Miért ilyen alacsony a pulzusom?
Reggel óta alacsony a vérnyomásom és a pulzusom.
Legutóbbi mért adat: 120/59 pulzus: 48
Ez nagyon alacsony?
A pulzusom általában 46-65 között van nyugiban. Reggel-esta alacsonyabb.
Jelenleg 52-t mértem stopperrel.
Most jól vagyok, enyhén ásítozom, de ez inkább csak azért van mert este van szerintem
Mindenképp próbáld meg, hogy kizárd, hogy káros az alacsony pulzus és a sportszív... Illetve pajzsmirigy irányába is fognak küldeni szerintem.
Viszont túlzottan nem lennék optimista.
Én is magánban voltam mindkét szívultrahangon. Az M-mel kezdődő hely, ahova egy sor munkáltatónak van szerződése, tehát a munkavállalók egy jó kis csomagot kapnak, sok vizsgálat ingyenes.
Eleve 5 éve és tavaly is közöltem, hogy rossz az állóképességem, kifejezetten rossz, a környezetem is észleli és sport hatására lassan fejlődök. 5 éve néztek TSH-t, a szívultrahangon 'jelzett' mértékű visszafolyást találtak az egyik szívbillentyűnél és ennyi. Kardiológiára szívzörej miatt voltam küldve.
Tavaly picit alaposabban megnézték a pajzsmirigyemet néhány paraméterrel, D-vitamin-szintet néztek (ez fizetős volt, de nem drága) és a szívzörej miatt kardiológiára küldtek, ahol az ultrahangon a múltkorinál 10%-kal rosszabb pumpafunkciót állapítottak meg és I. fokú visszafolyást két billentyűnél. De nem merült fel pl. terheléses EKG sem, nemhogy terheléses UH vagy ilyesmi. Pedig kifizettem volna, ha ez már nem a csomag része.....
A mostani belgyógyászom ezennel nem vizsgálja tovább a tragikus állóképesség okát.
Ami itt off, hogy elmentem fül-orr-gégészhez több panasszal is, az egyik az, hogy krákogok, váladék van a torkomban és emiatt gyakran rekedten szólalok meg vagy nem is jön ki hang a torkomon. Meg se vizsgált rendesen, elengedett azzal, hogy "negatív"...
Egyébként én is slejmeset köhögök egy jó ideje. Nekem az állóképességem elég jó, lépcsőzést is bírom, nem fulladok terhelésre.
Mire értetted hogy nem lennél túl optimista? Hogy nem szívprobléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!