nekem az első két felvázolt lehetőség tetszik, adott helyzetben én örülnék, ha elmúlna a fejfájásom (migrén!) gyógyszerek nélkül. Nem ez lenne a cél?

Hogy pedig én mekkora kétkedő vagyok, egyébként.

2013. ápr. 13. 23:10
 55/55 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az nem gáz, hogy a kislányodnak fogzás esetén adsz hp szert, hátha segít. És igen, táplálkozásharcművész az előbb leírta a lehetőségeket.

Ezzel nincs semmi baj, az ember próbálkozik, de ha nagy a baj orvoshoz megy, komoly gyógyszert szed. Hit kérdése, az én értékítéletem szerint is belefér. Sőt én magam is kipróbáltam így (nekem nem hatott). Nincs bizonyítva a hatása, de ha van pénzed rá végül is kipróbálhatod, a gyereknek biztos nem fog ártani. Mondjuk ha valakinek kevés pénze van akkor azt költse valódi gyógyszerre, ne pazarolja.

A baj az egyik ide már egyszer írt válaszoló(k) hozzáállásával van. Aki kizárólagosnak, mindenek felettinek írja le és kizárólag ezt tanácsolja. Ez az ami felháborító és védhetetlen, káros álláspont. Volt egy ismerősöm. A gyereke beteg lett. Nem adott neki antibiotikumot, mert az káros. Csak hp-vel kezeltette. Agyhártya gyulladás lett a vége és kórházba került a gyerek. Ott meg, hogy mentsék ami menthető durván telenyomták antibiotikummal. Ha adott volna neki idejében, nem lett volna semmi baj. Ezek a történetek tömegesek,sajnos. Ez a legnagyobb baj a hp-vel, nem pedig az, amit te csináltál, szerintem.

2013. ápr. 14. 07:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!