Olyan nagy dolog a homeopátiáról kérdezők kérdéseit tiszteletben tartani? Vagy szerintetek itt kell kampányolni a homeopátia ellen?
Tök király, hogy mindenki helyettem dönt és gondolkodik itt néha mély analízist is olvasok magamról, de hadd ne ti döntsétek el, hogy én mit döntöttem el előre és mit nem. szóval, ha szeretnétek érvelni a hp mellett, azt örömmel várom. Természetesen fogok vele vitatkozni, amennyiben az érvek gyengék és el fogom ismerni, ha meggyőztök!
Nem döntöttem el előre, hogy a hp egy baromság. azért vagyok ezen a véleményen, mert alaposan utánaolvasva, nem találtam védhető érvet a hp mellett. Ha van ilyen érv, várom.
Én is szkeptikus vagyok, de minthogy az emberi test illetve a gyógynövények, anyagok "energetikai működését" nem ismerem, hiszen az én oktatásomban óvodától egyetemig csak a nyugaton elterjedt ismeretanyag egy szűkített verziójához volt könnyű hozzáférni, viszont akkora rálátásom van a témára, hogy legalább tudatában legyek más elvek és módszerek létezésének, így leginkább arról van szó szerintem, hogy nem ismerjük hogyan működik stb.
Ritkán írok ilyeneket, de ha nem ismerünk valamit, de mindenesetre egy létező dolgon alapulhat a működése, akkor élből nem lehet elutasítani.
A témát pedig szerintem nehéz vizsgálni azért, amiért ma is vannak forgalomban hatástalan gyógyszerek. Mert minden vizsgálatnak vannak hibái, létezik placebo hatás ami egyfajta öngyógyító képességen alapszik de mindenképpen változtat az eredményen.. na már most ha gyógyszerek forgalomban vannak, pedig nem működnek, akkor egy bonyolultabb hatású készítmény hatásosságát hogyan szeretnénk meghatározni, akár bizonyítani a hatástalanságát? Szerintem nagyon nehezen. Amíg vannak emberek akiknek ez a mód használ miután más megoldás nem segített, nem gondolom alternatív megoldásként problémásnak.
Nyilván tüdőgyulladással ne HP-hez forduljon elsőnek az ember.
Én most kezdtem el érdeklődni a homeopátia iránt, és tudom, hogy a szkeptikusokat nem győzi meg az ember, de azért leírom a véleményem.
Sok olyan hozzászólást lehet olvasni ebben és más kérdésekben is, amelyekben láthatóan olyanok kritizálják ezt a módszert, akik semmit nem tudnak róla. Aki megteszi azt, hogy kritizálja agyba-főbe, az legalább tegyen meg annyit, hogy olvasson utána.
A homeopátiás szakemberek, és itt a hangsúly a szakemberen van, nem mondják azt senkinek, hogy innentől egy szem rendes gyógyszert se vegyen be. Azt hangsúlyozzák, hogy igenis ez egy kiegészítő módszer, mielőtt gyógyszerekhez folyamodnánk, illetve abban az esetben, ha azok nem bizonyulnak hatásosnak. Senkit nem bíztatnak arra, hogy súlyos betegségeket kezdjenek el homepátiával kezelni. Ha valaki mégis így cselekszik, az sajnos már a saját hibája. Mint ahogyan sokan viszik túlzásba a hagyományos gyógyszerek szedését is. Sajnos erre a saját családomban is volt példa.
A megfelelő homeopátiás szer kiválasztását gondos felmérés előzi meg. Sajnos sokszor egy orvos se vizsgálja meg úgy a beteget, ahogyan kellen. Ránézésre írnak fel egy-egy gyógyszert, függetlenül attól, hogy arra esetleg hogyan reagál a páciens. Gondoljunk csak arra, hogy sokszor vizsgálat nélkül írnak fel a nőgyógyászok fogamzásgátlót, aminek igenis vannak nem kívánatos mellékhatásai. Persze a homeopátia világában is vannak ilyen esetek, de egy rendes szakember igenis felméri a hozzá forduló állapotát, mielőtt bármit is javasolna neki.
Bárki utánanézhet, hogy például fejfájás ellen mennyi homeo szer létezik a tünetek függvényében.
Kedves friss érdeklődő, elég sok honlap címet belinkeltem, ha érdekel olvasd el, szerintem a legjobb.
Egyébként a súlyos betegségek egyedüli gyógymódja a hp. És, ha valaki elkötelezi.magát a hp-nak az már nem fog gyógyszert szedni, nem is lesz rá szüksége. Persze, ha jó a kezelés!
Ez tapasztalat.
"Egyébként a súlyos betegségek egyedüli gyógymódja a hp. És, ha valaki elkötelezi.magát a hp-nak az már nem fog gyógyszert szedni, nem is lesz rá szüksége." Ezt írtad. Ezért nehéz veletek beszélni anélkül, hogy az embernek nem jutna az eszébe a gondolat: egy normális világban sittre vágnának ezért! Menthetetlen! Ostoba! Nehéz normális mondatokat írni...
Oldalak belinkelni, na ehhez értesz. Gondolkodni, hát ahhoz nem sikerült.
Nem fogok beszállni a hintába és most én is szidni téged, de gondolkodj el egy kicsit, nem rég még te méltatlankodtál, h nem is ismernek téged stb.... Nem baj, szép gyógyszeres napokat kívánok egy kórházban eltölteni!
Az oldalakat azért linkelem be mert olyan hosszú a magyarázat, hogy azt leírni ide képtelenség. Annak írtam akit érdekel és esetleg még nem találta meg ezt a honlapot nem neked ,mert te csak fröcsögni tudsz.
Itt be is fejeztem.
Az jó ha befejezted, mert amit az előbb írtál az büntetőjogi kategória!
Hány ember halna meg, ha elutasítaná a kemoterápiát cserébe hp szerekért? Vállalod ezért a felelősséget?
Tényleg jobb, ha bejezed...
Kedves 44-es!
Az én tapasztalatom szerint is így van, ugyanis a homeopaták végzett orvosok, tehát tudnak alopátiás kezelést is írni.
Kedves Kérdező!
Igen, ez maximálisan így van.
Én nem is szeretnék felesleges vitákba belemenni. Aki kicsit is érdeklődik utána, úgyis utána fog olvasni. Nekem nagyon szimpatikus az egész elv, ami alapján a homeopátia működik, bár sokat még nem tudok róla.
Ez nem jelenti azt, hogy nem fogok hagyományos gyógyszereket bevenni, ha erre szükség van. A homeopátia nem azt jelenti, hogy elvakult emberek minden bajukra csak bogyókat szopogatnak, nem fogadnak el semmilyen más gyógymódot. Az ilyen felelőtlenséget kár a hp rovására írni.
Nekem például hosszú ideje van migrénes fejfájásom, ami ellen sajnos semmilyen gyógyszer nem használ. Meg fogom próbálni homeopátiával enyhíteni, és remélem sikerül is megtalálni a megfelelő szert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!