Mi a véleményetek arról, hogy a nagytestvér megfürdeti a kistestvérét?
Nekem van egy unokabátyám, aki a kishúgát szokta fürdetni, de ez egy kicsit más, mert nincs más, aki megfürdetné. Bonyolult.
Viszont vannak olyan családok, ahol ott vannak a szülők és mégis a nagytestvér fürdeti néha a kicsit.
Mi a véleményetek erről?
Semmi, rokonok,nem kell mindenkit pedofilnak nézni..
58N
Nem a pedofilságról van szó. Nem erre gondoltam.
Csak számomra fura. Az teljesen más, ha muszájból kell valakinek fürdetnie a testvérét, esetleg szülőjét. De ha ott vannak a szülők is, akkor miért nem ők fürdetik?
Ha pl. nagycsaládról van szó, akkor simán el tudom képzelni, hogy a 12-15 éves nagy testvér besegít a kicsi rendezésébe - mondjuk a fürdetésbe is.
Különben is azt írod: néha. Néha fürdeti a nagy a kicsit. Nincs ebben semmi rossz, inkább a testvérek közötti kapcsolat erősödik.
De akkor írd meg, kérdező, hogy NEKED mi a véleményed erről? Mert biztosan van véleményed, és azért írtad ki a kérdést, hogy megtudd, a többség hasonlóan vagy ellenkezően gondolja ezt.
Ahogy írtam, ha muszájból kell egy családtagodat fürdetni, az teljesen más, viszont ha ott vannak a szülők, akkor miért nem ők fürdetik, hisz az ő dolguk lenne!
Nem arról van szó, hogy én ezt nem tartom normálisnak, hanem inkább a miértjét nem értem.
Talán mert besegitenek.. Szülőnek is lehet más dolga a nőnek meg nem kell mindig főzni mosni,a férfi is kiveheti a részét,hülyét kapok az ilyenektől..
58N
Kérdező, te nagyon el vagy tévedve.
A kisgyerek fürdetése egy, a millió tennivaló közül, amiket a szülőknek el kell végezniük. Lehet, hogy apuka közben mosogatott, anyuka meg vasalt. Mert azt is kellett. És a nagy testvérre ezek közül leginkább a kistesó fürdetését merték/akarták rábízni, vagy ő ezt csinálta legnagyobb kedvvel.
Lehet a szülő is beteg. Mondjuk egyik szülő nem érzi jól magát, és a másik szülő a nagy testvérrel együtt megoldja az esti teendőket, hogy a beteg szülő kora este ágyba fekhessen. Pusztán önzetlen szeretetből. Hallottad már ezt a kifejezést?
Lehet, hogy valamelyik szülő este dolgozik, vagy időnként el kell mennie este. A másik, magára maradt szülőnek jól esik a segítség.
Lehet, hogy a nagy testvér szeret anyáskodni a kistesója fölött, és nem munkának, hanem játéknak fogja fel, hogy megfürdetheti a kistesót.
Szerencsére nem minden kamaszgyerek gondolkodik úgy, ahogyan te, kérdező, hogy a szüleit ingyencselédnek tekinti, akiknek minden házimunkát úgy kell elvégezniük, hogy a kamaszgyerekük egy szalmaszálat se tesz keresztbe, hisz ezek a tennivalók "az ő dolguk lennének". Vannak családok, ahol természetes az összetartás, hogy segítik egymást a családtagok. Ha a kamaszgyerek azzal tud segíteni, hogy a szülő helyett elvégez egy házimunkát, egy tennivalót, akkor jó szívvel megteszi, legyen akár ágyvetésről, akár a kistesó fürdetéséről szó.
De tartok tőle, te ezt úgysem fogod megérteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!