Miért ilyen alacsony a pulzusom?
Reggel óta alacsony a vérnyomásom és a pulzusom.
Legutóbbi mért adat: 120/59 pulzus: 48
Ez nagyon alacsony?
Én meg ma képzeld el kicsit rosszul voltam.
Először azt vettem észre, hogy gyengék a karjaim és valami nem az igazi. Aztán később olyan volt, mintha több levegő kellene, légszomj vagy mi.
50 körül volt a pulzusom, a minimum 45 volt (pulzoximéter), az óra 48-49-eket mért legalacsonyabbat.
A vérnyomásom meg picit magasabb volt, mint nekem szokott.
Ez 1,5-2 órával 3,3 dl kóla elfogyasztása után volt, nem szoktam koffeinezni, csak zöld teában, másban nem. Emiatt lehetett? De fura volt az egész.
88
A COVID előtt ritkábban, heti 1-2 órányit, otthoni erősítés; futás, ritkábban bicaj, még ritkábban uszoda, túra stb. Néha hónapokig heti több órát, nagyon ritkán hónapokig semmit. De 60 alatt már akkor is volt.
A COVID óta heti 3-4-5 órát és fokozatosan egyre intenzívebben. Mára 130-as pulzussal végzett edzést meg sem érzek. :D 155-160-as pulzussal futva meg jól vagyok és majdhogynem végig tudok mondani egy mondatot. Viszont a tempó az 7 perc/km. :D
De azért 50 alá már ne menjen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!