Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a nagytestvér megfürdeti a kistestvérét?

Figyelt kérdés

Nekem van egy unokabátyám, aki a kishúgát szokta fürdetni, de ez egy kicsit más, mert nincs más, aki megfürdetné. Bonyolult.

Viszont vannak olyan családok, ahol ott vannak a szülők és mégis a nagytestvér fürdeti néha a kicsit.

Mi a véleményetek erről?

2019. febr. 25. 21:23
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem kell hajat mosni a legtöbb kisgyerek imádja a fürdést. Egy olyan gyerekkel kapcsolatos feladat ami nem kifejezetten nehéz, sőt szórakoztató is tud lenni. Semmi nincs benne, egy jó lehetőség pocsolásra és játékra. Simán élvezheti a testvér.
2019. febr. 25. 22:44
 22/36 anonim ***** válasza:
86%
Ha elég nagy a testvér hozzá, akkor miért ne segíthetne a kistestvér körül a szüleinek? Természetesen nem mindegy, hogy szívesen teszi-e vagy kényszerből, de a fürdetés általában jó móka és közelebb is hozza egymáshoz a kisgyereket és azt, aki fürdeti. Kis koromban sokszor együtt pancsoltunk a kádban a testvéreimmel (nem tudom, hogy fértünk el benne), a nagyobb testvéreim ügyeltek arra, hogy az öcsém és én is le legyünk szappanozva és a pancsolás végén zuhanyozva. Jó program volt.
2019. febr. 25. 22:52
 23/36 anonim ***** válasza:
63%

Mondjuk megkérik, mert egy kis időt akarnak együtt tölteni, buliznának, aludnának...

miért kell minden apró dologból katasztrófát csinálni?

2019. febr. 25. 22:52
 24/36 anonim ***** válasza:
91%

Rendszeresen fürdettem jóval fiatalabb öcsémet,nem kényszerből, nem feladatként, hanem mert szerettem megfürdetni. Nagyon jókat játszottunk közben, úszott a fürdőszoba időnként, "nem találtam" a kicsit a

fürdőlepedőben, kukucsot játszottuk öltöztetés közben, stb.

Legalább annyira élveztem az együtt töltött időt, mint az öcsém. Azóta is jó testvérek vagyunk (immár 56 éve!)

2019. febr. 25. 23:00
 25/36 anonim ***** válasza:
92%

Köztünk tesómmal 9 év van, és én mindig is besegítettem a fürdetésbe, mikor nagyobb lett, kb 8 hónapos korától sokszor egyedül fürdettem. Nem azért mert rá voltam kényszerülve hanem egyszerűen élveztem, hogy ott a várva várt kishugim én meg mint a "nagy" nővére tudok neki segíteni :) Felelősségteljesnek éreztem magam tőle, közben tesómmal is egyre szorosabb lett a kötődésünk mert végig játszottunk stb és még anyunak is jól jött. Szóval szerintem nincs abban semmi ha valaki fürdeti a kistesóját.

22L

2019. febr. 25. 23:01
 26/36 A kérdező kommentje:

Nem csinálok belőle katasztrófát. És még mindig arról az esetről beszélek, mikor a szülő tényleg ráér megfürdetni a gyereket, de csak lustul a szobájában, közben meg a nagytestvérre bízza a fürdetést, mikor lehet, hogy fontosabb dolga is lenne annál, hogy a kistestvérét fürdesse.

Hiába írjátok, hogy egy családban a segítség fontos, stb, attól még nem kéne a kamaszra ilyet ráerőltetni. Persze, az megint más, ha ő is élvezi. De kamaszként tudom, hogy a kamaszoknak akkor is van dolguk, mikor nincs is, a szülők meg csak lustulnak a szobájukban, ha nincs dolguk. Dolog alatt igen, azt is értem pl. hogy kettesben szeretnének lenni. Ezt is megértem.

2019. febr. 25. 23:07
 27/36 anonim ***** válasza:
0%
Minek fürdetni, inkább nevelnék önállóságra. Hadd fürödjön egyedül.
2019. febr. 25. 23:11
 28/36 anonim ***** válasza:
86%

12-15 éves korom között, mikor a kishúgom 6-9 éves volt, akkor sokszor voltam bent vele és segítettem neki megmosni a haját meg a hátát. Ha kérte. Pedig már önálló volt.

Régi szép idők...

20/F

2019. febr. 25. 23:32
 29/36 anonim ***** válasza:
58%
Én sokat fürdettem a kistesóm. Tíz év van köztünk, szóval 11 évesen az egy évest, 15 évesen az 5 évest, 17 évesen a 7 évest, bár igazából akkor már nem kellett fürdetni, csak nem szeretett egyedül lenni. Egyrészt szerintem ez egy jó feladat, mert lehet vele játszani, és én szeretek játszani, de lehet vele ilyenkor jókat beszélgetni is. Elég sokat belefolytam a nevelésbe, ez is hozzátartozik. Hogy őszinte legyek, én eléggé élveztem ezt a feladatot. Baromi nagy csatákat rendeztünk habbal.
2019. febr. 26. 00:01
 30/36 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell mindenbe ezt látni. Nekem sem egyszer volt már húgom aki 16(én17) bejött pisilni, mert nem bírta mikor fürödtem, pont nem érdekelt, pedig aztán dugó korban vagyok, és még húgom sem ronda, de nemtudok rá úgy tekinteni, és szerintem ez így normális. Fordítva is volt, mégsem allt fel farkam. Nem hinném egy kishúgot miérz ne lehetne fürdetni.
2019. febr. 26. 01:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!