Mi a véleményetek arról, hogy a nagytestvér megfürdeti a kistestvérét?
Nekem van egy unokabátyám, aki a kishúgát szokta fürdetni, de ez egy kicsit más, mert nincs más, aki megfürdetné. Bonyolult.
Viszont vannak olyan családok, ahol ott vannak a szülők és mégis a nagytestvér fürdeti néha a kicsit.
Mi a véleményetek erről?
Szerintem rendben van ez.
Felesegemnek 2 testvere van es a legkisebb 10 evvel fiatalabb nala. Sokan segitett meg tisztaba tenni is mikor a legkisebb testver kicsi volt.
Én 6 éves koromban is fürdettem már az újszülött húgomat, persze, azért akkor még anya/apa velem volt, hisz mégiscsak egy gyerek voltam még én is. De olyan 8-9 éves koromban egyedül fürdethettem, csak néha ránk néztek. Aztán 10-11 éves koromban, mikor elkezdett jobban önállósodni, akkor már egyedül szeretett volna fürödni, illetve akkor is kérte sokszor, hogy legyek bent vele, de akkor csak játszottunk, poénkodtunk. Majd 12-15 éves korom között, mikor 6-9 éves volt, akkor már segíthettem neki megmosni a haját meg a hátát.
Egyetértek egyébként azokkal, akik azt írják, hogy közelebb hozza egymáshoz a testvéreket, főleg azzal, hogy jó buli. Mi is nagyon jól el voltunk.
Régi szép idők...
Ja és kérdező, természetesen ha a nagy nem ér rá, mert valami fontosabb dolgot csinál, pl. tanul, a szülők meg tényleg ráérnek, nem fáradtak, csak lustulnak, akkor nyílván nem kell ráerőltetni a nagyra, hogy fürdesse meg a kicsit.
20/F
A nagy fiam 13 éves, a kicsi 4. Sokszor fürdeti a nagyobb a kicsit. Tele van a fürdő játékokkal, dínókkal, stb. A kicsi boldogan kacarászik amikor a nagy fiam a dínókkal előadást tart neki, hangokat ad ki, stb. Ez nekik egy kis közös móka, nem veszem ezt el tőlük.
Aztán nevezhetsz lustának kérdező, de miután kikészítettem a picinek a pizsijét, elnyúlok a kanapén arra a kb 15-20 percre amíg ők játszanak. Nekem ennyi az "énidőm" egy nap, amikor nyugiban lehetek a saját gondolataimmal.
#32-33 Nem baj. Megesik az ilyen.
#34 Írtam, hogy az teljesen más ha a nagy szereti is, élvezi is, amit csinál. Én arra gondolok, amit a 32-es is írt, hogy a nagynak mondjuk tanulnia kéne, vagy valami fontosabb dolga akad, a szülő meg csak úgymond "lustul" és mégis a nagynak kell megfürdetnie a kicsit.
Egy családban mindenkinek megvan a saját feladata és a fürdetés elsősorban a szülő feladata, nem a testvéré, hisz nem neki szülte elsősorban a gyereket. Persze, besegíthet és jó is az ha néha besegít, de ha van más dolga és azt mondja, hogy most nem, akkor nem kéne ráerőltetni.
Igaz, a kérdésemben nem jól fogalmaztam meg, mire is vagyok kíváncsi, ezért nem haragszom senkire, ha félreértette valaki, de azért bíztam benne, hogy a válaszaimat elolvassátok.
Mindegy is... Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!