Miért ilyen alacsony a pulzusom?
Reggel óta alacsony a vérnyomásom és a pulzusom.
Legutóbbi mért adat: 120/59 pulzus: 48
Ez nagyon alacsony?
11.
Hát nem hiszem, hogy kivizsgáláson alukálni kellett volna.
Volt egy nyugalmi EKG-ahol 44-es volt a pulzusom. Aztán volt egy 8 órás monitorozás, ahol láttam végig az értékeket. A 39-es érték félálomban volt, de amint felkeltem felment 47-50-re. A pulzoximeter szerint végig 97-100%os véroxigén szintem volt.
Igazából a monitor is érdekesen mutatott, mert sokszor 43-67 között ugrált a pulzusom 15 másodpercenként kb. Úgyhogy az szerintem fals érték volt. Másnap a pulzusom 65-volt, ülve. Aznap hajnalban ülve a pulzusom 58 körül járhatott.
A kardiológus szerint sportszív, szerinte erősebb a szívizom. Mondtam, hogy 1 éve kerékpározom aktívan, általában 7-12 órában dolgozom heti 4-5 ször. Szerinte ez versenysport teljesítmény... Azt mondta hétfőn jöjjek vissza, kapok egy 24-órás Holtert, és egy szívultrahangot. Kicsit aggaszt, hogy nem azonnal csinálták. Annyit mondott, hogy életveszélyes állapot, vagy olyan ami beavatkozást igényelne nincsen, szerinte nálam normális ez a nyugalmi pulzus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!